İstek Download modunu silme/devre dışı bırakmak mümkünmü ?

Sponsorlu Bağlantılar

Silinen Üye 2574464

Silinen Üye 2574464

Kapalı Hesap
Arkadaşım anlamadin herhalde arkadaş indirme olayını devre dışı bırak istemiyor Samsung cihazlarda Stock ROM flashlamak için kullanılan DOWNLOAD MODE denen RECOVERY ve BOOT tan önce BOOT olan bir MOD vardır işte biz bu MOD u devre dışı bırakmak istiyoruz bu bir uygulama olmadığı için herhangi bir şekilde devre dışı bırakamazsın
Neden bırakamazsın diyorum...

Biraz düşündüm de bu MOD telefon için hayatı bir önem taşıyor o yüzden ne FASTBOOT ne de farklı bisey ile, müdahale edilebileceğini düşünmüyorum.

Çünkü DOWNLOAD MODE u PC lerdeki BIOS gibi ayrı bir çip te tutulur hard diskte değil bu çipe de ancak fabrikasyon işlemler uygulanarak mudahale edilebilir
Çipe mi yazılıyor? BIOS gibi bir şey mi?
Ben H0lligan arkadaşımızı tanıyorum, onunla o modu sileceğiz
Size de Bootloader nedir, ne anlama gelir öğrenmenizi tavsiye ediyorum
Not: O mod olmayacak, ama telefon çalışacak, ROM bile atıla bilecek

• Beğen
Tepkiler: H0lligan

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
Çipe mi yazılıyor? BIOS gibi bir şey mi?
Ben H0lligan arkadaşımızı tanıyorum, onunla o modu sileceğiz
Size de Bootloader nedir, ne anlama gelir öğrenmenizi tavsiye ediyorum
zaten daha önce de yazmıştım fastboot htc nin eski tellerinde var ve nerdeyse hiçbir işe yaramıyor en fazla recovery açma vb ama bu fastboot menu kullanılan cihazlara htc nin verdiği kod olmadan müdahale edemiyorsun o yüzden samsung senin telefonuna özel o kodu vermeden müdahale edemezsin fastboot menüye ve arkadaşın dediği gibi çipe yazılı oluyor download mod
ayrıca elimde fastboot menü olan bir cihaz var boşta duran hadi anlat da ona download mod yükleyeyim şimdi yüklenmez dersen o zaman silinmez de ;)
partition silme yollarını da çok denedim kendim sonradan eklediğim cwm recoveryi bile kaldırmıyor her türlü partitionu sıfırladığım halde sadece rom dosyalarını siliyor ;)
vay be zamanında cmd ile ne uğraşmıştım bu fastboot olayları ile :D

• Beğen
Tepkiler: ghstr
TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
zaten daha önce de yazmıştım fastboot htc nin eski tellerinde var ve nerdeyse hiçbir işe yaramıyor en fazla recovery açma vb ama bu fastboot menu kullanılan cihazlara htc nin verdiği kod olmadan müdahale edemiyorsun o yüzden samsung senin telefonuna özel o kodu vermeden müdahale edemezsin fastboot menüye ve arkadaşın dediği gibi çipe yazılı oluyor download mod
ayrıca elimde fastboot menü olan bir cihaz var boşta duran hadi anlat da ona download mod yükleyeyim şimdi yüklenmez dersen o zaman silinmez de ;)
partition silme yollarını da çok denedim kendim sonradan eklediğim cwm recoveryi bile kaldırmıyor her türlü partitionu sıfırladığım halde sadece rom dosyalarını siliyor ;)

Arkadas yaparım diyor yapsın bakalım ondan sonrada PC de BIOS u siler :ehe eğer yetmezse MacBook a da Windows yükler WP telefona iOS yükler böyle böyle gider :ehe :ehe :ehe
Edit :fastboot aslında Android in temel DOWNLOAD MODE u zaten Nexus vb Saf Android cihazlara fastboot üzerinden Stock ROM yükleniyor ancak üreticiler fastboot yerine kendi geliştirdikleri sistemleri kullanıyorlar nedenini de hiç bilmiyorum :ehe

