Desire 500 Root ? Atabilen Var Mı

Sponsorlu Bağlantılar

0MG90

0MG90

Üye
Birazdan konu açıyorum senin için.

Bırak git be kardeşim! Samsung unlockuyla desire 500 unlock ettirtmeye çalışıyor! Dalga mı geçiyorsun sen adamla.

UNLOCK İŞLEMİ:

Önce sitesine girip sağdaki kutucuktan 'All Other Supported Models'i seçip, oradaki adımları uygulayarak telefonunuzun kilidini kaldırmanız gerekiyor. Tabi önce siteye üye olmanız gerekli. (Aşamalar biraz zaman alabilir, veya uğraştırabilir)

unlock tamamdır.

ROOT İŞLEMİ:

indirip hafıza kartımıza atıyoruz.
-Telefonumuzun bataryasını çıkarıp takıyoruz. Ses kısma tuşuna ve güç tuşuna 5 saniye basılı tutarak telefonumuzu açıyoruz.
-Boot ekranı gelecek ses kapama açma tuşlarıyla aşağı inip güç tuşuna basarak recoverye giriyoruz.
-Install .zip from SD Card'ı seçiyoruz, ve indirdiğimiz dosyayı bulup seçiyoruz. Yes, install diyoruz. Yükledikten sonra geri gelip reboot diyoruz.
-Root işlemi tamamdır.

CWM YOKSA YANİ YUKARIDA ROOT İŞLEMİNİ YAPAMADIYSAN;
(Root yapamadıysan) Eğer recovery menüsüne giremediysen cwm yüklemen gerekiyor;

1. Linkten CWM'yi fastbootla telefona flashlıcaksın.

cwm yüklenmiştir. Şimdi üstte anlattığım root işlemini gerçekleştirebilirsin.

CUSTOM ROM YÜKLEME:

1) fu ll Wipe yapın.
2) Hafıza kartına atıp CWM'den yükleyin.

ODEX:

DEODEX:

Kolay gelsin kardeşim.

İnternette gördüğümü yazdım ben buraya terbiyeni bozma!

burhankoxp22

Üye
kimsenin telefonu elinde kalmaz htc bu samsung degil öyle rom atarken brick olmaz bootloder koruması var en fazla lowbrick olur oda bootloaderi kilitlersin sonra terkrar yazılım stock rom atarsın düzelir sonra yine kaldıgın yerden devam edersin forum moderatorleri bu konuya bir el atsanız fena olmaz hani

alexandrumee

alexandrumee

Üye
    Konu Sahibi
Ben o xda daki yöntemi denedim fakat recovery.img açılamıyor hatası aldım ve cwm olmadı
Birazdan konu açıyorum senin için.

Bırak git be kardeşim! Samsung unlockuyla desire 500 unlock ettirtmeye çalışıyor! Dalga mı geçiyorsun sen adamla.

UNLOCK İŞLEMİ:

Önce sitesine girip sağdaki kutucuktan 'All Other Supported Models'i seçip, oradaki adımları uygulayarak telefonunuzun kilidini kaldırmanız gerekiyor. Tabi önce siteye üye olmanız gerekli. (Aşamalar biraz zaman alabilir, veya uğraştırabilir)

unlock tamamdır.

ROOT İŞLEMİ:

indirip hafıza kartımıza atıyoruz.
-Telefonumuzun bataryasını çıkarıp takıyoruz. Ses kısma tuşuna ve güç tuşuna 5 saniye basılı tutarak telefonumuzu açıyoruz.
-Boot ekranı gelecek ses kapama açma tuşlarıyla aşağı inip güç tuşuna basarak recoverye giriyoruz.
-Install .zip from SD Card'ı seçiyoruz, ve indirdiğimiz dosyayı bulup seçiyoruz. Yes, install diyoruz. Yükledikten sonra geri gelip reboot diyoruz.
-Root işlemi tamamdır.

CWM YOKSA YANİ YUKARIDA ROOT İŞLEMİNİ YAPAMADIYSAN;
(Root yapamadıysan) Eğer recovery menüsüne giremediysen cwm yüklemen gerekiyor;

1. Linkten CWM'yi fastbootla telefona flashlıcaksın.

cwm yüklenmiştir. Şimdi üstte anlattığım root işlemini gerçekleştirebilirsin.

