Devrelerden Anlayanlar 2 !

Sponsorlu Bağlantılar

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
fandaki siyah ve kırmızı ucunu bul, onlara ufak kablolar tak, pilin de artı kısmı büyük gözüken olmalı ona kırmızı kabloyu değdir, siyah uçlu kabloyu da pilin küçük kısmına değdir, o pil onu çevirir mi bilmem ama dene
Yav Kırmızı Nasıl Oluyor?
kırmızı artıdır okulda yanlış öğrettiler ozaman : ? sarıya bağlasan da çalışıyordu sanırım denemek gerek
Okulda Doğru Öğrettilerde Pc PSUunda Öyle :D Sari Siyah +12 Kırmızı Siyah +5

MaxipmaN

Üye
Yav Kırmızı Nasıl Oluyor?
Okulda Doğru Öğrettilerde Pc PSUunda Öyle :D Sari Siyah +12 Kırmızı Siyah +5
geçen sene evde güç kaynağına fanı takar 24v bile verirdim kırmızı ve siyah ile :ehe aylarca çalıştı sağolsun :ehe genelde 10da kullanırdım, sonra usb fan aldım taktım pcye kedi gibi sesi var :D

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
geçen sene evde güç kaynağına fanı takar 24v bile verirdim kırmızı ve siyah ile :ehe aylarca çalıştı sağolsun :ehe genelde 10da kullanırdım, sonra usb fan aldım taktım pcye kedi gibi sesi var :D
Ses Bana Göre Değil :no: Genelde Balkonun Kapısını Açar Müziğide Verir Pcde Otururum :thumbup: Fanla Olacak İş Değil :bleh:

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Hepinize :tşk: Sonunda anladım bir şeyler. O zaman o kabloları pile değdirebilmek için kesinlikle o plastik şeyleri sökmem lazım değil mi ?

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Hepinize :tşk: Sonunda anladım bir şeyler. O zaman o kabloları pile değdirebilmek için kesinlikle o plastik şeyleri sökmem lazım değil mi ?
Timsah Filan Varsa Olabilir Neden Döndürmek İstiyorsunki?

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Ödevim varda Teknoloji Tasarım dersinde bir sistem yapmıştım, ilk yaptığımda sadece Rüzgar gülü kullanmıştım çok uğraşmamak için ama hoca bunu döndür diyince ben de pc fanına başvurdum. Bu arada şimdi anladım, o plastik şeyler jak mış :D

MaxipmaN

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü ve DarkredBlue61
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN
BrainHacker

BrainHacker

Üye
Evet arkadaşlar bir zamanlar fanı pil ile çalıştırmak ile ilgili konu açmıştım. O zaman anlamıştım nasıl yapacağımı ama şimdi malzemeleri aldım ve kafam karıştı, hiçbir şey anlamadım. Fan ve pil in resmini aşağıya atıyorum. Bir de fanın ucundaki o beyaz yerleri mi bağlayacağız, yoksa fanın kablolarını mı çıkarmalıyız bana bunları anlatabilecek varsa çok mutlu olurum çünkü ödevim var.
Kardeşim o pilin 1 demiri artı öbürü eksi. Fandaki kablolardan 2 side elektrik akımını ileten kablo siyah ve kırmızı 1 topraklamadır sarı olan. O siyah ve kırmızı kabloları plastikten çıkar pilin uçlarına degdir çalışır..Plastik şey gereksiz onu çıkarıp at. Siyah ve kırmızı kabloyla çalışırsa sarı kabloyu kökünden kes fazlalık yapmasın.... hatta istersen onu usb dende çalıştırırız :))@kemalsen1999

• Beğen
Tepkiler: Bilişim Profesörü
Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler kardeşim :)Kardeşim diyince fazla samimi oldu ama sorun olmaz değil mi ? Samimi olmayı seviyorum da :D

• Beğen
Tepkiler: BrainHacker
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
kemal demirlerin uçlarına değdirebilirsin :)

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
Yok, deniycem bir 30 dk sonra falan arkadaşlar, şu an biraz derslerim falan var da. (Gerçi bu da ders ama neyse :p)Oldu arkadaşlar fıstık gibi çalışıyor Allah razı olsun hepinizden :alkis:

• Beğen
Tepkiler: BrainHacker
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
nasıl yaptın anlatsana :)

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi
O pc jakını tamamen kopardım, sadece fanın kabloları kaldı. Fanın kablolarının ucunu bıçakla hafif sıyırdım işte teller kaldı. Kabloları pilin yuvarlak kısmına gelecek şekilde o telli kısımlarını yuvarladım. O yuvarladığım kısmıda pilin yuvarlak kutuplarına değdirdim ve oldu. Siyah kablo pilin - kutbuna, kırmızı ise + kutbuna denk geldi ve oldu.
Bu da sistemin tamamı

• Beğen
Tepkiler: Enpatsu Shakugan
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
güzel olmuş :)

Bilişim Profesörü

Bilişim Profesörü

Üye
    Konu Sahibi

Bu da sistemin arka kısmı :) Bu proje olduysa sizler sayesinde oldu arkadaşlar, hepinize tekrar tekrar :tşk:

Silinen Üye 1145465

Silinen Üye 1145465

Kapalı Hesap
Sorunu çözmüşün sevindim :)

• Beğen
Enpatsu Shakugan

Enpatsu Shakugan

Üye
evet iyi ki 9v pil kullanmanı söylemişım :)

• Beğen