dövme yaptırcam günahmı?

Sponsorlu Bağlantılar

usame83

usame83

Üye
s.a arkadşlar ben öncelikle şunu söyliym maxicep in yeni üyelerindenim,telfonuma aradığım prgramları burada buldum,pek nete takılmaya fırsatım olmuyo ama şu aralar tek favori sitem maxicep.camimize gelen çocuklara bile bişey sorduklarında tel. ili ilgili bu siteyi tavsiye ediyorum. bugun birz sitemizde neler var diye bakiym dedim forum konularına..
ben nacizane hocayım ve bu konuyuda görünce yazılanları sonuna kadar okudum bi kaç cümle yazmak istedim.lafı eğip bükmeden söyliyelim..vücüdumuza dövme yapmak günah arkadaşlar,dinen hoş karşılanmamıştır.kaldıki sağlık açısından da zararlı. ve zaten Allah kullarına hep zararlı olan şeyleri yasklamıştır.Allah biz kullarını çok sever ve çok affedicidir.eğer bi arkadşımız böyle bi hata yaptıysa.Allaha tövbe etsin, Ya Rabbi ben bi hata işeldim.sen affet.afftmeyi seversin diye niyazda bulunsun, inşalah Allah affeder.çünkü Allah rahmetim gazabıma üstün geldi buyuruyor. biz insan oğlu, küçüklüğümze rağmen çok isyan edip,çok gururlanıp,büyükleniyoruz hayatta.Şu alemde ne kadarda küçüğüz halbuki. Birçok alim gusul abdesti meselesinde sorun olacağnı söylemişler.onun için çıkartma imkanı varsa çıkatrılmalı , ama eğer çıkartılmıyo ise bu dövme, tövbeden başka ilacı yok.başınızı ağrıtmamışmdır inşallah.kısa bi vaaz gibi oldu ama kusura bakmayın. maxiceplilere selam..

vazi

vazi

Üye
Bütün arkadaşlar gibi sizde çok güzel açıklamışsınız inş. yaptırmaktan vazgeçer

bodrumlu_71

bodrumlu_71

Üye
bunca yorum yapılmış doğrusu yanlışı tartışılmış.sen bilirsin.

gknky

gknky

Üye
haram arkadaşım ;)

iremm

iremm

Üye
YAPMIŞ MI YAPMAMIŞ MI ÇIT YOK :kop:

gsenturk

gsenturk

Üye
evet günah sayılıyor yani en azından müslümanlar için ama ben yaptırdım çünkü Allah(C.C) ile kul arasına kimsenin girmeye gücü yoktur dövme yaptırmış olmam ibadetlerimi yerine getirmediğim anlamına gelmemli benim bileceğim bir şeydi ve yaptım ;)

Öncelikle dinimizi ve yaşamlarımızı şu hristiyanlık jargonundan kurtaralım; Allah(C.C) ile kul arasında peygamberler, sahabeler, evliyalar ve bize dinimizi öğreten herkes bulunur. Sadece hristiyanlıkta Tanrı ile kul arasına girilmez. Zaten hristiyanlıkta Tanrı baba-oğul-kutsal ruh'tan oluşan bir üçlüdür ve sadece dini din adamları öğretir, bşka kimsenin yetkisi yoktur. Fakat dinimizde, bu yeterliliğe sahip herhangi biri herhangi birisine dinini öğretmede yardımcı olabilir.

Dövme yaptırmak eski araplarda cahiliye devrinden kalan adetlerden biridir, bu dövmenin ilkel hallerinden biride güneydoğu anadoluda aşirete bağlı kişilerin aşiretlerini sembolleyen işeratlerin vücudun görünür yerlerine yaptırmasıdır ki bu da ilkel olarak devam eden örf ve adet yanlışlarından sadece biridir.
Dövme hakkında çok tehlikeli beyanatlar var ve bu beyanların hiçbiri özendirici tarzda değil, terkettirici ve kaçındırıcı tarzlardadır, bu bakımdan dinimizce hoşgörülmeyen ve büyük abdeste mani olacağını belirten bu beyanlara göre, hiç yaptırmamak, yapılmışsa bir cildiye doktorunun nezaretinde dövmeyi kaldırma yerinde yapılcak bir davranış olur.

aLone

aLone

Üye
konuyu yazan arkadaş yok ortaklarda yalnız:D

by_bilinmez

by_bilinmez

Üye
acaba dövme yaptırdımı yaptırmadımı yüzyılın merak uyandıran sorusu

ucuk06

ucuk06

Üye
döveme yaptırısan cenabet kalırsın gusul abdesti alamazsın v.b kısacası günah

NeMutluTurkum

NeMutluTurkum

Üye
ömür boyu cünup kalmayı kabul ediyorsan yaptırabilirsin :)

ayyıldız18

ayyıldız18

Üye
niye yapalımki

FATİH_58

FATİH_58

Üye
bilmem de gardaş ama abdest geçmeyebilir

DefectoR

Üye
ben günahı bi yere geçtim insan vücudu zaten başlı başına sanat eseridir. dövme ban hiçbi zaman cazip gelmemiştir...

