Deniz Gezmiş 52 dakikada öldü

Sponsorlu Bağlantılar

dreamboys69

dreamboys69

Üye
    Konu Sahibi
Deniz Gezmiş 52 dakikada öldü

İdamların tek gazeteceği tanığı oydu. Deniz Gezmiş'in ölümü kolay olmamış.
Deniz Gezmiş iskemlenin altından çekilmesinden tam 52 dakika sonra ölmüş. Boyu uzun olduğu için ayakları masaya çarpmış ve boynu kırılmamış. Ölüm de yavaş gelmiş.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idam anında boyunlarına asılan ve ilgili mahkeme kararının yazılı olduğu "yaftalar" 36 yıl sonra ortaya çıktı.

Sabah'tan Necla Görgeç'in haberine göre idamların "tek gazeteci tanığı" olan Burhan Dodanlı piyasaya yeni çıkan "Hepiniz Suçlusunuz" adlı kitabında yaftaların kendisinde olduğunu açıkladı.

Kitabında yaftaların fotoğraflarına da yer veren Dodanlı idam gecesine ilişkin kendi gözlemlerini de yazdı. Ankara 1 Nolu Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanı Tuğgeneral Ali Elverdi tarafından idamları izlemek için içeriye alınan Dodanlı, o geceye dair kitabını ilk kez idamların hemen ardından yayınlamış ancak kitap Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından toplatılmıştı.

HER ANI İZLEDİ
Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO) davasını 16 Temmuz 1971'deki ilk duruşmadan son duruşmaya kadar izlediğini belirten Dodanlı, idamların olduğu gece cezaevine nasıl girdiğini de şöyle anlattı: "Sıkıyönetim Mahkemesi Başkanı Ali Elverdi'ye idamları izleyip izleyemeyeceğimi sorduğumda bana 'Resmi görevliler dışında oraya kimse giremez. Ama bütün duruşmaları kesintisiz izleyen biri olarak sen, eğer infazın yapılacağı yerin kapısına kadar gelebilirsen, içeriye almaya söz veriyorum' dedi.

Ankara'da olağanüstü bir hareketliliğin yaşandığı 1972'nin 5 Mayıs'ını 6 Mayıs'a bağlayan gece peşimdeki sivil polisleri atlatarak cezaevinin önüne gitmeyi başardım. Elverdi, beni görünce 'Bu yaptığın delilik, sakın bu durumdan kimseye bahsetme' diyerek içeri aldı."

İDAM GECESİ
İdam gecesinde yaşananları dakika dakika izleyen Dodanlı, Deniz Gezmiş'e ilişkin de şunları aktardı: "Sehpanın altına gelindiğinde, Savcıyla konuşmak istediğini belirten Gezmiş, 'İskemleyi kendim devireceğim' dedi. İskemleyi devirmesi bekleniyordu. Fakat, bir dakikaya yakın bir süre geçtiği halde Deniz Gezmiş'in bu işe yeltenmediği görülünce, cellatlardan biri aniden iskemleyi bir bacağından tutarak çekiverdi.

Gezmiş'in ayaklarının ucu 'Küt!' diye alttaki masaya çarptı ve biraz sonra da kasılarak sallanmaya başladı. On dakika kadar geçtikten sonra, Deniz Gezmiş'in hâlâ kıpırdaması, boyun kemiğinin kırılmamış olmasındandı. Boyunun uzun olması nedeniyle ayakları masaya çarpınca bu kırılmayı önlemişti. Bundan dolayı da Deniz Gezmiş'in ölümü için tam 52 dakikanın geçmesi beklendi. Bu süre içinde zaman zaman yapılan doktor muayenelerinin sonuncusunda; Deniz'in ölmüş olduğu saptandı."

http://www.maxicep.com/konu-disi/si...akkinda-uyari-tavsiye-ve-kurallar-141960.html

CEREN

CEREN

Üye
ÇOK ÜZÜLDÜM YA YÜREĞİMDEN VURDU BU HABER BENİ
DENİZ VE ARKADAŞLARI ÖLMEDİ BİZ SEVENLRİ ONLARI HEP YAŞATACAĞIZ
BUNADA KİMSE ENGEL OLAMAZ OLAMİCAKTA
:turkiye:

oTToMaNiAc

oTToMaNiAc

Üye
Bence Boynunun Kırılmayacağını Tahmın Etmıslerdır.... çok Yazık Böyle Seylerı Okudukca O Zamankı Yönetıme Acıyorum

