dizüstünün işlemcisini değiştireceğim 2 işlemci arasında kaldım yardım lütfen

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
fatality123

fatality123

Üye
    Konu Sahibi
dizüstünün işlemcisini değiştireceğim 2 işlemci arasında kaldım yardım lütfen
merhaba arkadaşlar
öncelikle konuya tecrübe sahibi arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.bu konuda az çok benimde bilgim var.yani lütfen sırf laf olsun torba dolsun diye mesaj atmayın.sonuçta bir karar verip para yatıracağım.tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

konuya gelirsek
dizüstümün işlemcisini değiştirmeye karar verdim.
kendi işlemcim c2d 2.1ghz 2mb önbellek 800fsb
alacağım ama 2 adet arasında tereddütte kaldığım işlemciler
1-)c2d 2.4ghz 3mb önbellek 800fsb ve 80TL
2-)c2d 2.4ghz 4mb önbellek 800fsb ve 110TL

2 işlemci arasındaki tek far 1.işlemci 3mb önbellek 2.işlemci 4mb.
ancak 1.işlemci ile 2.işlemci arasındaki fiyat farkıda 30TL
sırf 1mb önbellek fazla diye 30TL fazladan verip 2.işlemciyimi alayım.yoksa 1.işlemciyi 80TLden alayım mı?

not:işlemci değiştirilmeye karar verilmiştir.2.1ghz ile 2.4ghz arasında pek fark yok ama yinede işlemci değiştirelecektir.

Teşekkürler.

futbol123

futbol123

Üye
işlemciniz nedir? dual core core 2duo?

fatality123

fatality123

Üye
    Konu Sahibi
işlemci bugün değiştirilmiştir.
eski işlemci core 2 duo 2.1ghz 2mb önbellek 800fsb
yeni işlemci core 2 duo 2.4ghz 4mb önbellek 800fsb

futbol123

futbol123

Üye
fatality123

fatality123

Üye
    Konu Sahibi
%30dan kasıt artan performans değerimidir? yoksa artan ısı değerimi? evet ısı arttı da :) hem kopyalama hemde film izlerken cpu 70lerde sanırım kuzey koprüsümüdür nedir oda 80derecede gözüküyor.70 neysede 80çok geldi.anakartı yakmayalım :)

futbol123

futbol123

Üye
0dan kasıt artan performans değerimidir? yoksa artan ısı değerimi? evet ısı arttı da :) hem kopyalama hemde film izlerken cpu 70lerde sanırım kuzey koprüsümüdür nedir oda 80derecede gözüküyor.70 neysede 80çok geldi.anakartı yakmayalım :)
evet eski işlemcinizden 0 daha hızlı ve cache 2mb daha çok ısınma doğal olarak yapıcak notebook sağutucusu almanızı tavsiye ederim :)

fatality123

fatality123

Üye
    Konu Sahibi
sistem belli bir dereceye gelince bios otomatik kendini kapatıyor.bu ayar tam olarak nerdedir.
soğutucuyu kendim tasarlayacağım.dahili olarak laptobun içerisine sokabilirsem çok iyi olacak.en son çare olmazsa tabi hazır soğutucu almak.

----------Eklendi @ 17:06:20 ---------- Yazıldı @ 16:44:08 ----------

sıcaklık değerleri crysis2 yi açtım :)

YumukluSucurta

YumukluSucurta

Üye
dostum iyi güzelde alıcağın işlemci eski işlemcinle aynı seriden mi değilse yuvalar uyuşmaz anakarttaki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt