Cilt Temizliğinin Püf Noktaları | Doğru Cilt Temizliği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
EroL

EroL

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Cilt Temizliğinin Püf Noktaları | Doğru Cilt Temizliği
bitkisel yüz temizleme, bitkisel yüz temizleme yöntemleri, doğal yüz temizleme, doğal yüz temizleme maskeleri, doğal yüz temizleme toniği, doğal yüz temizleme ürünleri, doğal yüz temizleme yöntemleri, yüz temizliği nasıl yapılır, yüz temizliği nasıl yapılmalı

Cildinize doğru şekilde bakım yapıp ve doğru bir şekilde temizlerseniz her zaman sağlıklı ve sorunsuz bir cilde sahip olursunuz. Cilde bakım yapmak kadar cildi doğru temizlemekte çok önemlidir. Cilt temizliği yaparken en dikkat etmeniz gereken nokta cildinizin yıpranmamasını sağlamak. Bu şekilde sağlıklı, canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanız için hiçbir engel olmayacaktır. Cilt temizliğinde dikkat etmeniz gerekenler;

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Cilt Temizliğinin Püf Noktaları


  • Cildinizin tahriş olmadan temizlenmesini sağlamak için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta temizlik ölçüsünü belirlemektir. Yağlı, normal, karma ya da kuru cilde sahipseniz günde 2 kere temizleme yapmanız yeterli olacaktır.
  • Sabah temizliğinde; cildinizi ılık suyla yıkayıp hafif hareketlerle kuruladıktan sonra cildinizi canlandırmak için ihtiyacınız olan nemlendirici doğal ürünlerden biri süttür. Süt; yüz yıllardır cilt bakımında kullanılan, cilde sağlık ve canlılık veren, gerginlik kazandıran muhteşem bir destekçidir.
  • Akşam temizliğinde; cildinizin nefes almasını önleyen kirlerden arındırmak için kozmetik temizleyici ürünlerle birlikte doğanın sunduğu, içeriğinde yan etkisiz asit bulunduran meyve ve sebzelerin suyunu tercih edebilirsiniz.
  • Hem sabah hem de akşam için ananas, limon, domates, portakal gibi meyve ve sebzelerin taze sıkılmış suyunu bir parça pamuk üzerine dökerek cildinizin temizliğini yapabilirsiniz. İçeriğinde C vitamini bulunduran sebze ve meyveler cildinizin sağlığını korumaya yardımcı olacaktır.
  • Cilt temizliği için kozmetik ürünler kullanıyorsanız; ürün seçimlerini cilt türünüze göre yapmaya yüksek önem vermelisiniz. Cildiniz yağlı ise; yağlı ciltler için üretilmiş temizleme ürünlerini kullanmalısınız.
  • Kozmetik temizlik ürünlerinde sıralamanız; temizleme köpüğü, temizleme sütü ve alkolsüz tonik ile ciltteki kalıntıları arındırmak olmalıdır. Son adım olarak cildinizi ılık suyla durulayıp kurulamayı ihmal etmeyin.
  • Gece uyumadan önce makyajınızı temizleyip, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlayacak nemlendirici krem kullanımı; cildinize yapabileceğiniz en büyük iyiliklerden biridir.
  • Cildiniz size dosttur ve düzenli yaptığınız bakımların etkisini size kısa sürede gösterecektir. Günde toplam 10 dakikanızı ayırarak sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt