Dünya Çevre Günü ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Dünya Çevre Günü ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım
Dünya Çevre Günü ile ilgili kısa deneme yazısı arayanlar adına hazırladığımız bu konumuzda, sizler e çeşitli kompozisyon bilgileri sunduk. Dünya Çevre Günü ile ilgili deneme yazısı yada diğer bir deyişle makaleye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Her yıl 5 Haziran günü ülkemizde ve tüm dünyada Dünya Çevre Günü olarak kutlanmakta ve çevreyi koruma amaçlı kurulan tüm kuruluşlar topluma tanıtılmaktadır. Dünya Çevre Günü’nün kutlanmasının en önemli amacı ise insanlarda çevre bilincini oluşturmak ve bu konuda herkesi bilinçlendirerek yapılması gereken her şeyin yapılmasını sağlamaktır.

Dünya Çevre Günü Önemi
Çevreyi koruma ve üstüne düşeni yapma bilinci çocuk yaşlardan itibaren oluşturulması gereken bir kavramdır. Bu sebeple kutlanan dünya Çevre Günü’nde eğitimler ilk olarak okula yeni başlamış çocuklara verilmektedir. Yediden yetmişe herkesin görevi olan çevreyi koruma bilinci, sadece çocuklara değiş yetişkinlere de aşılanmalıdır.

Küresel ısınma, bilinçsiz yerleşim, çevresel faktörler gibi değerler göz önüne alındığında doğaya verdiğimiz tahribat maalesef birçok insanın yaşamını etkileyecek boyuta ulaşmıştır. Bunun önüne geçebilmek ve kirleterek yok etmeye başladığımız dünyayı yeniden eski haline getirmek yine bizim elimizdedir. Yeniden yaşanabilir bir dünya kılmak için yapmamız gereken ise çevre bilincini çocuk yaşlı fark etmeksizin herkese anlatmaya çalışmak ve bu konuda destekleyici organizasyonlar yapan kuruluşları desteklemektir.
 


Üst Alt