_KadirşinaS_

Üye
Çok kötü can vermiş.

dreamnurse

dreamnurse

Üye
üzüldüm doğrusu siysasi kimliği vs için değil bir insann bu şekilde ölmesi geçekten acı...

lyon_69

lyon_69

Üye
çok acı ya üzüldüm :(

Nazy

Nazy

Üye
Nazy

Nazy

Üye
Bir insan demişler. Lütfen insan türünden örnek ver Nazy.:oke:
Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına Göre
Bahsettiğimiz iki insanda İdam cezasına çarptırılmış
Birine İnsan dersek Diğeride insan mantık olarak

oTToMaNiAc

oTToMaNiAc

Üye

abi boswer o adama ınsan flan demek mantık ısı değil

_KadirşinaS_

Üye

İyi de birisi yanlış olan veya yanlış anlaşılan faaliyetleri sebebiyle, Türkiye Cumhuriyeti'nin selameti adına canını verdi, ya da öyle biliniyor.
Diğeri ise hayatını tamamen Türkiye'yi bölmeye adamış birisi.

technonur

technonur

Üye
deniz gezmişle abdullah öcalanı bir tutuyorsunuz helal olsun valla
bir tarafta yaşasın tam bağımsız türkiye diyen biri var diğer tarafta türkiyeyi bölen ve birsürü kişiyi öldürmüş biri

Nazy

Nazy

Üye
deniz gezmişle abdullah öcalanı bir tutuyorsunuz helal olsun valla
bir tarafta yaşasın tam bağımsız türkiye diyen biri var diğer tarafta türkiyeyi bölen ve birsürü kişiyi öldürmüş biri
ikisini bir tutuyoruz demedikki :)
sadece ikiside Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına göre aynı cezaya çarptırıldı.

Ben deniz gezmiş in kim olduğunu ne iş yaptığını bilmiyorum
sadece idam cezası gibi utantırıcı bir cezaya çarptırıldığını biliyorum
Türkiye Kimseyi Boş yere asmaz.
Tek diyebileceğim ben Türkiye Cumhuriyeti yasalarına ve TSK ya güveniyorum:)

-iBoRotTi-

-iBoRotTi-

Üye

ikiside aynı cezayı almış olabilir biri ölü biri sağ bumu yasa ona bakarsanız abdullah öcalanın idam kararı 1999 ylında onaylandı sonrada idam cezasını kaldırdılar 2002 yılında bir nevi bu hükümet kurtardı onu

oTToMaNiAc

oTToMaNiAc

Üye

yanılıyorsun kardesım yaa malesef Türkiye denız'i ve arkadaslarını boşuna astı o hakım kurulundakı bır hakım daha sonra acıklama yaptı eğer denız hakımlere karsı bıraz saygılı olsaydı asılmazdı dedı yanı uzun lafın kısası su o dönemde denıze ve arkadaslarına kısasa kısas yaptılar ve daha sonra boyle seylerın olmasını engellemeq ıcın göz korkutmaya calıstılar bir zihnıyet dusun öldukten sonra bıle yan yana gömulmelerını engellıyoo !!!!!!!!

reisalbay

Üye
sorun ipte ipi yanlış bağlamasaydılar, ölümü o kadar uzun sürmezdi.

BOZKURT

BOZKURT

Emekli Yönetici
ÇOK ÜZÜLDÜM YA YÜREĞİMDEN VURDU BU HABER BENİ
DENİZ VE ARKADAŞLARI ÖLMEDİ BİZ SEVENLRİ ONLARI HEP YAŞATACAĞIZ
BUNADA KİMSE ENGEL OLAMAZ OLAMİCAKTA
:turkiye:
Forum Kuralları - Maxicep.Com
10-Mesaj yazarken büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için yazılarınızı kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız, yazmanız durumda mesajınıza yönetim ekibi tarafından müdahale edilebilir.

mesaj anlaşılmıştır umarım...:nono:

Üst Alt