Püf Noktası Çıkarılamayan Bataryanın Dezavantajları?

S.c.k.N

Üye
Başlığı "Çıkarılamayan Bataryanın Dezavantajları?" okuduğumda direk "çıkmaması" demek geldi içimden ama böyle iğrenç bir espiri yapmak istemiyorum

Avantajı cihaz yekpare bir yapıda olduğunda elde daha sağlam daha oturaklı gacır gucur etmeme gibi avantajlar sağlayabilir.
Dezavantajı yedek pil takamazsın. Pil arıza yaptığında servis yolu görünür yedek pil alıp hemen takayım diyemezsin.

Tepkiler: GuiTaRisT111
    Konu Sahibi

Peki neden üreticiler böyle yapıya sahip telefon üretme gereği duyarlar? Çıkarılabilmesi tüketici açısından daha iyi değil mi?

S.c.k.N

Üye
Peki neden üreticiler böyle yapıya sahip telefon üretme gereği duyarlar? Çıkarılabilmesi tüketici açısından daha iyi değil mi?
Sen tüketiciyi düşünen 1 tane şirket göster bende sana niye cidden bunlar böyle yapmış diyeyim ? Hiç bir şirket tüketiciyi düşünmez öncelik her zaman kar etmek para kazanmaktır. Bu gelişen teknolojiyi hiç bir şirket insanlığa çağ atlatmak yada insanlığa faydası olsun diye değil alsınlar ki kar edeyim diye geliştirir Aksini iddaa eden şirkette yalan söyler.

Bu konuda çok mantık aramamalısın. Senin için önemli tarafı ben pili çıkmayan daha yekpare daha ele oturaklı duran bir cihaz mı istiyorum yoksa pili değişen yedek pil taşıcam yanımda gerekecek mi istiyorsun buna karar vererek tercih yapmalısın.

Tepkiler: GuiTaRisT111 ve The Shadow
Çıkarılabilen bataryalı tel kullananlar yanında bataryamı taşımak zorunda ?
şarjı fazla sömürmezsen gerekli değil bir tek ben bu konuya sıcak bakmıyorum fazla ilkel geliyor nedense yakında şirketler sana dava açacak nedeniyse haklı hakaret bilmiş ol

Tepkiler: S.c.k.N

S.c.k.N

Üye
şarjı fazla sömürmezsen gerekli değil bir tek ben bu konuya sıcak bakmıyorum fazla ilkel geliyor nedense
yakında şirketler sana dava açacak nedeniyse haklı hakaret bilmiş ol

Hahaha benimde onlara cevabım

Tepkiler: The Shadow
Çıkarılabilmesi daha avantajlı bence hani telefon kasar donar bataryayı tak çıkar yaparsın kendine gelir. Bir de bataryanın ömrü azalınca yani eskisi gibi verim alamayınca gider yeni bir tane batarya alır depe depe kullanırsın

Konu Sahibi

Teşekkürler şimdi hatırladım da bunları mesleki gelişim dersinde görmüştük. Sayende tekrar etmiş oldum. Hiç boş mesajın yok tuttum seni

Acma kapama tusuna 8 saniye kadar basinca bataryasi cikan cikmayan her telefon(denediklerim arasinda oyleydi) yeniden basliyor. Ben telefonu hard brick ettim ama yine de acma kapama tusuna uzun basinca yeniden baslatiyordu.
benimkinde o bile olmuyordu anakartı falanmı yaktım acaba