dövme yaptırcam günahmı?

Sponsorlu Bağlantılar

FirstClasss

FirstClasss

Üye
iğneli dövme günah evet ama sakızlar var ben yapıştırıyorum günah deil tavsiye ederim :D

iremm

iremm

Üye
çok merak ediyorum bu soruyu soran kişilik dövme konusunda ne karar verdi?millet bşiler yazıyo ama kendisi ortada yok dövme yaptırdın mı yaptırmadın mı?

mservank

mservank

Üye
çok merak ediyorum bu soruyu soran kişilik dövme konusunda ne karar verdi?millet bşiler yazıyo ama kendisi ortada yok dövme yaptırdın mı yaptırmadın mı?

İnşallah yaptırmamıştır.son Aktivitesi: 13.02.2008 03:33

aLone

aLone

Üye
abdest olamıyosun bnm bildiğim

EfeTÜRK

EfeTÜRK

Üye
günah mı bilmem ama askerde senin için sorun olabilir...

slmz61

Üye
dövme tabiki günah tır ama bazıkardeşler güsül tutmaz diyor buda yanlış bile bile yaptırmak başka bilmeden başka günahlığını bilerek yaptırmak isyana girer bilmeden yaptıran sa tevbe edip dövmeyi sildirir se ALLAH c.c. af eder inşallah güsüle birşey olmadığını tekrar belirtirim kaplama diş hükmü gibidir.sevdirin nefret ettirmeyin

CEREN

CEREN

Üye
bunun gunah oldugunu nerdeyse herkes bilir sende öğrenmiş oldun arkadaşım

27cemilcelik1986

27cemilcelik1986

Üye
Kalıcı Dövmele Üst Derirnin Altına İşlenir
Bu sebepten Dolayı Gusül Abdesti Aldığında, dövmenin Bulunduğu
konuma su deymemiş olur.
Ve gusül abdestinin farzlarından biride vücudun her yerine su temasının
sağlanmasıdır.
NAZY DEVREME KATILIYORUM

bana da yaptırırsan dövme sevap yaptırmazsan günah
alikelek
BU ARKADAŞ DA CİDDİ SÖYLESİN SÖYLEMESİN BU SÖZÜN HARAM ŞEYİ HELAL KILMAK DEMEKTİR

BU İSE FELAKETTİR İMANINANA DİKKAT ET ONU BIRAKIRSAN TEPE AŞŞAĞI YUVARLANIRSIN VE DÜŞMENİ ENGELLEYECEK ÖNÜNE BİR ÇAKIL TAŞI BİLE ÇIKMAZZ !!!

FirstClasss

FirstClasss

Üye
zeriya hocamız girmedimi buraya hayret

Yasminozz

Yasminozz

Üye
zekeriya hocamız girmedimi buraya hayret

alemsin hee... :D :D :D :D

dövme konusunda bende bi yorum yapmak istedim...

benim bildiğim kadarıyla da dövme yapmak günah...bütün ark.lara katılıyorumm..gusül abdesti (yani en önemli olan abdest) alınmıyo..Allah affeder,silersin töbe edersin falan die de bi yorum vardı..ona da şöle bişi demek istiyorum "acaba silmek töbe etmek nasip olcak mı ? " ölüm anlık bişi hepimiz biliyoruz..kimin ne zaman ölceği belli olmuyo çünkü...

ben olaya bi de şu yönden bakmak istiyorumm..dövme yapmak isteyen ark.lar tamam sevebilirsiniz hoşunuza gidebilir ama geçici dövmeler varken kalıcısı nie olsun ??

eğer dikkatinizi çekiyosa kalıcı dövme yaptıranların % 90 ı bin pişman...çünkü insanoğlu sıkılgandır...ve bildiğim kadarıyla kalıcı dövmelerden kurtulmak baya baya zormuş...ki dedikleri gibi sağlıklı da değil...

o zaman bi anlık bi zevk için hem dinimizi hem sağlığımızı hemde keyfimizi ne die bozalım değil mi ?? :) :)

bu tarz şeyleri çok seven ark.lar geçici dövmeler var hint kınalarıyla yapılan,yapın ondan hem sıkılınca yenisini yaparsınız hemde hiç bi sorunla karşılaşmazsınız... ;)

tabi bunlar benim nacizane fikirlerim...yine de hayat sizin...karışmak bize düşmez.. ;) ;)

memoli36

memoli36

Üye
insan vucudunun biryeriyle oynanır mı hiç allah (c.c.)bizi nasıl yarattıysa oleyiz ne gerek var dovmeye hemide gunah arkadaşım yaptırma bence ama genede kendin bilirsin

dgn_abdullah

dgn_abdullah

Üye
benim bildigim yani hocaların söyledigine göre günah. cünkü allahın verdigi bedene resim cizdiriyorsun resmen. ama benim bildigim böyle yanlısmı degilmi bilmiyorum.

mservank

mservank

Üye
Sonradan pişman olmak istiyorsa seve seve yaptırsın zaten sırf avunmak için sormuş herhalde

Salihyet

Salihyet

Üye
Namaz kılmıyorsan yaptır ama inançlıysan ve bu kadar muallakta bir konu için dinine rest çekmeye deymez ;) yorumlara çok dikkat edelim.. peygamber efendimiz. (s.a.v) bir şeyi yasakladıysa buna yorum yapmak insanı çok pis sakata getirir, ters bir yorum bile çok kötü bir fetva olur (ne haddimize..) inşallah yaptırmazsın ki ileride pişman olmaman için.

mservank

mservank

Üye
Bu yorumu üztüme alınmış bulunmaktayım inş yanılmıyorumdur kötü yorum yapmadım pişman olmayı göze alıyorsa yaptırsın insanoğlu bu bıkar her şeyden dövmeden de sonunu düşünmesi lazım bir yıllık bir mutluluk için yapmaya değmez

HenryBenzema1410

HenryBenzema1410

Üye
arkadaşım gerçekten günah bende yaptıracaktım ve bir hocaya danıştım pegamber efendimiz(s.a.v)lanet okumuş artık gerisni sen düşün...

eeANTi

eeANTi

Üye
Bana göre dövme yapılan yerden terlediğimiz zaman ter çıkıyorsa pekala suda girebilir, ben gusül abdesdiyle ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum...

*esra_r*

Üye
haram kardeşim . hatta bi yerde peygamber efendimiz dövme yapılan uzvunuzu gerekirse kesin ama o halde dolaşmayın gibi bir anlama gelen açıklama yapmış