Orkide Bakımı ...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
    Konu Sahibi
Orkide Bakımı ...
Yaklaşık 3-4 gün evvel bir orkide çiçeği satın aldım. Çift başlı ve 55tl vermiştim :) Neyse sorumuza gelelim. Daha önce hayatımda hiç bitki bakmadım. Sizlerin tecrübesine ihtiyacım var.

Bu çiçek hakkında genel bi bilgi vericek birileri varmıdır acaba buralarda? Bu çiçeği kaç günde bir sulamalıyım ne suyuyla sulamalıyım(içme suyu musluk suyu vs.) saksının altındaki tabağa koyup çiçeğin çekmesini mi beklemeliyim yoksa normal çiçek sular gibi saksıya mı dökmeliyim? Yapraklarına ne aralıkla su dökmeliyim ne aralıkla silmeliyim? Bu arada çiçekçiden aldığım şeffaf plastik bi saksısı var.( Bardak gibi) Altlığınıda babannemden almıştım :) Güzel bi orkide saksısınada ihtiyacım var anlıyacağınız. Bu saksıyada en fazla 20 30 lira verebilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu arada sorularımı cevaplayan cevaplamayan herkeze teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: kesskinn

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Ben Anlamam =]

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
    Konu Sahibi

Yapma be Mazlum abi .. :)

Bu arada öldük mü kaldık mı soran yok hiç :( forumu bırakıcam böyle giderse. Haftalardır yokmuş gibi davranıyorum bi insan evladıda nerde bu adam demedi.

- - - Eklendi - - -

Resim eklendi..

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Inan Ki Gececilerde Goremeyince Aklimdan Gecmiyordun Degil .. =]

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
Çiçek ile konuş ona şarkı söyle

[video=youtube;Bjw_XObn8KI]http://www.youtube.com/watch?v=Bjw_XObn8KI[/video]

Twitter Kuşu

Twitter Kuşu

Üye
Normal günlük sulama yap ama buna orta düzeyde su ver :)

RecepBerkA

RecepBerkA

Üye
gel bi gereksizlere uğra :D bende nerde bu behzat diyodum :D

- - - Eklendi - - -

Bu konudan hiç anlamam git hatır falan sor konuş :D

Emrgncy

Emrgncy

Üye
öncelikle hayırlı olsun...

Orkide çok dikkatli bakım isteyen çiçeklerden birisidir, sıcağıda sevmez çok soğuğuda...

Serin ortam çiçeklerin bitki üzerinde uzun süre kalmasında etkilidir, çiçekler solduğu zaman sapları kes ve yeni filizlerin gelişmelerini sağla...

Sulamaya gelince, günlük azar azar oda sıcaklığında 2-3 saat beklemiş musluk suyuyla sulayabilirsin... Haftada bir su dolu bir kap içindede bekletip te sulayabilirsin ama fazla kalırsa köklere zarar verir..

Fotoda çiçeğin bulnduğu ortam çiçek için pek sağlıklı değil, çiçeği direk güneş ışığı almayan aydınlık bir yere koy, pencere kenarı gibi mesela...

Yerinin çiçek için uygun olup olmadığını şöyle de anlayabilirsin...
Eğer yaprakları koyu yeşil renkte ve yumuşaksa hafif güneş ışığı alan bir yere taşımalısın, yapraklar açık yeşil ve uç ve kenar kısımları sararmaya başlamışsa güneş ışığını fazla alıyor demektir...

.Behzat Ç.

.Behzat Ç.

Üye
    Konu Sahibi
öncelikle hayırlı olsun...

Orkide çok dikkatli bakım isteyen çiçeklerden birisidir, sıcağıda sevmez çok soğuğuda...

Serin ortam çiçeklerin bitki üzerinde uzun süre kalmasında etkilidir, çiçekler solduğu zaman sapları kes ve yeni filizlerin gelişmelerini sağla...

Sulamaya gelince, günlük azar azar oda sıcaklığında 2-3 saat beklemiş musluk suyuyla sulayabilirsin... Haftada bir su dolu bir kap içindede bekletip te sulayabilirsin ama fazla kalırsa köklere zarar verir..

Fotoda çiçeğin bulnduğu ortam çiçek için pek sağlıklı değil, çiçeği direk güneş ışığı almayan aydınlık bir yere koy, pencere kenarı gibi mesela...

Yerinin çiçek için uygun olup olmadığını şöyle de anlayabilirsin...
Eğer yaprakları koyu yeşil renkte ve yumuşaksa hafif güneş ışığı alan bir yere taşımalısın, yapraklar açık yeşil ve uç ve kenar kısımları sararmaya başlamışsa güneş ışığını fazla alıyor demektir...

Eyvallah hocam. Söylediklerin için çok sağolasın çiçeğin yerinide değiştiriceğim birazdan. foto atarım unutmazsam.
Bu arada her hafta sonu yani pazardan pazara bi çay bardağı kadar dinlendirilmiş içme suyu vericeğim yada bulabilirsem yağmur suyu :=) Babannemin arkadaşı olan hacı teyzeye sordumda bunları söyledi :)

Twitter Kuşu

Twitter Kuşu

Üye
Arkadaşımda orkide aldı ama ayda bir bi sıvı veriyor mavi bi sıvı :hmmm

x1osman1x

Üye
Kova yapiliyomu bu ottan :D

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
gitar güzelmiş amirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt