Çiçeklerinizi Sularken Öldürmeyin

Sponsorlu Bağlantılar

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Çiçeklerinizi Sularken Öldürmeyin
Evlerin en güzel, en canlı aksesuarlarıdır çiçekler. Onların günden güne büyüdüğünü görmek, açtığı her tomurcukta heyecanlanmak, onlarla konuşmak iyi gelir insana. Peki saksıdaki çiçeklerinizin daha uzun ömürlü olması için onları doğru suladığınızdan emin misiniz?

Çiçekler fazla ya da çok sık sulanmaktan hoşlanmazlar. Onlara ihtiyaçları kadar su verin. Bunun için parmağınızı birkaç santim kadar toprağına bastırın. Nemliyse, çiçeğinizi beslemenize gerek yok. Sulamalarınızı gün ortasına değil, sabah ya da akşam saatlerine ayarlayın. Suyunuz mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Şebeke suyu kullanmamanızı öneririz çünkü içindeki klor çiçeklerinizi bozabilir. Eğer kullanacaksanız da suyu musluktan aldıktan sonra mutlaka birkaç gün dinlendirip öyle kullanın.
Köklü bitkileri, ara sıra saksılarını su dolu geniş bir kabın içine oturtarak sulayabilirsiniz. Soğanlı bitkileri ise üstten, toprağına dökerek sulayın. Yaprakları yağlı çiçekleri sularken yaprağına da gelecek şekilde püskürtme yöntemiyle sulamanız gerekiyor. Küçük bir püf noktası; çiçeklerinizi suladıktan sonra saksının tabağına sızan suyunu atmayın. Ertesi gün o suyu alıp yeniden saksıya dökün. Toprağın besleyici maddelerinden süzülerek gelen bu su, çiçeğiniz için en güzel vitamin olacak.
Salon çiçeklerinizi kışın haftada iki kez, ilkbaharda haftada üç kez, yazın ise haftada yine üç kez sulamanız yeterli olacaktır.
 

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
413
Doğuş Pertez
.Behzat Ç.
Cevap
15
Görüntüleme
745
.Behzat Ç.
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
1K
Doğuş Pertez
bydexer
Cevap
10
Görüntüleme
668
SHS


Üst Alt