Çin Malı Telefonlar Piyasada

Sponsorlu Bağlantılar

Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Çin Malı Telefonlar Piyasada
Çin Malı Telefonlar Piyasada
Ferrarinin kopyası ile yankı uyandıran çinliler durmayacaklarının sinyallerini veriyorlar.Çin şu anda piyasada isim yapmıs herseyın aynısını hatta daha iyisini üretiyor buda büyüen çin ekonomisinde bizi daha nelerin bekledigini sorgulatıyor.
Uzatmadan konuya geçelim ;Su anda telefoncuların nokia n99i şok fiyat diyerek camlarına yazdıgı tefonları gorunce hemde bu telefonun çift hatlı, dokunmatik ekran, hiç bir baglantı gerektirmeden tv ızleyebeliecegimiz bir model oldugunu öğrenince iyice şaşırıyorsunuz.

Nokia davalarla uğraşa dursun, Çinli Telefon Üreticisi TElsda Mobile,Nokianın yanısıra Motorola,SonyEricsson ve Samsungun populer modellerinide üretmeye başladı
Ülkemize Güney Doğu Anadolu bölgesinden giren telefonlar inanilmaz ucuz fiyatlara insanlarin kafalarını karıştırıyorlar,Çin malı oldugunu duyunca bu tereddüt ikiye katlanıyor öncelikle sunu soylemek iisterim çin malı telefon diyip gecmeyın bu telefonlar taklıt oldugu için tabıkı malzeme olarak orjınal markaların kullandıgı malzemelerden daha kotu malzemeler kullanıyorlar ama olaya fiyat performans acısından baktıgımızda hicde kotu bır sonuc cıkmıyor karsınıza
Turkiyede bu şekilde satılan bir model olan Piranha firmasının Twix modelini göz onune alınca telefon Çinden geliyor ve üzerine Piranha markası basılıyor.Zaten telefon coğu kişinin görüşüne göre bu işe ilk giren General Mobile ın
yazılım taklidi ve bir kopyası.
Dahasına gececek olursak, şimdi piyasada gezinen çin malı telefonlardan bahsedelim biraz.


Nokia 8600 Luna
(Birebir) 128 dahili Hafızalı çin üretimi
tek fark menusunda bikaç yerindeki tanımlama yanlışlıgı
Satış Fiyati 250 Ytl




anycool t808
Çift hatlı,Televizyonlu,Dokunmatik ekran,2 Gb hafıza kartlı,Çift Hoparlor
Satış Fiyati 200 ile 250 Ytl Arası




N72i
Çift Hatlı Dokunmatik Geniş ekranlı,Kameralı
Fiyatı 180 ile 250 Ytl Arası




N95i
Radyo,çift kolon, hem tek hat çift hat seçenekleri mevcuttur
Fiyatı 200 ile 300 ytl arası



N99i
3 Megapiksel kamera, 764KB dahili hafıza, 256MB Micro SD Kart, TV yayınlarını izleyebilme, ses kayıt, Mp3 müzik ve Mp4 Video, GPRS, Bluetooth, Dokunmatik Ekran
Fiyat 200 ile 250 Ytl



Nokia 8700
Tvli Dokunmatik Geniş Ekranlı 4 Hoparlörlü
Fiyat 200 ile 250 ytl arası




E65i
Çift Hatlı kızaklı 3g li 2 kameralı dokunmatik ekran,
Fiyat 200 ile 300 arası


Click this bar to view the full image.


Piranha Twix
Çift sim kart teknolojisi ile iki farklı hattı aynı anda kullanabilme
Bluetooth desteği
2.8 İnç 262000 renkli TFT dokunmatik ekran
Çift kameralı (2.0 megapiksel arka ve 300K ön kamera çözünürlükleri)
Türkçe menü
1 GB Hafıza kartı hediyeli
Mp3 müzik ve MPEG4 video çalar
Stereo çift hoparlör ile güçlü ses çıkışı
Ses kayıt
GPRS Class 12
E-Posta desteği
288 dakikaya kadar varan konuşma süresi
10 güne kadar varan bekleme süresi
Ekstra pil, ekstra masa üstü şarj aleti ve yedek ekran kalemi hediyeli

