Chrome, Android'in Tarayıcısı Olacak!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
Chrome, Android'in Tarayıcısı Olacak!
Google'ın 2007'de duyurduğu Chrome tarayıcısı, ortalığa bomba gibi düşmüştü ve kısa bir süre içerisinde popüler olmayı başardı. Hızlı ve gelişmiş yapısı ile dikkat çeken Chrome, bugün en çok kullanılan tarayıcılardan.

Android için betası çıkan Chrome, kırpılmış bir versiyon değil. Tıpkı bilgisayarlar için çıkan Chrome gibi gelişmiş HTML5 desteği ve Google'ın V8 JavaScript motor optimizasyonunu kullanıyor. Yani telefonunuzdaki grafik işlemci, HTML5 hızlandırması yapabilecek.

Android için geliştirilen Chrome, bilgisayarlar için geliştirilen 16.0.915.75 sürümünden üretildi ve diğer platformlar ile aynı yapıda. Bu sayede bilgisayar için çıkacak güncellemeler ile aynı zamanda Android için de Chrome güncellemeleri çıkabilir.

Chrome'un şimdilik Android'in varsayılan tarayıcısı olup, olmayacağı konusunda pek bir fikrimiz yoktu. Fakat Computer World'e konuşan Google sözcüsü, yaptığı açıklama ile Chrome'un Android'in varsayılan tarayıcısı olacağının sinyallerini verdi.

Açıklamada, "Şuan, Android için Chrome Beta’yı Android 4.0 versiyonlu telefon ve tabletler için kullanılabilir yaparak ilk geri bildirimleri almayı hedefliyoruz… Fakat uzun vadede planımız, Chrome’u Android 4.0 ve üstü için standart tarayıcı yapmaktır." diyen sözcü, bizleri meraka sürükledi.

Sözcünün dediklerinden yola çıktığımızda Chrome'un hemen Android ile entegre olması beklenmiyor. Geri bildirimlere göre Android 4 versiyonuna adapte edilecek. Tabi burada rakiplerin de pozisyonu önemli.

Windows Phone 8 ve Windows 8 ile beraber Microsoft, Internet Explorer 10'da ciddi mesafeler kat ederse, Google Android için Chrome'u çabucak entegre edebilir.

Alıntı.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
:hmmm chrome!

PriZm

PriZm

Üye
Chrome :)!!

Türe

Türe

Üye
:ağlarım: iOS'a da çıksın :angry:

• Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~
Türe

Türe

Üye

Süleyman afedersin ama çok beklersin :D

sen niye nexus la iphone takas ettinki?:hmmm:ah

iphone net hariç her konuda daha iyi bunu kullanarak ölçtüm :good: nexus kötü değil ama bilemiyorum :bilmm

aman çıkmasın bizim de safarimiz var :hih:

PriZm

PriZm

Üye
iphone net hariç her konuda daha iyi bunu kullanarak ölçtüm :good: nexus kötü değil ama bilemiyorum :bilmm

aman çıkmasın bizim de safarimiz var :hih:

Safarimi? şakamı yapıyorsun süleyman :D

herneyse ben yükledim telefonumda İCS yüklü olduğundan hemen açıldı.
beta olmasına rağmen çok hızlı bunu belirtmek isterim.
biraz sonra ss atacağım

Türe

Türe

Üye

Safarimi? şakamı yapıyorsun süleyman :D

herneyse ben yükledim telefonumda İCS yüklü olduğundan hemen açıldı.
beta olmasına rağmen çok hızlı bunu belirtmek isterim.
biraz sonra ss atacağım

fena değil yani safari idare eder aliciğim :) ama chrome ya da bir mozilla ya da androidin orj. tarayıcısı kadar olamaz bunu da söyleyebilirim :good:

androidde bir tek internet performansını özlüyorum :blink:

SHS

SHS

Üye
    Konu Sahibi
sülayman sana yetişemiyom, her hafta telefon degişiyon maşallah :ehe ona göre imzanda değişiyor :ehe

• Beğen
Türe

Türe

Üye
sülayman sana yetişemiyom, her hafta telefon degişiyon maşallah :ehe ona göre imzanda değişiyor :ehe

kullandığım her telefon benim için en iyi telefondur yerine göre :ehe e biraz öyle oldu 1,5 yılda 8. telefonum :islik Bkz. ;

-5800
-X6
-E6
-C7
-Wave II
-Galaxy S2
-Galaxy Nexus
-iPhone 4 :d:

• Beğen
PriZm

PriZm

Üye
kullandığım her telefon benim için en iyi telefondur yerine göre :ehe e biraz öyle oldu 1,5 yılda 8. telefonum :islik Bkz. ;

-5800
-X6
-E6
-C7
-Wave II
-Galaxy S2
-Galaxy Nexus
-iPhone 4 :d:

Maşallah:ehe

Türe

Türe

Üye
yuh ali naptın 1,5 ghz de telefon kalorifere dönüşür (!) :kop2:

PriZm

PriZm

Üye
yuh ali naptın 1,5 ghz de telefon kalorifere dönüşür (!) :kop2:

S2 değil bu merak etme:D en fazla 55 dreceye kadar ısınıyor :D

ayıca GPU da 250 Mhz ye overclocklu :D GTA 3" 0 kasma :D

Türe

Türe

Üye

S2 değil bu merak etme:D en fazla 55 dreceye kadar ısınıyor :D

ayıca GPU da 250 Mhz ye overclocklu :D GTA 3" 0 kasma :D

hadi ya öyle mi :bilmm s2 normal haliyle 50 lerde geziyo az bi işlemde :ah iPhone bazı noktalarda kasıyor gta3'te bu arada. şu ana kadar kastığını gördüğüm tek oyun ama kasmamalıydı sanki yine de :hmmm

PriZm

PriZm

Üye
hadi ya öyle mi :bilmm s2 normal haliyle 50 lerde geziyo az bi işlemde :ah iPhone bazı noktalarda kasıyor gta3'te bu arada. şu ana kadar kastığını gördüğüm tek oyun ama kasmamalıydı sanki yine de :hmmm
hiçbirşey kusursuz değildir yani olsun o kadar :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...