Komşuluk ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Komşuluk ile ilgili deneme yazısı ve kompozisyon kısaca anlatım
Komşuluk ile ilgili kısa deneme yazısı arayanlar adına hazırladığımız bu konumuzda, sizler e çeşitli kompozisyon bilgileri sunduk. Komşuluk ile ilgili deneme yazısı yada diğer bir deyişle makaleye kolaylıkla erişebilirsiniz.

Komşuluk Türk kültüründe çok önem verilmektedir. Komşularımızı hayatın her alanında görürüz, tanırız ve birlikte yaşarız. Çevremizde devamlı olduklarından dolayı iletişim halinde oluruz. Kötü günlerimizde yardım ederek sorunları kolaylıkla aşmamızı sağlarlar. Zorda kaldığımız zaman ilk göreceğimiz komşumuz olacaktır.

Geçmişten günümüze komşuluk değeri oldukça yüksektir. Türkler gibi Müslüman olan bir çok millet çevreleri ile iyi geçinirler. Atalarımız komşularının değerini bilerek “ev alma komşu al”, “komşu komşunun külüne muhtaçtır” sözlerini kullanmışlardır. Komşulun zor günlerde en çok belli olduğunu gösterir. Sıkıntılı günlerde bizi rahatlığa kavuşturan çevremizdekiler olmuştur. Komşularımızla paylaşabileceğimiz bir çok yönümüz olmaktadır. Bizi tanımaları birlikte yapabileceğimiz bir çok aktiviteler olur. Zaman geçirdiğimiz gibi komşuluk ilişkilerimiz her geçen gün gelişir.

İyi komşulara sahip olmak insanlara huzur ve güven hissi duymasını sağlar. Sıkıntılı olduğumuz zaman bizi rahatlığa ulaştıracak olan komşularımız olacaktır. komşularımız ile tanışacağımız zaman onlara karşı güler yüzlü iyi niyetli olmalıyız.
 


Üst Alt