CUSTOM ROM YÜKLEME:

1) fu ll Wipe yapın.
2) Hafıza kartına atıp CWM'den yükleyin.

ODEX:

DEODEX:

Kolay gelsin kardeşim.

burhankoxp22

Üye
recovery açılamıyor hatasını nerde oldu onu anlamadım yani bu hata ekranı nerde geldi gelmesi mümkün bile değil bootloader de ve dos da öyle bir hata kodu yok ilki başarmış bulunuyorsun tebrikler :-)

alexandrumee

alexandrumee

Üye
    Konu Sahibi
recovery açılamıyor hatasını nerde oldu onu anlamadım yani bu hata ekranı nerde geldi gelmesi mümkün bile değil bootloader de ve dos da öyle bir hata kodu yok ilki başarmış bulunuyorsun tebrikler :-)
haha :D ingilizce olarak recovery.img can not open hatası cmd.exe adb ile androide flashlarken geldi neyle flashlıcaz ki bu img yi

burhankoxp22

Üye
başka bir sıkıntı var o kadar çok bu recovery işini yaptım ki ilk defa öyle bir hata duyuyorum

alexandrumee

alexandrumee

Üye
    Konu Sahibi
team wiever desteği verebilirmisin ?

burhankoxp22

Üye
evet

serefgorgulu

Üye
Arkadaşlar Ben root Yaptı desire500 ü yalnız uygun rom piyasada yok yanlış birşey yapmayın bulunan stock romların hepsi başka bir desire500 için geliyor çift sim kartlı da olsa tek de olsa şebeke görmüyor.

eğer ben anlıyorum root yapıcam uğraşırım diyen varsa.
( Recovery için )
bu da root için

Öncelikle bootloader i kaldırıyorsunuz.
ADB driverlerini araştırıp temin ediniz.
fastboot flash recovery cwm.img ile recovery yükleyiniz.
o nu yükledikten sonra telefonunuzu açarak hafıza kartına cwmsuperuser.zip dosyasını kopyalayınız.
ardından tekrar ses kısma ve power tuşuna basarak recovery modda başlatarak ins
tall zip diyerek hafıza kartına atmış olduğunuz zip dosyasını yükleyiniz işlem tamamdır.

Eğer benim gibi çok uğraşıp da bir anlık dalgınlık ile Recovery e atacağınız cwm yi yanlışlıkla boot a atarsanız
bu da boot dosyası

NOT: bu telefonda çözemediğim bir olay eğer boot a girip restart ettiğinizde telefon açılmaz ise pilini çıkarın takın veya boot ekranına giremiyorsanız pili çıkarıp takın bende hep öyle yaptı.

Bir not daha Eğer yanlışlıkla yazılımı çökerten olursa benim gibi soylediğim gibi uygun rom bulamadım. başka bir desire 500 ü rootlayıp cwm den ful backup alarak diğer telefonu o şekilde açtım. bana ulaşırsa yardımcı olmaya çalışırım ama dosya büyük olduğu için uploadı ile uğraşmadım. umarım lazım da olmaz. ulaşmak isteyenler dosyaları indirdikleri adresten bana ulaşabilirler.

Açıklamayı çok detaylı yazmadım root yapan az çok bilen birisi nasıl olduğunu araştırmadan yapacaktır. eğer bu adam ne yazmış diye düşünürseniz de az daha bekleyin uygun romlar bi piyasaya düşsün.

alexandrumee

alexandrumee

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Ben root Yaptı desire500 ü yalnız uygun rom piyasada yok yanlış birşey yapmayın bulunan stock romların hepsi başka bir desire500 için geliyor çift sim kartlı da olsa tek de olsa şebeke görmüyor.

eğer ben anlıyorum root yapıcam uğraşırım diyen varsa.
( Recovery için )
bu da root için

Öncelikle bootloader i kaldırıyorsunuz.
ADB driverlerini araştırıp temin ediniz.
fastboot flash recovery cwm.img ile recovery yükleyiniz.
o nu yükledikten sonra telefonunuzu açarak hafıza kartına cwmsuperuser.zip dosyasını kopyalayınız.
ardından tekrar ses kısma ve power tuşuna basarak recovery modda başlatarak ins
tall zip diyerek hafıza kartına atmış olduğunuz zip dosyasını yükleyiniz işlem tamamdır.

