Haber Çobanlardan Telefon Şarjında İlginç Çözüm!

Sponsorlu Bağlantılar

KARİZMATİX

KARİZMATİX

Üye
    Konu Sahibi
Çobanlardan Telefon Şarjında İlginç Çözüm!

Şanlıurfa kırsalında hayvanlarını otlatan, günlerce yaylalarda kalan çobanlar, cep telefonlarının şarj sorununu eşek sırtında taşıdıkları güneş panelleriyle çözüyor.

Bölgede baharın gelmesi ve meraların yeşermesiyle birçok besici, hayvanlarını yaylalara çıkarıyor.Çobanlara yemek ve su götüren besiciler, hayvanları da burada sağarak sütleri mandıralara ulaştırıyor.

Güneşli gün sayısının en fazla olduğu şehirlerin başında gelen Şanlıurfa'da, yayla ve meralarda hayvanların başından ayrılamayan çobanlar, cep telefonlarını güneş enerjisini kullanarak şarj ediyor.

Eşek sırtında taşıdıkları, tanesi 300 ile bin lira arasında değişen küçük ebatlı güneş panelleriyle cep telefonlarını şarj eden çobanlar, hem acil durumlarda yakınlarını arayabiliyor hem de telefondan müzik dinliyor.

• Beğen
Tepkiler: memo4535, mehsevim, H.TOGAN ve 2 diğerleri

KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Kendilerine Göre Biraz Fazla Pahalı Ve Gereksiz :P:
Power-Bank Diye Bir Alet Var Güneş Panelleri Anlamsız Ve Ağır

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
Kendilerine Göre Biraz Fazla Pahalı Ve Gereksiz :P:
Power-Bank Diye Bir Alet Var Güneş Panelleri Anlamsız Ve Ağır

Adamlar günlerce yayladan inmiyor powerbank ile nereye kadar illa bitecek ama güneş paneli bi omur götürür ;)

• Beğen
Tepkiler: mehsevim, H.TOGAN ve B.A.R.O.N
byAndroid

byAndroid

Üye
Bencede powerbank yeterli olur. 10400 mahlik xioami yeterde artar. Konudaki resim gerçekse adamin elindeki telin pili max 1200 mah zaten onun pilinin 4 gün gideceğini varsayarsak powerbank ile 8 defa doldurur o telefonu 8×4 ten bir ay yapar zaten oda yeter bence.

mrzstyl

mrzstyl

Üye
6. sınıfta bunu laptop bilgisayarım için düşünüyodum vaay be :hmmm :evet:

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Helal olsun fazla görüntü görmeyen beynin zekası bir başka.

• Beğen
Tepkiler: mehsevim
skylinegti

skylinegti

Üye
iyi fikir en azından elektriği bedavaya getiriyorlar...

coolrhymer

Üye
çoban diyo bunlar gelmiş powerbank diyo adam yapmış kullanıyor illa bişey bulup söyleyeceksiniz çok zekisiniz ya

• Beğen
Tepkiler: mcnpl4, mehsevim, avast ve 1 kişi daha

Emre

Üye
kışın ne yapıyorlar acaba :ehe

messevim

messevim

Üye
4 tane 10400 mAh powerbank alır. Onu da ben mi söyleyeyim ;)
İnşAllah bu powerbonk konusun da ciddi değilsinizdir. Bizim Türk zekası gibi.. direk düz düşünüyoruz. Adamlar dağın başında alternatif bulmuş, biz ise bu çözümü bulanlara hazır birşey öneriyoruz. powerbank olarak..

Maddiyat olarak baktığın da zaten 4 tane powerbank bir güneş paneli kadar maliyetli oluyor..

