Coca Cola, Pepsi'ye şekersiz cezası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
Coca Cola, Pepsi'ye şekersiz cezası
Coca Cola, Pepsi'ye şekersiz cezası



Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu Başkanlığı, Türk-İş’e bağlı Şeker-İş Sendikası’nın yaptığı şikayet üzerine, Coca Cola ve Pepsi firmaları tarafından piyasaya sürülen ve “sıfır şeker-şekersiz maksimum tat” sloganlarıyla tanıtılan ürünün reklamlarının "tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı" nitelikte olduğuna karar verdi. Kurul, söz konusu reklamları yayından kaldırırken, iki firmaya idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Türk-İş’ten yapılan açıklamada, Şeker-İş Sendikası’nın, Coca Cola ve Pepsi firmaları tarafından piyasaya sürülen ve “sıfır şeker-şekersiz maksimum tat” sloganlarıyla tanıtılan ürün reklamlarının yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle durdurulması ve gerekli yasal işlemlerin yapılması istemiyle 4 Nisan’da Reklam Kurulu’na şikayet başvurusunda bulunduğu hatırlatıldı.

Şeker-İş’in yanı sıra Pankobirlik ve Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’nin de bu konu ile ilgili başvuru yaptığına dikkat çekilen açıklamada, konunun Reklam Kurulu’nun 12 Ağustos’ta yapılan toplantısında ele alındığı kaydedildi.

Reklam Kurulu’nun Pepsi ve Coca Cola tarafından piyasaya sürülen ürün reklamlarının tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı nitelikte olduğu hükmüne vardığı belirtilen açıklamada, “Reklam Kurulu, bu şikayetle ilgili olarak söz konusu ürünlerde hiç şeker bulunmadığı izleniminin yaratıldığı ve dolayısıyla bahsi geçen reklamların tüketicileri yanıltıcı ve aldatıcı nitelikte olduğuna, bu durumun yasaya aykırı olduğuna hükmetmiştir.

Kurul, reklamları veren Coca-Cola Meşrubat Pazarlama Danışmanlık Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Pepsi Cola Servis ve Dağıtım Ltd. Şti hakkında ulusal düzeyde (60 bin YTL) idari para ve anılan reklamları durdurma cezaları verilmesini kararlaştırdı” denildi.

“PANCAR ŞEKERİ KÖTÜ ÜRÜNMÜŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR”

Zero (sıfır) şeker veya şekersiz maksimum tat gibi sloganlarla piyasaya sürülen ve birden fazla kimyasal tatlandırıcı çeşidini içinde barındıran bazı ürünler ile içeriğinde şeker yerine nişasta bazlı şeker (NBŞ) kullanılan ürünler için yapılan yanıltıcı reklamlar yoluyla pancar şekerinin kötü ürünmüş gibi gösterilmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, pancar şekerinin, Genetiği Değiştirilmiş Organizma’lı (GDO) nişasta bazlı tatlandırıcılar veya kimyasal tatlandırıcıların aksine insan sağlığına dost ve tamamen doğal tatlandırıcı olduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Günümüzde, elde edilen ürün miktarının arttırılması, zararlılarla mücadele edilmesi gibi gayelerle geliştirilen ve genetik yapılarının değiştirilmesi nedeniyle GDO’lu olarak adlandırılan ürünlerin ve tamamen yapay olarak üretilen kimyasal tatlandırıcıların büyük bir bölümünün ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı bilinmekte, etkisi tam olarak bilinmeyenler konusunda ise bu doğrultudaki endişeler giderek güçlenmektedir.

GDO’lu ürünlerin ve kimyasal tatlandırıcıların çevre sağlığı yanında, insan ve diğer canlıların sağlığı açısından da alerjiden kansere, alzhaimerdan deli danaya kadar pek çok risk taşıdığı ileri sürülüyor.”

ANKA
 


jöly

Üye
ne olursa olsun ZERO 1 numara...:oke:
 
"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
bana göre buz gibi yayık ayran 1 numara
 

jöly

Üye
[quote="The Patriot";1034318]bana göre buz gibi yayık ayran 1 numara[/quote]
ayran benim uykumu getiriyo ama...
 
"The Patriot"

"The Patriot"

Üye
benm hiç uykumu getirmez
ne ayran ne yoğrt
 
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
bencede iyi olmuş yani reklamın kaldırıldığı
 
peace_for_fight

peace_for_fight

Üye
eheheh cok anlamsız; Zero favorim, bayıldım afferin coca cola'ya çıkardı bu urunu:)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt