Dışarda Kullanmak için şarz aleti Yapımı

Sponsorlu Bağlantılar

blackkdevi

blackkdevi

Üye
    Konu Sahibi
Dışarda Kullanmak için şarz aleti Yapımı
Yanınızda taşıyacağınız 9 v luk bir pil ile evinizden uzakta olduğunuz zamanda cep telefonunuzu şarj etmek için
bu projeyi yapabilirsiniz.
gerekli malzemeler:

1. 9 v pil

2. sarj başlığı (telefona giren kısım)
3. oto sarj cihazı (sarj başlığını da buradan kullanabiliriz)
4. bant pense vs.

İlk olarak oto şarj aletinin içerisindeki devreyi söküyoruz.

Devreyi, şarj başlığına giden kısımlarını lehimliyoruz.
Aküye giden kısımınıda 9 v luk pile bağlıyoruz.

Devrenin ve pilin korunması için hepsini bantla sarıyoruz.

Ve Bitmiş Hali..

• Beğen
Tepkiler: Reşwan

x-scarface

x-scarface

Üye
telefonu havaya uçuracağız yakında :ehe

Metalnemre777

Metalnemre777

Üye
güvenli olur mu bide kullanışlı olmaz.Ama güzel paylaşim :tşk:

Emrgncy

Emrgncy

Üye
Yanında yedek batarya taşımak daha ekonomik olur bence, Hem daha güvenli :ehe

kral 61

Üye
9v pili bataryayı kaç kez dolduru en fazla 2 kere 2günde bir o pili nereden bulacagız 1 tane yedek batarya al ve bir tane batarya şarz edici al daha iyi ve pratik....

HaqperesT

HaqperesT

Üye
uc kalem pille devresiz yap aqa...
Bu da benden sana tuyo..
Bu iyiligi unutma hee :ehe

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
bende bunun biraz deyişiğini ve daha kullanışlısını 8 ci sınıfta teklonoji tasarım dersi için icat etmiştim :)

msnhell

Üye
emek var hll olsun . Ise yarar yaramaz. Bole bole gelısıyor teknoloji. Bence super olmus adam telını tehlıkeyede atmıs. Gavur olsa bu adamı degerlendırırdı. Cevher var ıstek var . Kim ugrastı sımdıye kadar bole ıslerle . Adam araba yapıyo suyla gunesle vs calıstırıyo dıstan bakınca cırt ama yapmıs. Devlet yada ozel sektör destegı varmı yok. Tek habere cıkıyor o bıle ona yetıyor. Sana hll olsun arkadas eger baska yerden calmayıp kendın yaptıysan . Kalın saglıcakla

Malamadrı

Malamadrı

Üye
buna hiç gerek yok çünkü real carrefour yada koçtaş gibi alışveriş mağazalarında pilli sarj aletleri var hemde tüm telefonlara uyacak 7 tane başlık veriyorlar yok efendim ben sürekli pil mi alacam yada ya pil olmadığı an olursa derseniz bunada bir yöntem bulunuyor bu sistemin birde kurmalısı var manuel kolu belirli bir süre çevirip içerisinde aküyü enerji doldurarak pil gereksinimi duymadan tüm model telefonlarımızı sarj edebiliriz son olarak pilli veya kurmalı bunların her ikisinin de el fenerli olanıda var bunu bilmeyenler için yazdım

Praet0r2

Üye
güneş enerjisi ile çalışan şarj cihazı var onlar daha iyi

Malamadrı

Malamadrı

Üye
güneş yoksa ne olacak :d:

besim.farhan

besim.farhan

Üye
çok alay edilecek konu değil bence teşekkürler yazdım bir kenara bu fikri.

- - - Eklendi - - -

çok alay edilecek konu değil bence teşekkürler yazdım bir kenara bu fikri.

_RYUK_

_RYUK_

Üye
paylaşım için teşekkürler birde adam elimde ki imkânlarla bu kadarıni yapabiliyor adamı tebrik etmek yerine dalga geçiyorsunuz

Malamadrı

Malamadrı

Üye
kim dalga geçiyo ?

PriveT

PriveT

Üye
Yazik valla, bazilari insanlari paylasim yaptigina da pisman ediyor.
Ha tamam, masrafli olabilir, eksileri artilarindan cok olabilir.
Ama bunu kirici bir sekilde rencide ederek degil de, paylasima ve emege biraz saygi gosterip, duzgun bir sekilde de arkadasa bak kardesim sagol ama su yontem daha ekonomik, daha pratik daha olumlu gibilerden yapici, ogretici yorumlar yapsak daha iyi olurdu.
Bence...

CABBAR

CABBAR

Üye
Türk aklı :) arkadaşım teşekkürler

blackkdevi

blackkdevi

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar bu konuda bir sürü alternatif yöntem bulunabilir yanımda yedek batarya taşımayı bende biliyorum veya pili şarj aleti almayı.Bana alternatif yöntemler sunmak yerine bir teşekkür edebilirdiniz.Yinede sagolun iyi forumlar.

- - - Eklendi - - -

Arkadaslar bu konuda bir sürü alternatif yöntem bulunabilir yanımda yedek batarya taşımayı bende biliyorum veya pili şarj aleti almayı.Bana alternatif yöntemler sunmak yerine bir teşekkür edebilirdiniz.Yinede sagolun iyi forumlar.

Üst Alt