Son olarak, çobanlar 2-3 hafta kalmıyorlar yaylalarda... 3-4 hatta 5 ayı bulabiliyor... yaşadığım yerde var çünkü... bir koli powerbank alsın yine dayanmaz.
Bencede powerbank yeterli olur. 10400 mahlik xioami yeterde artar. Konudaki resim gerçekse adamin elindeki telin pili max 1200 mah zaten onun pilinin 4 gün gideceğini varsayarsak powerbank ile 8 defa doldurur o telefonu 8×4 ten bir ay yapar zaten oda yeter bence.
Bu kadar hesap kitap yapacağına keşke işin pratikliğini, üretkenliğini, zekasını kavrayabilseydin.

• Beğen
Tepkiler: The Pancar
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İnşAllah bu powerbonk konusun da ciddi değilsinizdir. Bizim Türk zekası gibi.. direk düz düşünüyoruz. Adamlar dağın başında alternatif bulmuş, biz ise bu çözümü bulanlara hazır birşey öneriyoruz. powerbank olarak..

Maddiyat olarak baktığın da zaten 4 tane powerbank bir güneş paneli kadar maliyetli oluyor..

Son olarak, çobanlar 2-3 hafta kalmıyorlar yaylalarda... 3-4 hatta 5 ayı bulabiliyor... yaşadığım yerde var çünkü... bir koli powerbank alsın yine dayanmaz.

Bu kadar hesap kitap yapacağına keşke işin pratikliğini, üretkenliğini, zekasını kavrayabilseydin.
Ben ciddiydim.

byAndroid

byAndroid

Üye

Bu işin pratikligi de yok üretkenliğide
. Koy cebine powerbanki istediğin gibi kafana göre şarj et. Ayakta durmaya gerek yok eşeğin arkasında gezmeye gerek yok

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
çobanlığın nasıl olduğu ve süresi konusunda bir yetkili ile konuşmak gerek, boşa nefesler(klavyeler) tüketilmiş :ehe , tebrikler yapan/yapanlara

messevim

messevim

Üye
Bu işin pratikligi de yok üretkenliğide
. Koy cebine powerbanki istediğin gibi kafana göre şarj et. Ayakta durmaya gerek yok eşeğin arkasında gezmeye gerek yok
Adam niye ayakta dursun ? Neden eşeğin arkasından gitsin anlamadım.

Powerbank bitince ne yapacak ? Gökten zembille şarj mı inecek ? 3-4 ay gibi bir süreden bahsediyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş
byAndroid

byAndroid

Üye
Adam niye ayakta dursun ? Neden eşeğin arkasından gitsin anlamadım.

Powerbank bitince ne yapacak ? Gökten zembille şarj mı inecek ? 3-4 ay gibi bir süreden bahsediyoruz.
Abi napıyon sen ne 3-4 ayı. Sanki adamlar geçici göç yapıyor sandınız. Adamlar güzel bişey yapmış ama gereksiz yani daha pratik powerbank varken :D

messevim

messevim

Üye
Abi napıyon sen ne 3-4 ayı. Sanki adamlar geçici göç yapıyor sandınız. Adamlar güzel bişey yapmış ama gereksiz yani daha pratik powerbank varken :D
Arkadaşım. Adamlar bir mevsimi orada geçiriyor. Kaç defa onlarla karşılaştım, oturup konuştum... 1 ay için adam hayvanlarını neden dağa çıkarsın. km yolu üstelik yürüyerek çıkıyorlar hayvanlarıyla beraber.. Binlerce küçük baş hayvandan bahsediyoruz...

• Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş
Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Öyleyse ilk cümleden sonrakiler senin için yazıldı.
Yaptıkları şeyi eleştirmek için demiyorum. Tebrik etmek lazım. Biz o kadar teknoloji ile içli dışlı iken yapamıyoruz , onlar yapıyor. Ancak belirtmek istediğim şey ; 4 adet 10400 mAh Powerbank ondan daha tasarruflu ve uzun ömürlü olur. Hem oradaki eşeğe yük taşıtmamış olurlar. İnsanları yargılamadan önce bir daha düşünün.
Süre için değişir tabi bu olay.

Üst Alt