Fiyat 250 ile 350 ytl arası


Bu telefonların yanı sıra daha bircok Çin malı cep telefonu ıle karsılasabılırsınız. Dikakt edin orjınal diye satmaya calışanlara kanmayın.
Bu makale sadece bılgılendırmeamaclı olup cesıtlı ınternet sıtelerınden toplanarak yazılmıstır
Amac kotulemek degıldır sadece ınsanların kandırılmasına karsı bır bılgılendırmedır
 
  • Beğen
Tepkiler: memet9218


DI-KEY

DI-KEY

Üye
Siz siz olun çin malı tlf almayın spot oluyo
 
schumici

schumici

Üye
no chinaaaa:nono:
 
pesimist_style

pesimist_style

Üye
evime çin malı sokmam
 
Romantik Prens

Romantik Prens

Üye
çin malı telefonlar benden uzak olsun
 
Salihyet

Salihyet

Üye
düşmanıma bile tavsiye etmem..
 
kaya.dogan

kaya.dogan

Üye
payLaşım iÇin saoL biLgiLendik...! :p
 

DOGUS59

Üye
Lütfen bu cihazları alırken daha dikkatli davranın.Aşağıda karşılaşabilecğiniz sorunları kısaca anlatmaya çalıştım. Unutmayın hiçbir şey sağlığınızdan önemli değildir.En son teknoloji olsa bile.
Şimdiye kadar duyduğum iki önemli sorunu aşağıda kısaca yazacağım.

1.)Bu telefonlar sizin de tahmin edebileceği gibi klonlanmış imei numaraları ile yurdumuza sokuluyorlar ve kurnazca bir yöntemle imei'leri eski 3310 tarzı telefonlardan klonluyorlar. Siz telefonu kullanmaya başladığınızda, multimedya ayarlarını servis sağlayıcınızdan talep ettiğinizde, telefon imei'sinin eski model, yani multimedya özellikleri olmayan bir telefona ait olduğu ortaya çıkıyor. Ardından bu durum tespit edildiğinde telefonunuz artık sadece cep televizyonu oluyor.İspat için de alttaki linkten (eğer kullanıyorsanız) telefonunuzdaki klonlanmış imei numarasının, gerçekte hangi telefona ait olduğunu bulabilirsiniz.

2.)Bu telefonların SAR değerleri hakkında hiçbir net açıklama yok. Büyük ihtimalle de bilerek bir açıklama yapılmıyor. Çünkü telefonların üretiminde hiçbir standart gözetilmiyor.Dolayısıyla çok yüksek değerler sahip olduğu tahmin edilen bu çin malı telefonlar sağlığınız için ciddi bir tehdit oluşturuyor. SAR değerinin ne olduğunu merak ediyorsanız bu linkten öğrenebilirsiniz.Kısaca telefonun yaydığı radysyon oranı diyebiliriz.
SAR değeri nedir

3.) Arkadaşlar yeni öğrendiğim bilgileri de paylaşmak istiyorum. Bu telefonlar sadece radyasyon değerleri ile sağlığınızı tehdit etmiyor, aynı zamanda kullanılan malzemelerde de standartlar göz ardı edildiği için tehlike oluşturuyor. Özellike cihazın üzerindeki metal ve plastik kaplamasının kanseröjen madde oranın da tehlikeli düzeylerde olduğu tahmin ediliyor.Lütfen sağlığınızı tehlikeye atmayın.

4.)Yeni bir bilgi daha. Bu telefonları kesinlikle 4 saatten fazla şarjda tutmamanız gerekiyor. Yani gece yatarken şarjda filan bırakmayın. Çünkü telefonların pilleri de standart dışı. Yani adamlar örneğin 500 mAh'lik bir pilin yeteceği cihaza 1100mAh'lik pil koymuşlar. Kısacası telefonunuz çöp olabilir. Hepsinden önemlisi telefonları patlama riski çok fazla.Aman Dikkat.

