Cihazin anakart değişimi

Sponsorlu Bağlantılar

aosman61

aosman61

Üye
    Konu Sahibi
Cihazin anakart değişimi
Selam arkadaşlar 2 haftadır huawei ideos x5 cihazım serviste, bugün kvk cihaz takibinden baktım şu mesajı gösterdi
"Sayın Müşterimiz ; Cihazınızın anakart değişimi yapılacaktır. Üreticiden siparişi verilmiş olup stoklarımıza ulaşması beklenmektedir. İşlemleri tamamlandığında tarafınıza sms veya email yolu ile bilgilendirme yapılacaktır."
Bu ne demek? yani Telefonum ne zaman gelir? Sonucu ne olur? Sorunlarım bitermi?
Lütfen yardım edin ne kadar daha telefonsuz kalacağım :bilmm:bilmm:bilmm:bilmm:bilmm:stres::stres::cnfsd:

---------- Eklendi @ 19:59:17 ---------- Yazıldı @ 19:30:55 ----------

yokmu kimse yardım edin ya

hotlock

hotlock

Üye
onu kvk yı arayıp soraydın iyiydi.

GuitaristBoy

GuitaristBoy

Üye
anakart diyo pahalıya patlarda kvk yani reklamda para almayız diye iddia ettiler

klongs

klongs

Üye
kvk bu vardir onun bir altyazisi :D

mancukya

Üye
Bana oldukca garip geliyor neticede hersey anakarta bagli ram, islemci, gpu vs vs sadece kamera, batarya ve ekran burdan ayri yuvalari mevcut. Yani asil para tutan olay anakart bunu degistirme mantigini cözemiyorum normalde avrupanin her ülkesinde hic bir bilgisayar parcasi tamir edilmez garanti süresinde bozukluk olursa ayni parcayla degistirilir.
Bu cakallik Nokia ile basladi tamam ekran, hoperler vs vs gibi olaylari degistirmek münkün ve yapiyorlar ama genelde anakart vs vs degismezler geneldede cok iyi biliyorum cihaza yeni firmware atip yada fabrika ayarina alip tamir ettik diye yolladiklarini kac kez gördüm.
Zaten bu mantikla Ebay baz alirsak sen teli parca parca ismarla ve kendin montajini yapsan sana maliyeti olmaz bence Kvk hikaye okuyor.

aosman61

aosman61

Üye
    Konu Sahibi
ekranda garanti dahili yazıyor aslında para isterlermiki? ayrıca tüketici haklarına gitsem birşey değişirmi?

---------- Eklendi @ 19:37:46 ---------- Yazıldı @ 19:36:17 ----------

Bana oldukca garip geliyor neticede hersey anakarta bagli ram, islemci, gpu vs vs sadece kamera, batarya ve ekran burdan ayri yuvalari mevcut. Yani asil para tutan olay anakart bunu degistirme mantigini cözemiyorum normalde avrupanin her ülkesinde hic bir bilgisayar parcasi tamir edilmez garanti süresinde bozukluk olursa ayni parcayla degistirilir.
Bu cakallik Nokia ile basladi tamam ekran, hoperler vs vs gibi olaylari degistirmek münkün ve yapiyorlar ama genelde anakart vs vs degismezler geneldede cok iyi biliyorum cihaza yeni firmware atip yada fabrika ayarina alip tamir ettik diye yolladiklarini kac kez gördüm.
Zaten bu mantikla Ebay baz alirsak sen teli parca parca ismarla ve kendin montajini yapsan sana maliyeti olmaz bence Kvk hikaye okuyor.
kardeşim anlamadım ben nasıl montaj yapayım, şimdi telefona ücret ödeyecekmiyim

---------- Eklendi @ 19:38:05 ---------- Yazıldı @ 19:37:46 ----------

kvk bu vardir onun bir altyazisi :D
garanti dahili yazıyor

---------- Eklendi @ 19:41:38 ---------- Yazıldı @ 19:38:05 ----------

[/URL][/IMG]

---------- Eklendi @ 19:41:56 ---------- Yazıldı @ 19:41:38 ----------

gelmesi ne kadar zaman ister?

mancukya

Üye
ekranda garanti dahili yazıyor aslında para isterlermiki? ayrıca tüketici haklarına gitsem birşey değişirmi?

---------- Eklendi @ 19:37:46 ---------- Yazıldı @ 19:36:17 ----------

kardeşim anlamadım ben nasıl montaj yapayım, şimdi telefona ücret ödeyecekmiyim

---------- Eklendi @ 19:38:05 ---------- Yazıldı @ 19:37:46 ----------

garanti dahili yazıyor

---------- Eklendi @ 19:41:38 ---------- Yazıldı @ 19:38:05 ----------

[/URL][/IMG]

---------- Eklendi @ 19:41:56 ---------- Yazıldı @ 19:41:38 ----------

gelmesi ne kadar zaman ister?

Cihazi ödermisin bilmiyorum ben olaya genel baktim yalan söylüyorlar üretici firma anakart degisimi yapmaz. Bana mantikli gelmiyor cünkü o cihazlar acilip tekrar kapatilinca icine toz kacma iyi kapatilamama, sac kirpik kacma vs vs gibi tonla problem durumu söz konusu yani yalan söylüyorlar. Normal bir telofon tamiricisi ekmek parasidir bunu degismek istiyebilir ona lafim yok ama garanti bunu yapmaz sadece anakarti yeniden programla olayini yapabilir.

aosman61

aosman61

Üye
    Konu Sahibi
Cihazi ödermisin bilmiyorum ben olaya genel baktim yalan söylüyorlar üretici firma anakart degisimi yapmaz. Bana mantikli gelmiyor cünkü o cihazlar acilip tekrar kapatilinca icine toz kacma iyi kapatilamama, sac kirpik kacma vs vs gibi tonla problem durumu söz konusu yani yalan söylüyorlar. Normal bir telofon tamiricisi ekmek parasidir bunu degismek istiyebilir ona lafim yok ama garanti bunu yapmaz sadece anakarti yeniden programla olayini yapabilir.
Yani geldiğinde eski arızaları devam edermi? birdahada kvk dan birşey almam.

mancukya

Üye
Normalde calisir sekilde vericekler bir sorun olucagini sanmiyorum ama dedigim gibi anakart bozuksa tel degisimi yapmalari gerekirdi garantiliyse.