Duyuru Denim Güncellemesi Türkiye'de de Başladı

Sponsorlu Bağlantılar

suyunsesi

suyunsesi

Üye
Sağol
Sa
Sana güncelleme geldimi kardeş bana cyan geldi tel lumıa 820
Hocam sen gelen güncellemelerin bilgisi konusunda çok geride kalmışsın. Maxicep genel konusundaki ana başlıkları şöyle bir ilk sayfalarını okuyarak ve sonra sonlara gelip aralardan okuyarak takip etmeye başla. Kısa zamanda toparlarsın.
Cyandan daha sonra gelen gdr1, hatta ondan da sonra gelecek olan denim güncellemesini alan modeller oldu. Ayrıca Microsoft yaptığı güncellemelerin hepsini, donanımları elverdikçe tüm telefonlarına vermeye çalışıyor. Ayrıca Nokia Lumia telefonlar için ekstradan verilen güncellemeyi telefonlarına uyarlamak adına geliştirip yeni bir güncelleme daha veriyor. Örneğin Microsoft'un verdiği GDR1 i geliştirip Denim adı altında güncelleme yayınlıyor. Şu sıralar bu güncellemeyi alan bazı modeller oldu ve bazılarımız da almayı bekliyoruz. Ve hattaa bu ayın içinde birde windows 10 geliştirici ön izleme sürümü yayınlayacaklar. Bazılarımız da bu yüklemeyi yapacağız (bende dahil).

• Beğen
Tepkiler: utt2, Aybin.Kilic ve byibo
braayn

braayn

Üye
Bu hafta 1520 ,1320,ve 925'e bekliyorum

Rainesto

Rainesto

Üye
O bu değilde 920 için alan ülke var mı ya

serecans

serecans

Üye
Arkadaslar bir sorum olacak simdi ben 925 i rusyadan aldim.Denim guncellemesini yukelyebilmem icin rusya ya dagitilmasini ni bekleyecegim.Turkiye room u yok telefonda

Birde telefonu nasil turkce yapabilirim dillerde turkce var ama sadece klawye ve bolgeyi turkiye yapiyor

braayn

braayn

Üye
Arkadaslar bir sorum olacak simdi ben 925 i rusyadan aldim.Denim guncellemesini yukelyebilmem icin rusya ya dagitilmasini ni bekleyecegim.Turkiye room u yok telefonda

Birde telefonu nasil turkce yapabilirim dillerde turkce var ama sadece klawye ve bolgeyi turkiye yapiyor
TR romu kur dil sorununda ortadan kalsın

Aybin.Kilic

Aybin.Kilic

Üye
Arkadaşlar bir sorum olacak simdi ben 925 i Rusya'dan aldım.Denim güncellemesini yükleyebilmem için rusya ya dağıtılmasını mı bekleyeceğim.Türkiye room u yok telefonda

Birde telefonu nasıl Türkçe yapabilirim dillerde Türkçe var ama sadece klavye ve bölgeyi Türkiye yapıyor

Lumia 925 için Türkiye romunu indiriniz ve telefonu flaşlayınız.
Size birazdan bir link ekleyeceğim. Orada anlatım var.
Nokia Lumialara Dead Flaş Nasıl Atılır? - MaxiCep

serecans

serecans

Üye
Cevaplar icin cok tesekkur ederim (:

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Denim yüklü 930 ve 1520 için:

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Denim yüklü 930 ve 1520 için:
Bazı operatör cihazlarında aktif edilmediği için işe yarar ama bizim cihazlar Country variant olduğu için aktif olarak geliyor denimle.

Dejavuex

Dejavuex

Üye
Hala gelmedi cidden imkanım olsa wp'yi bırakırdım.Tamam stabillik on numara görselliği seviyorum aslında herşeyini seviyorum ama bu güncellemelere ne demeli...

Murat Alper

Murat Alper

Üye
Hala gelmedi cidden imkanım olsa wp'yi bırakırdım.Tamam stabillik on numara görselliği seviyorum aslında herşeyini seviyorum ama bu güncellemelere ne demeli...