• Beğen
Tepkiler: SoulsEagle
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
nedeni fastboot normal download mod dan çok daha karışık cmd kullanmayı bilmeyen adam kolay kolay kullanamaz anca netten biri yazarsa aynı kodlara bakar
Arkadas yaparım diyor yapsın bakalım ondan sonrada PC de BIOS u siler :ehe eğer yetmezse MacBook a da Windows yükler WP telefona iOS yükler böyle böyle gider :ehe :ehe :ehe
o da birşey mi arkadaş şimdi uçak moduna alıp telefonu nasıl uçurduğumuzu anlatacak ;)

• Beğen
Tepkiler: ghstr

H0lligan

Üye
    Konu Sahibi
Edit :fastboot aslında Android in temel DOWNLOAD MODE u zaten Nexus vb Saf Android cihazlara fastboot üzerinden Stock ROM yükleniyor ancak üreticiler fastboot yerine kendi geliştirdikleri sistemleri kullanıyorlar nedenini de hiç bilmiyorum :ehe
MacBook lara win yüklemek zaten mümkün bişe :ehe
bulup o çipi sökeriz son çare daha naapalım :ehe :D

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
MacBook lara win yüklemek zaten mümkün bişe :ehe

bulup o çipi sökeriz son çare daha naapalım :ehe :D
o çip anakarta lehimli olur büyük ihtimalle sökersen telin bidaha açılacağını pek sanmıyorum :bangin:

H0lligan

Üye
    Konu Sahibi
siz odin modunu sildikden sonra telefonu normal olarak kullanmak istediğimizi mi sanıyorsunuz :ehe :kop2:

Emre

Üye
Ya sizin derdiniz ne kardeş.

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
yolu varmı ki odin modla bile açılmaması lazım yada flash atsakda sorun devam etmeli :ehe
edit: cihaz wonder - 2.3.6 :ehe :D
hmmm çözdüğüm kadarı ile sen yeni tel aldırtmak için yol arıyorsun :)
ben söylediğimi kimseye söyleme ama odinden rom yüklerken birisi kabloyu yanlışlıkla çıkarırsa hard brick olabilir :ehe

H0lligan

Üye
    Konu Sahibi
Ya sizin derdiniz ne kardeş.
hmmm çözdüğüm kadarı ile sen yeni tel aldırtmak için yol arıyorsun :)
ben söylediğimi kimseye söyleme ama odinden rom yüklerken birisi kabloyu yanlışlıkla çıkarırsa hard brick olabilir :ehe
zeki adamın hali başka ya helal olsun beni bi sen anladın lakin sende tam anlamadın ben ayfhon 4 kullanıyorum tel arkadaşımın :D
şimdi ben bunu bozucam babasıda telefoncuya götürecek oda yapamıyacak ve sonuç olarak yeni telefon alacaklar yeni telefonuda 3310 olursa makul bir ücrete wonder ın boardı değiştiricem herkes kazanacak :ehe

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
zeki adamın hali başka ya helal olsun beni bi sen anladın lakin sende tam anlamadın ben ayfhon 4 kullanıyorum tel arkadaşımın :D
şimdi ben bunu bozucam babasıda telefoncuya götürecek oda yapamıyacak ve sonuç olarak yeni telefon alacaklar yeni telefonuda 3310 olursa makul bir ücrete wonder ın boardı değiştiricem herkes kazanacak :ehe
farklı bir cihazın romunu 2-3 kere üst üste yüklemeyi dene olmazsa birdaha dene bu sefer yaparken ya pcnin fişi çek ya da telin kabloyu çek hard brick olur boardı değiştirirsin düzelir ;)

• Beğen

Emre

Üye
farklı bir cihazın romunu 2-3 kere üst üste yüklemeyi dene olmazsa birdaha dene bu sefer yaparken ya pcnin fişi çek ya da telin kabloyu çek hard brick olur boardı değiştirirsin düzelir ;)
alakasız olacak ama imzanızda neden holligan yazıyor acaba?

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
  • Beğen

Emre

Üye
Kafalar güzelmiş :D

• Beğen

Üst Alt