Ayrıca Anycool adlı gerçek bir marka var fakat korsanı piyasada daha çok dolaşıyor. İkisinin arasındaki farkı daha iyi anlamanız için aşağıdaki siteyi ziyaret edebilir ve resimlere bakabilirsiniz.Anycool markasının gerçek web sitesini de bu linkten ziyaret edebilirsiniz:
 
Furkan96

Furkan96

Üye
    Konu Sahibi
Evet..Guzel Paylasim
 
lordloopus

lordloopus

Üye
evime çin malı sokmam


dostum mesajın ilgimi çekti yanlış anlama da sen diyosun evime çin malı sokmam ama senin evinde kullandığın hemen hemen bütün ürünlerin çin malı değil mi tlf nun da çin olmuş çok mu?
yorumum direk sana değil yanlış anlama ....:)
 

Solamente

Üye
dostum mesajın ilgimi çekti yanlış anlama da sen diyosun evime çin malı sokmam ama senin evinde kullandığın hemen hemen bütün ürünlerin çin malı değil mi tlf nun da çin olmuş çok mu?
yorumum direk sana değil yanlış anlama ....:)

:@yok değil nerde çin markası varsa ondan kaçıyoruz ucuz olan herşeyden çin endişesini yaşıyoruz . Bir müşterim var parfüm üreticisi çine numune şişe gönderdi yapma abicim dedim neden bunu türkiyeden temin etmiyosun adamın cevabı bariz . burda tanesini 200 ykr ye gelirken ordan aldığımız 50 ykr toplam masrafı ile Her yeri Alt üst etti adi insanlar :@:@:@
 
DI-KEY

DI-KEY

Üye
Iyide zaten haryarde bu tlf lar
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Zaden bu yeni moda bence alınmaması gerek.
 

abo61abo

Üye
çin telefonu felan ama adam yapıyor ama tavsiye etmem
 

Neverex

Üye
Sar değerleri de yüksekmiş yani beyne büyük zararları varmış
 
Lord_oF_Dark

Lord_oF_Dark

Üye
bende çin malı telefon kullanam.yaramaz hem zararı çok fazla
 

telefoncu027

Üye
orjinal bandrollü garantili ürünlerin bile bataryalarının %90 ı çin malı.artı içerisindeki entegreler vs... yine çin malı nasıl kullanmayalım.çevreme bakıyorumda bilgisayarın içindeki parçalar yazıcı tv yani elektronik ne varsa marka bile olsa içerisindeki parçaların yarıdan fazlası çin malı malesef.
 
hakan.c

hakan.c

Üye
ben çin malı t818 var yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum daha 6 ay da garantisi var.ve ben telefonumdan gayet memnunum.şimdiye kadar hiçbir sorun vermedi.
 
cozturk

cozturk

Üye
YA BU ÇİN TELEFONLARINA ALAN O KADAR KİŞİ VARKİİ.BEYAZITTA O KADAR KİŞİ TANIYORUMKİ.BİRİNDE NOKİA 8800 CARBON..ABİ YEMİN EDİYORUM..BU TELEFONUN ORJİNALİ GÜMÜŞMÜDÜR NEDİR.KAPAĞI FELAN HİÇ ÇİZİLMİYOR..TELEFONA KILIF KULLANMASINA RAĞMEN..ARKA KAPAK BİTMİŞŞŞŞŞ.ÖLMÜŞŞŞ.HER KÖŞESİ BEYAZLAŞMIŞ DAHA ALALI 3 HAFTA OLMADI....FERRARİ DİYEDE BİR TELEFON VAR...ONUDA ÇİN YAPMIŞŞŞ..TELEFON BİR AĞIR TAŞ ANASINI SATIYIM:oke:.BU KADAR UCUZ OLMALARININ SEBEBİNE Bİ BAKIN ..SAKIN SAF OLUPTA ALMAYIN ...ZATEN DÜNYA EKONOMİSİNİ BOZAN BUNLAR...BUNLARA YARDIM ETMEYİN ANASINI SATIYIM:oke:

--------------- Ekleme ---------------

Siz karıştırmışsınızzz....büyük markalar gidiyor çin e gidip bataryalarını ..havalı tüfeklerin dürbünlerini...pantolonlarını ..çantalarını ürettirebiliyorlar..bunlarda bir sorun yok ...her çin kötü diye birşeyde yok ..ama sahte olmucak arkadaşş..bnde n79 var çıkan kulaklık çin malı..ama kulaklık harika..sen şarkıcı yanında söylüyor gibi ses o kadar güzel..ama işte yasadışı şekilde sahte telefonlar veya markalar..bunlar dandiktir...
 


Üst Alt