civcivimde bir sorun var

Sponsorlu Bağlantılar

cmmes

Üye
    Konu Sahibi
civcivimde bir sorun var
Bugün komşumuz seyahate çıkacağı için bize bir civciv emanet etti. Suyunu yemini falan her şeyini verdik ama pek mutlu gözükmüyor aynı zamanda yüzünü sürekli kutunun duvarlarına çeviriyor bir köşede dışkısı biraz sulu sabah balkonda duruyordu ama çok güneş gelince salona aldım sorun ne olabilir, civciv için ne yapabilirim?? unutmadan da söyeyeyim civcivin içine su kabını koyduğumda onu deviriyor bunun herhangi bir nedeni olabilir mi ?
 


Emrgncy

Emrgncy

Üye
Civciv tekse ve bulunduğunuz bölge geceleri soğuk oluyorsa üşütmüş olabilir..

böyle durumlarda akşamları civcivi küçük bir kutuya koyun, küçük bir pet şişeyi kaynamaya yakın sıcak suyla doldurup ağzını sıkıca kapatın ve küçük bir havlu ile pet şişeyi sarın ve kutuya koyun..

kutuyu kapatın ve etrafına civcivin hava alması için birkaç delik açın..
 
  • Beğen
Tepkiler: Reşwan
haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Helvasını kavur eşe dosta haber ver :) civciv ölümleri kacınılmaz olur su kabına bir tane yıkanmış temiz taş
koy devirmez
 

cmmes

Üye
    Konu Sahibi
evet civciv tek akşamları pek soğuk olmuyor tavsiye için teşekkürler aslında veterinere sormuştuk civciv ilk 20 günü atlattıktan sonra ölme olasılığı yüksek değil demişlerdi ama pet şişe yöntemini denemeyi düşünüyorum çok soğuk da olmuyor geceleri 0rtalama 20-25 derece arası oluyor ama civcivler için uygun sıcaklık çok önemliymiş umarım civciv iyi olur bu arada kendi yemi dışında ne verebilirim ona ?
 
Emrgncy

Emrgncy

Üye
Yumurtayı haşlayıp sarısını iyce parçalayıp yedirebilirsin.. Ama kendi yemi varsa gerek yok..
 


Üst Alt