GM Discovery 2 [Custom Rom] Discovery II - Discovery II+ Lollipop Görünümlü Kitkat Rom

Teknojix

Üye
    Konu Sahibi
Beyler ben rootsuz yapılan kısımda takıldım telefon kapalı iken downloada basıp usb takıyorum sadece telf sarj ediyor bişey olmuyor sorun nerde benmi yanlış yaptım

Windows 7 bir bilgisayarda dene

Teknojix

Üye
    Konu Sahibi
pdanet driver'ı yüklü zaten. bu arada telefonum boot loop oldu hep aynı animasyonu çıkarıyor.. boot etmiyor. yarım edin arkadaşlar

SP Flash tooldan hard format atıcaksın daha sonra recovery kurup bir rom yükle. Rom yükleme sonrasında imei gidebilir. Tekrardan imei yazacaksın.

Tepkiler: Silinen Üye 2587160

Teknojix

Üye
    Konu Sahibi

İmei yazmak istemiyorsanız şu anda hangi recovery kurulu? Recovery kurulu değilse twrp yükle ve Cache,Cache,Data,System,Custpack kısımlarını formatla 20 dakika sürebilir bu işlem. Ondan sonra temiz rom kurulumu yap

Teknojix

Üye
    Konu Sahibi
Roma ait son sürüm eklenip ekran görüntüleri güncellenmiştir.

Tepkiler: ÇaRşI 2387
Kardeşim öncelikle teşekkürler güzel paylaşım ama şurada sıkıntı yaşıyorum
"Dalvik Cache,Cache,Data,System,Custpack yaparken hata veriyor wipe complete diyor fakat failed uyarısı ile yapmıyor bu işlemleri daha sonra ana menüye geri geldiğimde ise Mount > System,Custpack tickleri zaten tickli değil öyle yuklesem sorun olur diye düşündüğüm den install yapmadım bir yardımcı olur musun bu neden kaynaklanıyor"

Aldığım hatanın ekran görüntüsü

küçük bir soru daha her defasında yeni updateleri yüklerken v1 v2 v3 vs. şu işlemi tekrarlamak gerekli mi "
Wipe >advanced wipe > cache ,dalvik cache, data ,system ,custpack seçeneklerini isaretleyin ."
yoksa arka arakaya install mı ?

Son düzenleme:
hayır gerekmiyor

O tamam peki ilk sorumun cevabı ne olacak peki o hatayı nasıl halledicem ?
Kardeşim öncelikle teşekkürler güzel paylaşım ama şurada sıkıntı yaşıyorum
"Dalvik Cache,Cache,Data,System,Custpack yaparken hata veriyor wipe complete diyor fakat failed uyarısı ile yapmıyor bu işlemleri daha sonra ana menüye geri geldiğimde ise Mount > System,Custpack tickleri zaten tickli değil öyle yuklesem sorun olur diye düşündüğüm den install yapmadım bir yardımcı olur musun bu neden kaynaklanıyor"

Aldığım hatanın ekran görüntüsü ilk mesajımda..

Teknojix

Üye
    Konu Sahibi

Romu telefonuna at ama aynı işlemleri çin recoveryden yapıcaksın.
TWRP'den çince recovery yükleyerek şu adımları yapın:

2) Sırası ile en üstten seçenekleri sayarak 3, 2 seçin işlem bitene kadar bekleyin.
3) Çince recoveryde ilk açılış ekranına en alttaki seçeneğe tıklayarak geri dönebilirsiniz.
4) İlk açılış ekrandan sırası ile en üstten seçenekleri sayarak 4, 2 seçin işlem bitene kadar bekleyin.
5) Sonra yanlış yapmamak adına telefonun güç düğmesine basılı tutarak kapatın.

Bahsettiğim hataları aynen geri verdi (çince recoveryde aynı hataları verdi)...

Peki, deneyip sonucu tekrar burada paylaşırım..

Yukarıda bahsettiğim sorunları TWRP 2.8.7.0 ile yaşamadım sorunsuzca yüklendi.. Rom çok güzel akıcı tabi uzun bir kullanımdan sonra değerlendirmek daha doğru olur...
Bir de küçük bir sorunum var ROM rootlu mu onu anlamadım ya da nasıl yapıyoruz o konu da küçük bir açıklama yapabilir misin?

Teknojix

Üye
    Konu Sahibi

iRoot ile rootlayın.

iroot ile denedim fakat sorun oluyor mesela xmod games algılamıyor rootu...