BYFECI
Üye
Çikolatalı Lokma Tarifi
Çikolatalı Lokma Tarifi
Malzeme Listesi
3 Su Bardağı Un Yarım Paket Yaş Maya 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Fiske Tuz
Su Şerbeti İçin: 3 Su Bardağı Toz Şeker 1,5 Su Bardağı Su 1 Dilim Limon
Kızartmak İçin: Sıvıyağ Üzeri İçin: 1 Paket Bitter Çikolata 1 Paket Frambuazlı
Çikolata Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu alıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya mayayı koyuyoruz. Unun üzerine gelecek şekilde tuz ve toz şeker serpiyoruz. Ortadaki mayanın üzerine az ılık su döküyoruz. Kenardaki unları mayanın üzerine doğru atıyoruz. Böylece mayanın üzeri unla örtmüş oluyoruz. Mayanın mayalanmasını bekliyoruz. Mayanın üzerindeki un yavaş yavaş çatlamaya başlayınca, yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. Az daha ılık su ilave ediyoruz. Hamurun kıvamı cıvık kıvamda olacaktır. Kaşıkla alıp, kızartacağımız için, cıvık kıvamda olmalıdır. Hazırladığımız hamurun üzerine streç film kapatarak bir müddet bekletiyoruz. Diğer taraftan tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye soğuk suyu boşaltıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Bir dilim limonu da tencereye atıp, ocağa alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimiz ılık olmalıdır. Tatlımızın hamurunu kızartmaya başlıyoruz. Tencereye kızartmak için sıvıyağ döküyoruz. Hazırladığımız hamurun kabarmasından sonra, kaşıkla parçalar alıp, kızan yağın içerisine atıyoruz. Kızartıyoruz. Geniş bir tabağın üzerine havlu kağıt seriyoruz. Kızaran lokmaları havlu kağıt serdiğimiz tabağın üzerine alıyoruz. Ardından lokmaları servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine ılık olan şerbeti gezdirerek döküyoruz. Bitter ve frambuazlı çikolataları ayrı ayrı kaseler koyuyoruz. Ocakta kaynayan bir tencere veya çaydanlığın üzerine koyup, benmari usulü eritiyoruz. Tatlılar şerbeti çektikten sonra eriyen bitter ve frambuazlı çikolataları gezdirerek döküyoruz. İsterseniz eriyen çikolataları, şanti torbasına koyup da sıkabilirsiniz.
Çikolatalı Lokma Tarifi
Malzeme Listesi
3 Su Bardağı Un Yarım Paket Yaş Maya 1 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Fiske Tuz
Su Şerbeti İçin: 3 Su Bardağı Toz Şeker 1,5 Su Bardağı Su 1 Dilim Limon
Kızartmak İçin: Sıvıyağ Üzeri İçin: 1 Paket Bitter Çikolata 1 Paket Frambuazlı
Çikolata Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu alıyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya mayayı koyuyoruz. Unun üzerine gelecek şekilde tuz ve toz şeker serpiyoruz. Ortadaki mayanın üzerine az ılık su döküyoruz. Kenardaki unları mayanın üzerine doğru atıyoruz. Böylece mayanın üzeri unla örtmüş oluyoruz. Mayanın mayalanmasını bekliyoruz. Mayanın üzerindeki un yavaş yavaş çatlamaya başlayınca, yavaş yavaş yoğurmaya başlıyoruz. Az daha ılık su ilave ediyoruz. Hamurun kıvamı cıvık kıvamda olacaktır. Kaşıkla alıp, kızartacağımız için, cıvık kıvamda olmalıdır. Hazırladığımız hamurun üzerine streç film kapatarak bir müddet bekletiyoruz. Diğer taraftan tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye soğuk suyu boşaltıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. Bir dilim limonu da tencereye atıp, ocağa alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimiz ılık olmalıdır. Tatlımızın hamurunu kızartmaya başlıyoruz. Tencereye kızartmak için sıvıyağ döküyoruz. Hazırladığımız hamurun kabarmasından sonra, kaşıkla parçalar alıp, kızan yağın içerisine atıyoruz. Kızartıyoruz. Geniş bir tabağın üzerine havlu kağıt seriyoruz. Kızaran lokmaları havlu kağıt serdiğimiz tabağın üzerine alıyoruz. Ardından lokmaları servis tabağımıza alıyoruz. Üzerine ılık olan şerbeti gezdirerek döküyoruz. Bitter ve frambuazlı çikolataları ayrı ayrı kaseler koyuyoruz. Ocakta kaynayan bir tencere veya çaydanlığın üzerine koyup, benmari usulü eritiyoruz. Tatlılar şerbeti çektikten sonra eriyen bitter ve frambuazlı çikolataları gezdirerek döküyoruz. İsterseniz eriyen çikolataları, şanti torbasına koyup da sıkabilirsiniz.