Dostunuz yanında saatlerce susmanıza rağmen canı sıkılmadan o da sizinle birlikte susabiliyorsa dosttur.Sürekli laflayan,ay hadi derdin ne anlat diyen,hmm üzülme ya,bu da geçer gibi teselli kelimeleri kullanan her insan dost değildir.Bu konuda şanslı sayılırım.Civarım dost dolu çok şükür.Saygıda kusur etmeyen,yıllarca evime gelmesine rağmen hala tuvalete,mutfağa,odama ailemden çekinerek giren;saygılı-dürüst:üçün beşin lafını etmeyen vs.. vs..
Bu tür dostluklar genelde kader ortaklıklarıyla perçinleşir.Kızın biri sizi aldatır,bi bakarsınız o da aldatılmış,kızın birine sevdalanmışsınız,bir bakarsınız o da sevdalanmış..Sigara alacak paranız olmaz;hop bi msj akşama sigara kapında ..Ayrıca bu dostluklaar özellikle varoş kesimlerde sıkça görülür.Eee,adamın halından adam anlar misali..Sen ne yiyorsan orda da dostun onu yiyordur;sen ne giyiyorsan o da onu..Benzerlikler ve yaşam tarzı işte..Uzaaar gider.Yani klasik söylem olarak işte dost dediğin şudur budur diye,süslüduygusal laflara gerek yok.Dost dediğine yeri gelir,dostum bile demezsin.Ama aranızdaki frekansı o da iyi bilir sen de
Şimdi dostluk kaldımı Allah'tan başka dostumuz var mı onu bile bilmiyorum arkadaş varsada Allah tez zamanda karşımıza çıkarır İnşAllah.

Ya da ağlayanla ağlamaktırAğlayanı güldürmektir.
Ağlayanı güldürmektir.
Ya da ağlayanla ağlamaktır
Hiç tanımadığım biri dost değildir elbet, ama dost olmanın adımını atmış olur.![]()

Peki dediğin gibi bir dostun var mı?
Nadide polemik yaratma.Çok biliyorsan sen söyle
Bu arada dost dediğin o güne kadar Ramazan'da ağzına içki vurmamasına rağmen adama bir 1000'liğin dibini buldurtandır.Ve yine de insanı bundan memnun bırakandır
Dostlar dediğin ise,bu zincirlemeyi takip edip,ulan onlar yanarsa ben de yanarım deyip ortamdaki herkese ayak uyduranlardır![]()
dost için içki ha şuna değinmek istiyorum biri dostu için yanmayı göze alıp içki içiyorsa diğeri de dostunun yanmasına göz yumuyor peki bunların hangisi gerçek dost 
İstersen devamı gelir Nadide. Mesele istemekte biter bu işlerde.
Yananla yanmak mı ? Yoksa onun şimdi yanmasını ertelettirip yalnız başına yanmasına izin vermek mi ?![]()

Nadide polemik yaratma.Çok biliyorsan sen söyle
Bu arada dost dediğin o güne kadar Ramazan'da ağzına içki vurmamasına rağmen adama bir 1000'liğin dibini buldurtandır.Ve yine de insanı bundan memnun bırakandır
Dostlar dediğin ise,bu zincirlemeyi takip edip,ulan onlar yanarsa ben de yanarım deyip ortamdaki herkese ayak uyduranlardır![]()

Sayın Hasan Bey son soruma cevap vermediniz
Kral ya![]()

Senin var mi gerçek dostun onun için canını verip senin için can verecek biri?