Haber Cortana'ya ses ile aktivasyon (pasif dinleme modu) geliyor! (Güncellendi: 4 Eylül)

Sponsorlu Bağlantılar

tapatalk

tapatalk

Üye
+merhabalar !
+Adınız nedir?
-Cortana
+ Aaa ne güzel isim anlamı nedir peki ?
- herhangi bir düğmeye basmadan doğrudan ses ile aktive edilen ilk sesli asistan tanesi

:)
"OK Google"

suyunsesi

suyunsesi

Üye
"Ok Google" nedir abi, umarım Cortanayı aktif etmek için daha güzel bir cümle bulurlar :D
"Şşşt Fıstık", "Canıımm bi bakar mısın", "Kızım bi gel bakim", "Kortana gel anam", "KORTANAA KİME DİYORUM BEN"...

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic, Serhan, bbakkus ve 2 diğerleri
dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bir isim taksak nasıl aktif olacağını biz belirlesek

#suseninhayatınhayatınasahipçık

bbakkus

bbakkus

Üye
"Ok Google" nedir abi, umarım Cortanayı aktif etmek için daha güzel bir cümle bulurlar :D
"Şşşt Fıstık", "Canıımm bi bakar mısın", "Kızım bi gel bakim", "Kortana gel anam", "KORTANAA KİME DİYORUM BEN"...

cortana aşkım orda mısın falanda olabilir. :)

• Beğen
Tepkiler: Aybin.Kilic ve Serhan
Serhan

Serhan

Üye
Bebeğim bi bakarmısın felan :D

beats

beats

Üye
Cortana artık maç tahmini de yapabiliyor. :)
Windows Phone Cortana Grup Program Yöneticisi Marcus Ash, Twitter'dan Cortana ile maç tahmini de yapılabildiğini gösterdi.

Benzer yazı Tom Warren'dan:

• Beğen
Tepkiler: Serhan
BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Maç tahminini yapan aslında BING

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

beats

beats

Üye
Maç tahminini yapan aslında BING

Bu bilinen bir şey Cortana zaten Bing veritabanını kullanıyor. Ayrıca Bing arama sonuçlarında (Bing search results) yazması da kanıtı.

Ve blogda da bahsedilmiş:
"Because Cortana in Windows Phone 8.1 is powered by Bing"

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bu bilinen bir şey Cortana zaten Bing veritabanını kullanıyor. Ayrıca Bing arama sonuçlarında (Bing search results) yazması da kanıtı.

Ve blogda da bahsedilmiş:
"Because Cortana in Windows Phone 8.1 is powered by Bing"
Bunu belki google veya yandexe bağlanır ileride

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Blog yazılarına bakmadım sizin cortana yapıyor mesajınıza cevap verdim

4MaGuS

4MaGuS

Üye
bing ne zaman türkiye ye açıcaklar acaba en yakın zamanda oda yapılır haralde skyp den sonra yavaş yavaş geçilmesi gerekiyor, ileride cortana geleceği için ön hazırlıklar yapılmalı

Son düzenleme:
teAtalay

teAtalay

Üye
Bu özellik geleceği yönlendirecek bir özellik ancak maalesef bunu karşılayabilecek batarya mevcut değil. Umarım gelecek özellikle beraber güçlü bataryalar üretirler.

Serhan

Serhan

Üye
cortanayı ne zaman türkiye ye açıcaklar acaba en yakın zamanda oda yapılır haralde skyp den sonra yavaş yavaş geçilmesi gerekiyor, ileride cortana geleceği için ön hazırlıklar yapılmalı
2015 gibi.

Serhan

Serhan

Üye
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Ben 925 te bing i rahatça kullanıyorum hem arama motorunu hemde dandik asistanı :hmmm Herşey de türkiyeye ayarlı...
normalde bölgeyi abd yaptığınızda karşınıza farklı bing ekranı geliyor ya ben ondan bahsediyorum tam açıklayıcı anlatamadım galiba şuan bizde ise sadece site tarzında giriyor diğerinde uygulama gibi

• Beğen
Tepkiler: BLasTeaR
Serhan

Serhan

Üye
normalde bölgeyi abd yaptığınızda karşınıza farklı bing ekranı geliyor ya ben ondan bahsediyorum tam açıklayıcı anlatamadım galiba şuan bizde ise sadece site tarzında giriyor diğerinde uygulama gibi
Aynen açıklayamadın tamda bölgeyi abd yapacaksan dilide yapıp cortanayı kullan onu boşver :ehe . anladım demek istedğinide ne zaman olur bilmem artık. Cortana bi gelsinde bize.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Bu özellik geleceği yönlendirecek bir özellik ancak maalesef bunu karşılayabilecek batarya mevcut değil. Umarım gelecek özellikle beraber güçlü bataryalar üretirler.

Microsoft ve Nokia'nın şu an halihazırda "batarya ömrü ve alternatif şarj" konularında önemli çalışmaları var.
Bu teknolojiyi destekleyecek bataryayı sağlamak için gerekli çalışmalar Microsoft ve Nokia'nın AR-GE birimlerinde devam ediyor. Bunlarla ilgili geçtiğimiz dönemde birkaç haber yapmıştık.

teAtalay

teAtalay

Üye
Microsoft ve Nokia'nın şu an halihazırda "batarya ömrü ve alternatif şarj" konularında önemli çalışmaları var.
Bu teknolojiyi destekleyecek bataryayı sağlamak için gerekli çalışmalar Microsoft ve Nokia'nın AR-GE birimlerinde devam ediyor. Bunlarla ilgili geçtiğimiz dönemde birkaç haber yapmıştık.
Merhabalar,

Microsoft ile beraber çalışıyoruz bir süredir. Haberlerden haberim var. Ancak haberler her zaman doğruyu göstermiyor maalesef. Aktif bir dinleme sisteminden bahsediyorsak şu an kullandıklarımızdan çok daha büyük bir enerji kaynağına ihtiyacımız olacaktır. Bu da boyut olarak bize geri dönecek maalesef. Cihaz kalınlaşacak vb. Tabii ki çağımız isteklerine göre bu reddedilecek bir özellik olacaktır.

Bu sebepten ötürü tekrar söylüyorum, zaten şu an kötülemek için yer arıyorlar işletim sistemi ve donanımı, , umarım çözebilirler.

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43