[ÇÖZÜLDÜ] JB 4.1.2 ŞARJ SORUNU ÇEKENLER..

Sponsorlu Bağlantılar

18lale

18lale

Üye
    Konu Sahibi
[ÇÖZÜLDÜ] JB 4.1.2 ŞARJ SORUNU ÇEKENLER..
Nisan ayında Orijinal ve Rootsuz Galaxy S2'ye 4.2.1 Jelly Bean update sonrası pil ömrü inanılmaz düşmüştü. Daha önce % 50 parlaklık, 12 saat açık Wifi ve günlük 2-3 saat kullanım ile ortalama 1,5 gün giden şarjım, güncelleme sonrası (Üstelik Wifi sadece gerektiğinde açıyor, ekran ışığını % 30 seviyelerinde kullanıyor olmama rağmen) 1 gün bile dayanmaz olmuştu. :angry:

Son zamanlarda akşam saatlerinde birkaç defa dışarıdayken şarjın bitip beni arayanların ulaşamadığı birkaç sinir edici olaydan sonra hayatımda ilk defa cebimde yedek şarjlı pil taşır hale gelmiştim. :bann:

Birkaç defa kalibrasyon denedim ama telefon rootsuz olduğu için gerçek anlamda kalibrasyon mümkün olmuyordu.

Sonunda canıma tak etti ve bugün telefonuma biraz çekinerek root uyguladım :bangin:

Benim gibi rootdan uzak duran çekinenler; Odin ile filan uğraşmayın bence. Frama Root isimli One click uygulamayı telefona kurun ve çalıştırın. Ben 1.5.3'ü XDA developer sitesinde QR kodu ile indirdim programı çalıştırdım ve sorunsuzca Rootladım. Uyarı: Bu program Jelly Bean öncesini destekliyor mu emin değilim!!!

Bu arada Programın iyi tarafı, root yapabiliyorsa yapıyor, olmazsa yapamam diyor. Yani brick olma riski neredeyse yok gibi. Ayrıca, isterseniz Unroot ile tekrar orijinal haline dönebiliyorsunuz ve sayaç değişmiyor :thumbup:

Root sonrası, Google Play'den Battery Calibration (by marosige Ver 1.2) indirdim. Bu programı indirmeden önce yorumları okuduğumda hep tek yıldız verilmişti. Ama tüm yorumları açınca, harika yorumlar okudum. Benim gibi şarj süresinden şikayet edenler kalibrasyon sonrası şarj sürelerinin inanılmaz arttığını yazmışlar. Tek yıldız verenlerin çoğu ise, root olmadan programı kullanmaya çalıştığı için programın işe yaramadığını yazmışlar.

Lafı fazla uzatmayayım, ekranda önerildiği şekilde şarjı 100 % seviyesine getirip Kalibrasyon programını çalıştırdıktan sonra, kalibrasyon tamamlandı ve sonuç>>>

Wifi sürekli açık, telefon çoğunlukla stand-by konumunda 4 saat sonrası şarj seviyesi % 91. Kalibrasyon öncesi aynı şartlarda şarj seviyesi % 65-70 civarında olurdu.

Umarım bundan sonra yedek batarya ve beklenmedik yer ve zamanda şarj bitme sorunu yaşamam. :sirit:

Ve umarım, bu mesajım sonrası şarj süresinden muzdarip arkadaşlara belki bir faydam dokunur.

Saygılar,

NOT: Denenmiştir. %100 işe yaramaktadır.

# 'a TEŞEKKÜRLER. ALINTIDIR! Şarj sorunu çeken arkadaşlara yardımcı olabilmek amacı ile bu konu açılmıştır..
[TBODY] [/TBODY]
 


çaminci

çaminci

Üye
İndirdim şarjın %100 olmasını istiyor galiba deneyeceğim sağol
 
dogukan.kanir

dogukan.kanir

Üye
Bende de böyle bir sorun var root ne oluyor tam olarak. telefonuma bu programı yüklesem çalıştırır mı ki?
 
dogukan.kanir

dogukan.kanir

Üye
Teşekkür ederim. Telefonumun garantisi henüz bitmedi rootlasam garanti kapsamı dışında mı kalır?
 
dogukan.kanir

dogukan.kanir

Üye
O zaman bulaşmayayım:)
 


Üst Alt