Salihyet

Salihyet

Üye
oğuz, yaptırmış olması lazımdı. .tam bilmiorm ya nişana gitti , yada dövme yaptırdı :ehe aklımda değil şimdi..

Mustafa Furkan

Mustafa Furkan

Üye
Günah Olduğu Çok Doğru..
Deri Altına İşlenen Boya veya Herneyse İşte Su Geçirmez Bu Yüzden de Aldığın Abdest Hiçbir zaman Sayılmaz..

Bunu Geçelim..

Allah'u Teâla Senin Bedenini Topraktan Ödünç Almış..
Yine Toprağa Teslim Edeceksin Bu Bedeni..
Allah'ın Sana Tertemiz Verdiği Bu Vücuda İşkence Etmeye Hakkımız Var mı?

grafikseli 84

grafikseli 84

Üye
allah bilir...

evet günah sayılıyor yani en azından müslümanlar için ama ben yaptırdım çünkü Allah(C.C) ile kul arasına kimsenin girmeye gücü yoktur dövme yaptırmış olmam ibadetlerimi yerine getirmediğim anlamına gelmemli benim bileceğim bir şeydi ve yaptım ;)

buda gerçek...

oanun

Üye
Herkese selam. Öncelikle dövme gusul abdesti ya da abdesti bozmamaktadır. İnanması zor bi konu olduğu için link veriyorum. haberin doğruluğuna inanmayan arkadaşlar varsa dini sorular bölümünden sorabilir.Aynı bölümde Dövmeyi arattığımızda da

GİYİNME ve SÜSLENME

bölümünde peygamberimiz tarafından dövme yaptırmanın yasaklandığı yazmaktadır. Abdest le ilgili tartışmalar gereksiz olup dövmenin vücuda zararı olduğu kısmıyla ilgilenilmesinin daha mantıklı bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Dövme yaptıran bazı kişilerden böbrek yetmezliği,karaciğer sorunları gibi çeşitli hastalıklarla karşılaşanlar bulunmaktadır.
(risk olması nedeniyle kişinin iyice düşünerek karar vermesinde yarar var)

Bunu yaptıracak kişi günah olduğunu bilmelidir. Ancak günahlarda kul ile Allah (C.C)arasındadır. Kul hakkı dışında kalan tüm günahlar Allah (C.C) tarafından bağışlanabilir. Dövme yaptırın demiyorum ama yaptırmak abdest sorunu oluşturmamaktadır. Vücuda zarar verebilmektedir ve caiz değildir. Yaptırmayı düşünen arkadaşlar diyanet işleri sitesinden dini sorular bölümünden aradıkları sorunun cevabını soru sorup cevabı alarak bulabilirler. (ben bir-iki soru sordum cevaplar hemen gelmiyor haberiniz olsun )

akula

akula

Üye
Herkese selam. Öncelikle dövme gusul abdesti ya da abdesti bozmamaktadır. İnanması zor bi konu olduğu için link veriyorum. haberin doğruluğuna inanmayan arkadaşlar varsa dini sorular bölümünden sorabilir.Aynı bölümde Dövmeyi arattığımızda da

GİYİNME ve SÜSLENME

bölümünde peygamberimiz tarafından dövme yaptırmanın yasaklandığı yazmaktadır. Abdest le ilgili tartışmalar gereksiz olup dövmenin vücuda zararı olduğu kısmıyla ilgilenilmesinin daha mantıklı bir bakış açısı olduğunu düşünüyorum. Dövme yaptıran bazı kişilerden böbrek yetmezliği,karaciğer sorunları gibi çeşitli hastalıklarla karşılaşanlar bulunmaktadır.
(risk olması nedeniyle kişinin iyice düşünerek karar vermesinde yarar var)

Bunu yaptıracak kişi günah olduğunu bilmelidir. Ancak günahlarda kul ile Allah (C.C)arasındadır. Kul hakkı dışında kalan tüm günahlar Allah (C.C) tarafından bağışlanabilir. Dövme yaptırın demiyorum ama yaptırmak abdest sorunu oluşturmamaktadır. Vücuda zarar verebilmektedir ve caiz değildir. Yaptırmayı düşünen arkadaşlar diyanet işleri sitesinden dini sorular bölümünden aradıkları sorunun cevabını soru sorup cevabı alarak bulabilirler. (ben bir-iki soru sordum cevaplar hemen gelmiyor haberiniz olsun )

dostum emegine sağlık beni bu stede bi cok arkdas bilir her konuya yazı yazmam işte bu konuya açıklık getirmen süper oldu