Dersanelere Deneme Sınavı Yasağı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haberci

Haberci

Üye
    Konu Sahibi
Dersanelere Deneme Sınavı Yasağı
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, özel dershanelerin artık ayrı ayrı ÖSS deneme sınavı yapamayacaklarını belirterek, öğrenci ve velileri maddi-manevi zor duruma düşüren sınav dağınıklığına son verdiklerini açıkladı.

<div align="center"></div>
Milli Eğitim Bakanı Çelik, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dershanelerin bağlı olduğu dernekler var. Bu dernekler ayrı ayrı sınav yapıyor. Veliler bunda çok şikayetçiydi. Öğrenciler o sınavdan çıkıp o sınava giriyordu ve Türkiye&#39;de bir sınav paranoyası yaşanıyordu. Onu yasakladık" dedi.


Bakan Çelik, yeni düzenlemeyle birlikte dershanelerin sadece bir sefere mahsus olmak üzere yılda bir, tek deneme sınavı yapabileceklerini ve sınavların dershanelerin müşterek bir araya gelmesiyle olacağını söyledi.


Türkiye&#39;de dershaneciliğin bir sektör haline gelmesiyle birlikte kontrol ve denetimleri de giderek güçleşiyor. Çeşitli isimler altında örgütlenen dershaneler böylece örgütlü bir yapı altında faaliyet gösteriyorlar. Dershaneler, Türkiye&#39;de her yıl 2 milyona yakın öğrencinin sadece ÖSS&#39;ye hazırlanması ve diğer alanlara da hazırlık kurslarıyla umut kapısı haline geldi. Buralarda eğitim alanlar, adeta yarış atı durumuna sokuluyor. Bir sınavdan diğerine giren öğrenciler, bu koşuşturmacada hem maddi, hem de manevi yönden kayba uğruyor. Talebin hızla artması ve eğitimciler arasında kazanç kapısı hale gelmesiyle sahte tabela altında korsan dershaneler de türedi. Ortaöğretim Kurumlar Sınavı (OKS), Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS), Özel Okullar Sınavı, Polis Koleji, Askeri Okullara Hazırlık, yetişkinler için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Kamu Personeli Dil Sınavı (KPDS), Üniversiteler Dil Sınavı (ÜDS), Bilgisayar, Yabancı Dil ve Diksiyon kursları ve Etüd Merkezleri, bu sektördeki alanların bazıları.




17.02.2006 - 13:44
 


Silinen Üye 153

Silinen Üye 153

Kapalı Hesap
Saçmalıgın Daniskası..&#33;

Eğitim&#39;e önemin verilmediğinin bir kanıtıda bu diye düşünüyorum,Egitim şart diyorlar peki şartsa gerekli

koşulları saglayın


 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Dersanede bize hocanın dediği Türkiye geneli ortak sınavlar yasaklandı yani dersanenin kendi içinde yaptığı denemelere herhangi bir yasak yok..
 
POWER

POWER

Üye
Bu kadar saçma birşey duymamıştım.yani öss sınavını kaldırsalar çok daha mantıklı yada eğitimi daha kaliteli yapsınlar kimsenin dersaneye gitmesine gerek kalmaz&#33;&#33;&#33;
 
mAd_girL

mAd_girL

Üye
evet bu uygulama dersanelerin sınavını değil türkiye genelindeki denemeler için gecerli bunun sebebide ögrencilerin psikolojisi falan bozuluyomuş (çok düşünüyorlar yaa ) öss sınavının kaldırılması gibi bişi söz konusu bile olmasın çünkü türkiyedeki en adil şey ,ama egitim sistemi düzeltilmeli
 

Clausius Clapeyron

Üye
Eğitim şart &#33;&#33;&#33; (ama devlete )
 
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
Bir parti gelirse başa üniversite sayısını artırıp diploma ile yerleştirecekmiş üniversiteye yani sınavı kaldıracakmış..



Tabi bence bu imkansız..
 

civcik

Üye
yani eğitimi soktukları hal yetmiyormuş gibi bi de çok ii bişe yapıyolarmış gibi öğrencileri bu zor durumdan kurtardık diyorlar.

Maddiyattan bahsediyorlar ama bu dersanelere bütçe ayıramayacak aileleri hiç mi düşünmüyorlar?
Dersanelerin işlerine karışacaklarına; öss ve diğer tüm sınavlara hazırlık için dersaneye gerek kalmayacak kalitede eğitim vermek için uğraşsalar daha ii olmaz mı?

Bu konu hakkında konuşacak o kadar konum var ki...
Neyse uzatmayayım ben....
 
mAd_girL

mAd_girL

Üye
<div class='quotetop'>(van_hoijdonk &#064; Feb 17 2006, 05&#58;56 PM) [post=280563]Quoted post[/post]</div><div class='quotemain'>
Bir parti gelirse başa üniversite sayısını artırıp diploma ile yerleştirecekmiş üniversiteye yani sınavı kaldıracakmış..



Tabi bence bu imkansız..
[/b][/quote]
böyle bişi olursa cok kötü olur hiçbiyerde adil olarak not verilmiyoki özel okullarda notlar havada uçuyo yada ne biliyim söyleyecek cok örnek var ama söylemeyim yani böyle bişey kesinlikle yapılmaz inşallah
 

slayer

Üye
lan zeki bakan yine yapaca&#287;&#305;n&#305;&#305;z yapt&#305;n&#305;z... Tabrik ederim.. Zaten belliydi... Bir iyi i&#351; (1 haftal&#305;k tatil) ; birde kötü i&#351; (bu)
 
kikaksk

kikaksk

Üye
bu nasıl engellencek dershane kendi arasında yapar sınavını kım duycak kım karışcak....
 

deli_emre61

Üye
saçma bence
 
Fatihyet

Fatihyet

Üye
bazen bu insanların kör olduğunu düşünüyorum.

eğitimin rezilliğini görmüyorlarmı da böyle saçma uygulamalar yapıyorlar.gerçekten çok yazık
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

marist
Cevap
6
Görüntüleme
761
marist
Doğuş Pertez
Cevap
3
Görüntüleme
832
RecepBerkA
yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
415
yavuzkaraca


Üst Alt