Microsoft güncelleme konusunda çok yavaş ve cimri güncellemeyi dağıtma konusunda aynen kaplumbağanın ilerlemesindeki gibi davranıyor yavaş ya güncelleme konusunda

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
Bazen bu güncelleme konusunda Microsoft'un yavaşlığı fazla ve haksız eleştiri yaptığınızı düşünüyorum. En basitinden Android 5.0 Lolipop güncellemesini Google ne zaman duyurdu ve şu anda kaç tane cihaz aldı? 4 ay önce duyurulan ve yayınlanmaya başlayan güncellemenin Android platformunda 4 ay sonunda kullanım oranı %1.8????

• Beğen
Tepkiler: kamil5028347
Dejavuex

Dejavuex

Üye
Bazen bu güncelleme konusunda Microsoft'un yavaşlığı fazla ve haksız eleştiri yaptığınızı düşünüyorum. En basitinden Android 5.0 Lolipop güncellemesini Google ne zaman duyurdu ve şu anda kaç tane cihaz aldı? 4 ay önce duyurulan ve yayınlanmaya başlayan güncellemenin Android platformunda 4 ay sonunda kullanım oranı %1.8????
Olaya bakış açınızı beğendim fakat WP ve Android bana göre karşılaştırılacak seviyede değil teki kaç senelik sistem tek tük düzeltmeler alırken WP de eksiklik çok Android veya iOS'a göre güncellemeler 2x daha hızlı olmalıydı bana göre ama Microsoft çok yavaş davranıyor buda gözler önünde zaten.

Edit: şimdi herkes android yavaş diye yorum yapabilir doğru ama benim demek istediğim bildirim merkezi yardımcı ek araçlar vs.

yuvanacuu

yuvanacuu

Üye
Çok yanlış bir değerlendirme var ortada öncelikle Google Android 5 i sadece kendi cihazlarına yani Nexus serisine verir diğer markalara direkt kendisi vermez markalar onu alıp geliştirir yani bu Google'ın yavaşlığı değil.Bir ikincisi Android'in şu anki konumuyla WP kıyaslanamaz bile çünkü MS'nin yavaşlığından dolayı WP uzun yollar kat edemedi maalesef ve rakiplerinin halen çok gerisinde.

• Beğen
Tepkiler: hajkhanx33, braayn ve drangela61
braayn

braayn

Üye

ali kemal abi burda aslında android veya ıos'dan daha geç veya daha hızlı güncellemeyi veriyor değil burda bence biz MS'den bu kadar ağır ve geç verebileceğini tahmin edemiyorduk.Ben Nokianın dış malzemesi MS yazılım deneyimi gibi iki büyük kriteri baz alarak bu cihazları aldım.Baktığında IOS ve Androide göre güncelleme konusunda daha çabuk davranmaya çalışıyor ama bu durumda bizim MS'tan daha fazla hızlı olabilir beklentisini karşılamadığı için sıkıntı yaratıyor.Şu durumuda ayırmak lazım artık androidciler stabil olsun diye 5.0 lolipopu beklerken bizde onlarda olupda bizde olmayan incik boncukların gelmesi için bekliyoruz.(otg ,multi screen vs.vs ).

Ben kendi adıma DENİM'in bu kadar fazla geç kalacağını düşünmüyordum.Hani baktığında denimin içeriğinde çok fazla bir şey olmamasına rağmen bu kadar gecikmesi can sıkıcı.Bu bağlamda Wp 10'un kararlı sürümünün Denimden yola çıkarak tahmin edilen tarihlerden daha geç kalabileceğine inanıyorum.

Android 4.4 ile birlikte Dalvik'in yerini ART (Android Runtime) almaya başladı.Bence MS elini hızlı tutmaz ise androidin yeni sürümleri Wp stabilitesine yaklaşacağa benziyor.

Son düzenleme:

Üst Alt