Eğer benim gibi çok uğraşıp da bir anlık dalgınlık ile Recovery e atacağınız cwm yi yanlışlıkla boot a atarsanız
bu da boot dosyası

NOT: bu telefonda çözemediğim bir olay eğer boot a girip restart ettiğinizde telefon açılmaz ise pilini çıkarın takın veya boot ekranına giremiyorsanız pili çıkarıp takın bende hep öyle yaptı.

Bir not daha Eğer yanlışlıkla yazılımı çökerten olursa benim gibi soylediğim gibi uygun rom bulamadım. başka bir desire 500 ü rootlayıp cwm den ful backup alarak diğer telefonu o şekilde açtım. bana ulaşırsa yardımcı olmaya çalışırım ama dosya büyük olduğu için uploadı ile uğraşmadım. umarım lazım da olmaz. ulaşmak isteyenler dosyaları indirdikleri adresten bana ulaşabilirler.

Açıklamayı çok detaylı yazmadım root yapan az çok bilen birisi nasıl olduğunu araştırmadan yapacaktır. eğer bu adam ne yazmış diye düşünürseniz de az daha bekleyin uygun romlar bi piyasaya düşsün.
çok sağol bu akşam deniyorum yazdığını htc nin sitesinde stock romlar mevcut

serefgorgulu

Üye
çok sağol bu akşam deniyorum yazdığını htc nin sitesinde stock romlar mevcut
benim bulduğum orjinal romların hiçbiriside şebeke görmemişti en son başka htc yi yedekleyip cwm den full backup aldım o şekilde yüklemiştim backuptan. yanlışlıkla kendi yazılımını silersen ve şebeke sorunun olursa backup yollayabilirim cwm den yükleniyor ne de olsa

alexandrumee

alexandrumee

Üye
    Konu Sahibi
benim bulduğum orjinal romların hiçbiriside şebeke görmemişti en son başka htc yi yedekleyip cwm den fu ll backup aldım o şekilde yüklemiştim backuptan. yanlışlıkla kendi yazılımını silersen ve şebeke sorunun olursa backup yollayabilirim cwm den yükleniyor ne de olsa
teşekkür ederim dostum halletim root olayını fakat telefon beni yaklaşık 30 dakika korkuttu şöyle oldu ben cwm yi flashladım cmd ile sonrasında cwm ye girit root zip ini kurdum ardından reboot dedim fakat telefon kapandı ve açılmadı 30 dakika kadar açmaya çalıştığımda tepki vermiyordu şarza taktım baktım kırmızı ışık yanıp sönmeye başladıve 10 dakika sonra titremeye başladı sonra çektim şarjdan pili çıkarıp taktım açtım bu sefer açıldı.

Bu desire için root videosu çekmeyi planlıyorum telefon yeni satılmaya başladı diyebilirim 1-2 ay oldu alalı fakat telefona ilgi daha pek yok ama artacağından eminim şöyle youtube de bir kanal açarım yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

serefgorgulu

Üye
Hayırlı olsun o zaman. HTC Desire500 Modeli açılmama sorunu yapıyor. Onu daha önce yazmıştım sanırım gözden kaçırmış olabilirsin. Bootloader e girerken ve çıkarken yapıyor hep onu. her seferinde pili çıkarıp takmak lazım işlemden sonra pili çıkarıp taktınmı açılıyor.
Bootloader e giremiyorsan tuşa basıp da yine pili çıkarıp takman gerekiyor.

1.20.401 Yazılım güncellemesi var desire500 için. normal rootsuzlarda gelip gelmediğini bilmiyorum rootsuz kullanmadım hiç etrafımdakileri hep rootladım. güncellemede hata veriyor orjinal recovery dosyasını atınca da yarıda takılıyordu. yeni yazılımı bugün atıcam ve buraya root yapma için bir döküman hazırlarım. işlerim var biraz onları bitirip yayınlayayım istersen yazılım güncellemesi diye çıkıp duruyor ve güncellemiyor uyuz ediyor. eğer bundan sıkılırsan tekrar zyaret edip rom u yüklersin. bulduğum tek uyan rom zaten diğerlerini her şekilde denedim hiçnbiride uymamıştı.İpucu - Htc Desire500 Root - Rom - Bootloader - CWM Recovery - MaxiCep bu konuya anlatımını ve dosyaları koydum arkadaşlar root yapmak isteyene

alexandrumee

alexandrumee

Üye
    Konu Sahibi
Hayırlı olsun o zaman. HTC Desire500 Modeli açılmama sorunu yapıyor. Onu daha önce yazmıştım sanırım gözden kaçırmış olabilirsin. Bootloader e girerken ve çıkarken yapıyor hep onu. her seferinde pili çıkarıp takmak lazım işlemden sonra pili çıkarıp taktınmı açılıyor.
Bootloader e giremiyorsan tuşa basıp da yine pili çıkarıp takman gerekiyor.

