Haber Çobanlardan Telefon Şarjında İlginç Çözüm!

Sponsorlu Bağlantılar

byAndroid

byAndroid

Üye
Arkadaşım. Adamlar bir mevsimi orada geçiriyor. Kaç defa onlarla karşılaştım, oturup konuştum... 1 ay için adam hayvanlarını neden dağa çıkarsın. km yolu üstelik yürüyerek çıkıyorlar hayvanlarıyla beraber.. Binlerce küçük baş hayvandan bahsediyoruz...
3-4 ay kaldıklarını Ne gördüm nede duydum bizimde köy var ve hiç öyle bişey le karsilasmadim. Siz galiba bu işlerle yakinsiniz karsilastiginiza göre.
Hadi 3-4 ay kaldılar hani bunların yiyecek ve su deposu. 3-4 ayın şeyini o eşek şeyinde taşıyamaz birader. Biraz mantıklı sallayın.

messevim

messevim

Üye
3-4 ay kaldıklarını Ne gördüm nede duydum bizimde köy var ve hiç öyle bişey le karsilasmadim. Siz galiba bu işlerle yakinsiniz karsilastiginiza göre.
Hadi 3-4 ay kaldılar hani bunların yiyecek ve su deposu. 3-4 ayın şeyini o eşek şeyinde taşıyamaz birader. Biraz mantıklı sallayın.
Yaylalar da su zaten çok bulunur. Ekmek ihtiyacı için haftada birgün en yakın köye gidilerek ihtiyaçlar giderilir. Koyunların veya keçilerin sütünden yararlanılır. Hastalanan hayvan varsa oracıkta kesilir ve eti yenilir.

Her köyde olmaz zaten bu dediklerim. Yoğun olarak karadeniz bölgesin de ve hayvancılığın yaygın olduğu Erzurum-Kars , küçük baş hayvancılığın yoğun olduğu yerde yani şanlı urfa taraflarında da yayla geleneği vardır.

Forum da takılacağın kadar biraz kitap oku, genel kültür öğren. Sonra gel laf et.

Ekmek parası kazanmak öyle kolay değil yiğidim...

• Beğen
Tepkiler: andezitt ve Mesut Aktaş
byAndroid

byAndroid

Üye
Yaylalar da su zaten çok bulunur. Ekmek ihtiyacı için haftada birgün en yakın köye gidilerek ihtiyaçlar giderilir. Koyunların veya keçilerin sütünden yararlanılır. Hastalanan hayvan varsa oracıkta kesilir ve eti yenilir.

Her köyde olmaz zaten bu dediklerim. Yoğun olarak karadeniz bölgesin de ve hayvancılığın yaygın olduğu Erzurum-Kars , küçük baş hayvancılığın yoğun olduğu yerde yani şanlı urfa taraflarında da yayla geleneği vardır.

Forum da takılacağın kadar biraz kitap oku, genel kültür öğren. Sonra gel laf et.

Ekmek parası kazanmak öyle kolay değil yiğidim...
Ustam sizle laf dalaşı yapmayacağım artık.
Adamlar hergün ekmek, su, süt, yoğurt yiyecekler demi. Uzatmayın artık

• Beğen
Tepkiler: hsynkckygcı@
messevim

messevim

Üye
Ustam sizle laf dalaşı yapmayacağım artık.
Adamlar hergün ekmek, su, süt, yoğurt yiyecekler demi. Uzatmayın artık
Yaşın gereği hayatın zorluklarını bilmiyorsun sanırım. Birgün öğreneceksin emin ol.

• Beğen
Tepkiler: mcnpl4 ve byAndroid
mcnpl4

mcnpl4

Üye
bi kere böyle pratik bir şeyin heyecanı verdiği mutluluğu yaşamak varken kim taşınabilir bataryayla uğraşır. herkes kendi dünyasında böyle pratik çözümlerle kendisiyle gurur duyar. rahat bırakalım adamları. ben olsam aynısını yaparım batarya felan almam. acil durum için bi telefon daha bulundururum en fazla

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
andezitt

andezitt

Üye
Bizim burda da yaz boyu yaylaya çıkarlar 3 ay en az kalırlar. Çadır vs kurarlar. Haftada bir ekmek yiyecek almak için içlerinden biri en yakın köye gider ihtiyaçlarını parayla yada Süt karşılığında alır gelir. Su zaten yakın ateş dağ başında istediğin yere yak. Zaten tek başına olmuyolar 3 4 çadır kurarlar. En azından bizim burda böyle. Çobanlık yapan tanıdığım abilerim var oradan biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
messevim

messevim

Üye
Bizim burda da yaz boyu yaylaya çıkarlar 3 ay en az kalırlar. Çadır vs kurarlar. Haftada bir ekmek yiyecek almak için içlerinden biri en yakın köye gider ihtiyaçlarını parayla yada Süt karşılığında alır gelir. Su zaten yakın ateş dağ başında istediğin yere yak. Zaten tek başına olmuyolar 3 4 çadır kurarlar. En azından bizim burda böyle. Çobanlık yapan tanıdığım abilerim var oradan biliyorum.
@byAndroid

İyi oku. Kim atıyormuş bakalim...

Seglopsi

Seglopsi

Üye
fizikçi olduğumdan soruyorum; çok basit bir akü sistemi, daha ucuza ve daha pratik şekilde olmaz mıydı? da o panelleri bu işe masraf ettiniz.

• Beğen
Tepkiler: dgnert
@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Resimleri görüp "vay be" dedikten sonra yazılanları görüp "tüh be" demekten insan kendini alamıyor.
Nasıl bir hesap kitabınız var arkadaş. Adamlar 4 powerbank fiyatına güneç paneli alıyor ömürlük. Powerbank ise 1-2 senede işlevini oldukça kaybedecek.
Yok ayakta duruyor yok eşek arkasında geziyor yok telefon bataryası bu kadar yok o kadar.
Arkadaşlar siz evinizde oturduğunuz yerde süt, peynir, yoğurt tüketiyorsanız bu adamlar sayesinde olduğunu unutmayın. Ayrıca hayatında 2 gün bile yaylada kalıp elektriksiz yaşamadığınız halde ne de kolay atıp tutuyorsunuz değil mi? Evde elektriğiniz 1 saat gitsin elektrik dağıtım şirketinin telefonlarını kitlersiniz ama işte ne desek boş.
Neyse bazı şeylerin kıymetini bilelim diye yazdım bunları. Anlayan bir kişi bile çıkması büyük başarıdır.

• Beğen
Tepkiler: andezitt ve The Pancar
mcnpl4

mcnpl4

Üye
o panel icin ciddi masraf yaptiklarini sanmiyorum baska bir aletten cikma olabilir

Üst Alt