Püf Noktası Bootloader kilidi nasıl kaldırılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Bootloader kilidi nasıl kaldırılır ?
Merhaba arkadaşlar bu konumda siz değerli maxicep forum takipçileri için bootloader kilidi nasıl kaldırılır sorusunun cevabını vereceğim.


Bootloader Kilidi Nedir ?

Bootloader kilidi genellikle akıllı telefon üreticileri tarafından cihazlara konulan bir tür koruma kilididir. Bu kilit sizin cihaza müdahale etmenizi engeller ( custom rom veya recovery yükleme vb gibi )
Ama bir çok firma bootloader kilidi açmanıza imkan sağlar. Firmaların kendi araçlarını kullanarak ve siteleri üzerinde ki adımları takip ederek sizde cihazınızda eğer bootloader kilidi varsa kaldırabilirsiniz.

Hangi firmalar bootloader kilidi kullanıyor ?

Sony
HTC
Huawei ( bazı modeller )
Xiaomi
LG gibi çok sayıda önemli firma cihazlarına bootloader kilidi koyuyor.

Bootloader kilidi nasıl kaldırılır ?

Bunun için genellikle firmaların sitesine girerek bootloader kısmına girmeniz gerekiyor ve oradan sizin mail adresinize gelen kodları kullanarak cihazınızın bootloader kilidini kaldırabiliyorsunuz.
Bootloader kaldırma işlemi biraz zahmetli bir işlemdir fakat bir kere kilit açmanız yeterlidir.

Örnek olarak =>

Sony Xperia Bootloader Kilidi Açma

HTC Bootloader Kilidi Açma

Bootloader kilidi nasıl kapatılır ?

Ne yazık ki her cihazın ve her firmanın bootloader kilidi kapanmıyor. Açtığınız zaman cihazınızda meydana gelebilecek bazı hataları garanti kapsamında saymıyorlar. Bazı cihazların bootloader kilidini kapatmak imkansızdır. Ama bazı model cihazların bootloader kilidini çeşitli araçlar ve kodları kullanarak kapatabiliyorsunuz ( daha fazlası için xda forumunda bulunan anlatımlara bakmanız lazım )
 
  • Beğen
Tepkiler: bilisimler


Üst Alt