1.20.401 Yazılım güncellemesi var desire500 için. normal rootsuzlarda gelip gelmediğini bilmiyorum rootsuz kullanmadım hiç etrafımdakileri hep rootladım. güncellemede hata veriyor orjinal recovery dosyasını atınca da yarıda takılıyordu. yeni yazılımı bugün atıcam ve buraya root yapma için bir döküman hazırlarım. işlerim var biraz onları bitirip yayınlayayım istersen yazılım güncellemesi diye çıkıp duruyor ve güncellemiyor uyuz ediyor. eğer bundan sıkılırsan tekrar zyaret edip rom u yüklersin. bulduğum tek uyan rom zaten diğerlerini her şekilde denedim hiçnbiride uymamıştı.İpucu - Htc Desire500 Root - Rom - Bootloader - CWM Recovery - MaxiCep bu konuya anlatımını ve dosyaları koydum arkadaşlar root yapmak isteyene
Az önce telefonun pilini çıkarıp taktım açmak için kilit tuşuna bastığımda hiç tepki vermedi şimdi şarza taktım ve kırmızı ışık yanıp söüyor bunu nasıl çözebilirim? olmazsa teknik servise vericemBirde bazen aralıklarla 4 kez titriyor geneTamam yazını okudum o yöntemle yaptım baya sıkıntı ya sabahtan beri bir korkuyla geziyorum

serefgorgulu

Üye
Az önce telefonun pilini çıkarıp taktım açmak için kilit tuşuna bastığımda hiç tepki vermedi şimdi şarza taktım ve kırmızı ışık yanıp söüyor bunu nasıl çözebilirim? olmazsa teknik servise vericemBirde bazen aralıklarla 4 kez titriyor geneTamam yazını okudum o yöntemle yaptım baya sıkıntı ya sabahtan beri bir korkuyla geziyorum

Komple yazılımı mı attın yoksa sadece root mu yaptın?
Bootloader e girebiliyormusun?
bootloader e girebiliyorsan fastboot u seç be o verdiğim boot.img dosyası varya onu bi flaşla ondan yapıyor olabilir. veya yazılımın tamamını birdaha at eksik atmış olabilirsin

alexandrumee

alexandrumee

Üye
    Konu Sahibi
Komple yazılımı mı attın yoksa sadece root mu yaptın?
Bootloader e girebiliyormusun?
bootloader e girebiliyorsan fastboot u seç be o verdiğim boot.img dosyası varya onu bi flaşla ondan yapıyor olabilir. veya yazılımın tamamını birdaha at eksik atmış olabilirsin
sadece root attımDostum şöyle oluyor çıkarıyorum pili takıyorum girmiyor tekrar çıkarıp 1 -2 dakika bekletiyorum ozaman bootloader a girebiliyorum yoksa telefon açılmıyor bootloaderdan reboot device yapıyorum öyle açılıyor

serefgorgulu

Üye
sadece root attımDostum şöyle oluyor çıkarıyorum pili takıyorum girmiyor tekrar çıkarıp 1 -2 dakika bekletiyorum ozaman bootloader a girebiliyorum yoksa telefon açılmıyor bootloaderdan reboot device yapıyorum öyle açılıyor

benimkinde de ona benzer bir sorun var ama orjinali de aynıydı bootloader e girmiyor pili çıkarıp takınca giriyor.
bootloaderden işlem yapınca kapattığında da açmıyor pili çıkarıp takınca açılıyor ama. sen cwm den reboot diyince açıyormuş.

boot dosyasında sorun olabilir diye düşünüyorum.
buradaki dosya benim telefondaki orjinal boot dosyası. bunu fastboot flash boot boot.img şeklinde yaptınmı hiç ? eğer denediysen
buradaki rom içerisinde de boot.img dosyası vardır bunu indirip birde onun içindeki boot.img dsyasını dene istersen

Üst Alt