İşte benim yazışmalarım, olduğu gibi yapıştırıyorum;
Anladım teşekkürler Burak bey, lakin belirttiğiniz yerlerden alabildiğimiz tek cevap destek sayfası linkleridir ve buda bir cevap olarak kabul edilemez. Ben o forum sayfasını ve twitter da bizlere cevap veren arkadaşlardan daha bilgili olduğumu iddia etsem yalan olmaz. Yine de cevaplarınız için teşekkürler,
Saygılarımla
İyi çalışmalar...
Windows Phone'umdan gönderildi
--------------------------------------------------------------------------------
Kimden: Burak Bayburtlu
Gönderme tarihi: 17.11.2014 13:13
Kime: ••••••••••••
Konu: RE: Windows Phone Cortana Türkçe
Ali Bey merhaba,
Şu an farkediyorum ki sizin bu talebinizi Microsoft Türkiye Facebook ve Twitter hesaplarına iletmeniz halinde sizlere daha net bilgi vereceklerdir. Adreslerini aşağıda paylaşıyorum:
https:// facebook.com/MicrosoftTurkiye
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Benim görev alanım yazılım geliştiricilerle ilgili olduğundan yanlış bir bilgi vermek istemem, anlayışınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Burak
From: •••••••••••• [mailto:.com]
Sent: 17 Kasım 2014 Pazartesi 13:05
To: Burak Bayburtlu
Subject: YNT: Windows Phone Cortana Türkçe
Cevap için teşekkürler Burak bey, farkındayım şu gün gelecek demeniz imkansız fakat benim ve içinde bulunduğum forum daki arkadaşlarımın bilmek istediğimiz şey şudur ; Cortana Türkçe için çalışma olup olmadığıdır. Yani yıl 2015 yada 2016 olduğunda biz hala zorunlu olarak ingilizce kullanmaya mecbur bırakılmak istemiyoruz, Sizde takdir edersiniz ki ülkemizde genç nüfus çok fazla ve teknolojiye ayak uydurmaktadır gençlerimiz, Microsoft olarak ve sizler de bizim gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bize 3. Sınıf ülke muamelesi yapılması çıkan cihaz ve hizmetlerin yıllar sonra ülkemize gelmesi bizi platformlardan uzaklaştırmaktadır.
Saygılarımla,
İyi çalışmalar...
Windows Phone'umdan gönderildi
--------------------------------------------------------------------------------
Kimden: Burak Bayburtlu
Gönderme tarihi: 17.11.2014 12:55
Kime: ••••••••••••
Konu: RE: Windows Phone Cortana Türkçe
Mustafa teşekkürler,
Ali Bey merhaba,
Cortana ile ilgili daha fazla dilin desteklenmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Ancak şu an için Türkiye’ye dair bir takvim belirtmek mümkün değil.
Ben ilginizi anlıyor ve teşekkür ediyorum, gelişmeler oldukça @MicrosoftTR hesabı ile diğer sosyal medya ve medya kanallarından duyurular sürecektir.
Saygılarımla,
Burak Bayburtlu
From: Mustafa Kasap
Sent: 17 Kasım 2014 Pazartesi 11:55
To: ••••••••••••
Cc: Burak Bayburtlu
Subject: RE: Windows Phone Cortana Türkçe
Sevgili Ali,
Sizi CC’de yer alan Windows Phone konusunda daha güncel bilgi paylaşabilecek arkadaşıma yönlendiriyorum,
İyi çalışmalar,
From: •••••••••••• [mailto:.com]
Sent: Monday, November 17, 2014 11:01 AM
To: Mustafa Kasap
Subject: Windows Phone Cortana Türkçe
1- Türkçe Cortana'nın Türkiye'deki WindowsPhone'un geleceği konusunda ciddi bir önemi var. Umarım sizinde ciddi oranda çalışmalarınız vardır?
2- Cortana'nın Türkçe konuşabiliyor olması sizce de güzel olmaz mı @MicrosoftTR Bunu da biz yapmayacağız öyle değil mi?
3- Aslında beklentimiz sadece Cortana değil.Bizlere WindowsPhone sistemini sandığımızdan daha çok önemsediğinizi yaptıklarınızla göstermeniz.
Windows Phone'umdan gönderildi...