Distribütör firma- Herhangi distribütör firma garantisi

Sponsorlu Bağlantılar

KayıHanlıyız

Üye
    Konu Sahibi
Distribütör firma- Herhangi distribütör firma garantisi
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacaktı. "A" Distribütör firmasından ( paralel ithalat ) 2 yıl garantili bir cihaz aldım. Bunu Genpa, KVK vb distribütör firmalarda garantiye yollayabilirmiyim. Mesela Sony cihazım var "A" distribütör firmadan aldım bunu Teleservice ye gönderip garanti kapsamında onarım yaptırabilirmiyim .

Eğer konu başka yerde açıldıysa Affola baktım ama bulamadım.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Merhaba arkadaşlar size bir sorum olacaktı. "A" Distribütör firmasından ( paralel ithalat ) 2 yıl garantili bir cihaz aldım diyelim. Bunu Genpa, KVK vb distribütör firmalarda garantiye yollayabilirmiyim. Mesela Sony cihazım var "A" distribütör firmadan aldım bunu Teleservice ye gönderip garanti kapsamında onarım yaptırabilirmiyim .

Eğer konu başka yerde açıldıysa Affola baktım ama bulamadım.

Aldığınız yer ile alakalı ,birde kutu içerisindeki yazılı yetkili servislerinde yaptırmak en doğrusudur.Ama Teleservice'in genel olarak cihazlara ücretli bakdığını biliyorum.Garanti belgeniz varmı ?

• Beğen
Tepkiler: KayıHanlıyız

KayıHanlıyız

Üye
    Konu Sahibi
Evet Distribütör firmanın garantisi var 2 yıl ancak Sony Müşteri hizmetleri ile görüşünce Sony cihazlarına Teleservice Ankara kargo ile gönderin diyor. Ama paralel ithalat Distribütör firmanın kine bakar mı onu kestiremedim.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
Evet Distribütör firmanın garantisi var 2 yıl ancak Sony Müşteri hizmetleri ile görüşünce Sony cihazlarına Teleservice Ankara kargo ile gönderin diyor. Ama paralel ithalat Distribütör firmanın kine bakar mı onu kestiremedim.
Benim bildiğim bakıyor ama siz bir aracı yer ile gönderseniz ,kendinizde gönderseniz garanti süresince bakarlar.:)

• Beğen
Tepkiler: KayıHanlıyız

KayıHanlıyız

Üye
    Konu Sahibi
Çok Teşekkürler ...

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
paralel ithalat ise garantisi olmaz cihazın.

KayıHanlıyız

Üye
    Konu Sahibi
Var garanti belgesi nasıl olmaz.

Ocean258

Ocean258

Üye
Böyle bir cihaz ithalatçı firmanın garantisindedir.Garanti belgesindede yazar zaten farklı bir teknik serviste anca parasını ödeyerek baktırabilirsiniz.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
imei sorgulamasında "ithalat yoluyla kaydedilen imei " yazıyorsa sorun olmaz

KayıHanlıyız

Üye
    Konu Sahibi

kardeşim paralel ithalat dediğin vergisiz getirilmiştir,hangi firmanın garanti belgesi var?

İthalatcı firmanın garanti belgesi var. 2 yıl garantili ve faturası ile gönderdim şuan ücretsiz yapılıyor. imei sorgulamasında "ithalat yoluyla kaydedilen imei " yazıyor diğer arkadaşın dediği gibi baktım. Benim demek istediğim sony servislerinde bu garanti ile yapılır mı.

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
İthalatcı firmanın garanti belgesi var. 2 yıl garantili ve faturası ile gönderdim şuan ücretsiz yapılıyor. imei sorgulamasında "ithalat yoluyla kaydedilen imei " yazıyor diğer arkadaşın dediği gibi baktım. Benim demek istediğim sony servislerinde bu garanti ile yapılır mı.

Sony servisleri genelde yerelden alınıp merkez düzeyine çkartıldı.Örnek Bir sony garantili bir cihazım vardı,servisler dağıtıldığın için tek servis İstanbul anadolu yakasında varmış oaraya göndermek zorunda kaldım.Tabi her cihaz için değişiyor.

KayıHanlıyız

Üye
    Konu Sahibi
Bilemiyorum benda ilime yakınlık olarak şu adrese kargo ile karşıdan ödemeli olarak faturası ile birlikte gönderiniz dendi. Bende denileni yaptım şimdi baktım " Boot uçmuş" bayrama gelir diye konuştum. Yani varmış ayrıca şöyle bir makale gördüm sizlerede ileteyim buyurun ;

Hangi firmaların ürünleri distribütör garantisi altındadır?
GENPA-KVK-DORA-TELPA-BAŞARI-MOBİTEL firmalarının ürünleri distribütör garantisi altındadır. Nokia modelleri için herhangi bir dist firmanın ürününü almış olursanız olun servis ve garanti kapsamı durumunda bütün dist. firmalardan destek ve yardım alabilirsiniz. Örneğin: Bizden nokia 5800 aldınız ve biz size dora firmasının ürününü yolladık ve cihazının 1 sene sonra arızalandı ve garanti kapsamında tamir edilmesi için dora yetkili servisi aramanız veya kargolamanız gerekmez şöyle ki size en yakın dist firmanın yetkili servisi hangisiyse misal Genpa yakınsa bu ürünü oradan servis ettirebilirsiniz. O yüzden sattığımız ürünlerde dist firma farkı yoktur.

denmiş doğru yaptığım ve cep telefonu firmaları ile görüştüğüm kadarıyla.

• Beğen
Tepkiler: Nextman

Üst Alt