Cuma namazında hutbeye yetişemeyen kimsenin namazı geçerli midir?

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Cuma namazında hutbeye yetişemeyen kimsenin namazı geçerli midir?
Cuma namazında hutbe, namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı sahih değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı sahih olur. Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, cuma namazının ikinci rekatına bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rekat daha kılarak cuma namazını tamamlar (İbnü’l- Humam, Fethu’l-Kadir, II, 65-66).

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

Symbianizer

Symbianizer

Üye
:tşk:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Teşekkürler

bilkurdu1

bilkurdu1

Üye
Guzel bilgi

bilkurdu1

bilkurdu1

Üye
Bende birsey ekliyim eger cemeate son oturusta yetisirsen imam selam verdikten sonra kalkar 4 rekat namaz kilinir
Sahih -i ilmihal (seyfullah erdogmus)

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Bende birsey ekliyim eger cemeate son oturusta yetisirsen imam selam verdikten sonra kalkar 4 rekat namaz kilinir
Sahih -i ilmihal (seyfullah erdogmus)
Evet bilgi doğru fakat söylemin yanlış anlaşılıyor. Senin söyleminle ben tekrar tekbir alıp 4 rekat namaz kılacakmış gibi anlıyorum. Aslı; eğer kade-i ahire de yani son oturuşta cemaate yetişilmiş ise, imama uyulup oturulduktan sonra selam verilene kadar beklenir. Akabinde imam sağa selam verdikten sonra siz selama katılmadan ayağa kalkar ve namaza yeni başlamış gibi devam edersiniz. Sonuçta imama uyulduğu için cemaat sevabına yetişilmiş olunuyor inşallah. :oke:

• Beğen
Tepkiler: İhtiyar007
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
Evet bilgi doğru fakat söylemin yanlış anlaşılıyor. Senin söyleminle ben tekrar tekbir alıp 4 rekat namaz kılacakmış gibi anlıyorum. Aslı; eğer kade-i ahire de yani son oturuşta cemaate yetişilmiş ise, imama uyulup oturulduktan sonra selam verilene kadar beklenir. Akabinde imam sağa selam verdikten sonra siz selama katılmadan ayağa kalkar ve namaza yeni başlamış gibi devam edersiniz. Sonuçta imama uyulduğu için cemaat sevabına yetişilmiş olunuyor inşallah. :oke:
İşte bu :good:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

Üst Alt