haydaravısyon
Üye
Allah dini terimTanrı ile Allah'ı farklı sanan biri...
Rab ,Rabbim diye dua ediyoruz onada bir açıklma getirBiz Müslümanız Rabbimin 99 Tane Birnirinden Güzel İsmi Var O Güzel İsimler Yerine Tanri Diyorsanız Bunu Kabul Ediyorsanız No ProblemBenim O İsimleri Anip Sevaba İhtiyacım Var Seni Bilmem
"Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınıztarafından yayınlanmış olan Güncel Türkçe Sözlük'e göre, Tanrı sözcüğü "Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızvar olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri,Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız," ve özel isim olarak daLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız'te "Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız",Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız"Baha",Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız'de "Vaheguru",Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız'te ise "Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız" anlamlarına gelmektedir"
Neden Peygamberimize Hz Muhammed Diyorlar Onunkine Getirin Bende Bulurum BişeyAllah dini terim
Rab ,Rabbim diye dua ediyoruz onada bir açıklma getir
Aynı şey ben allah diyordum sagopa dinledikçe tanrı da demeye başladım ama ikisinide kullanıyorumTanrı ile Allah'ı farklı sanan biri...
İyi Bilen Birisine Sorun Birde Sagopa Kimmişde Ondan Din Öğreneceğiz?Aynı şey ben allah diyordum sagopa dinledikçe tanrı da demeye başladım ama ikisinide kullanıyorum
Ben din öğrencen diye birşey demedimİyi Bilen Birisine Sorun Birde Sagopa Kimmişde Ondan Din Öğreneceğiz?
Ama Öğrenmişsin Sırf Tanri Diye Hitap Edilen Şarkiları Dinlemiyorum Yapmayın Etmeyin Allah'ın O Kadar Ismı Var Niye Tanrı Esmaül Hüsnada Yok Böyle Bişey Olan Birşeyi Söyleyin Barı Tanri Derken O Diyorsa Siz Demeyin Anlamadımki Böyle Bir Devirde Ermiş akrabanızmı Var Sizi Kurtaracakmı Nedir?Ben din öğrencen diye birşey demedim
Birde şöyle düşün evreni yaratan varlığa Allah diye isimlendirmemizi kim istedediAynı şey ben allah diyordum sagopa dinledikçe tanrı da demeye başladım ama ikisinide kullanıyorum
Boş ver onu, görmezden gelBen din öğrencen diye birşey demedim
Rab demekte yanlış bişey doğrumu anladım.Ama Öğrenmişsin Sırf Tanri Diye Hitap Edilen Şarkiları Dinlemiyorum Yapmayın Etmeyin Allah'ın O Kadar Ismı Var Niye Tanrı Esmaül Hüsnada Yok Böyle Bişey Olan Birşeyi Söyleyin Barı Tanri Derken O Diyorsa Siz Demeyin Anlamadımki Böyle Bir Devirde Ermiş akrabanızmı Var Sizi Kurtaracakmı Nedir?
Ayrıca Rabbim MeselesiLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Ama Tanri Ap Ayri Birşey Diğer Dinlerin Terimi Bu Ta Ne Zamandan Gelme Bişey Nolur Yapmayın Öteki Dünyada Halınızı Düşünün
"Oku Rabbının Adıyla Oku" Ne Demek Kim İstedi? Sen Müslümanmısın Ben Anlamadım Tam Olarak?Birde şöyle düşün evreni yaratan varlığa Allah diye isimlendirmemizi kim istededi
güzel örnek burda rab geçiyor tabi çevirme hatasıda olabilir."Oku Rabbının Adıyla Oku" Ne Demek Kim İstedi? Sen Müslümanmısın Ben Anlamadım Tam Olarak?
tanrı = ilahBiz Müslümanız Rabbimin 99 Tane Birnirinden Güzel İsmi Var O Güzel İsimler Yerine Tanri Diyorsanız Bunu Kabul Ediyorsanız No ProblemBenim O İsimleri Anip Sevaba İhtiyacım Var Seni Bilmem
"Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınıztarafından yayınlanmış olan Güncel Türkçe Sözlük'e göre, Tanrı sözcüğü "Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızvar olduğuna inanılan insanüstü varlıklardan her biri,Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız," ve özel isim olarak daLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız'te "Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız",Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız"Baha",Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız'de "Vaheguru",Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız'te ise "Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız" anlamlarına gelmektedir"
Orada Dediğin Türkçe İngilizce Gİbidir Nasıl İnglizcede Bi Cümlenin Türkçede 5 10 Tane Karşiliği Varsa Arapçadada Benzerdir Aynı Dil Değillerdir.Neyse Haklınısınız Tabiyki Aslında DOğru Diyorsunuz Esmaül Hüsnayi Komple Kaldırırp Tanri Demek Lazım Her Zaman İyi Fikir.İslamiyet Mekkeden Geliyor Müslüman Olmuyorsunuz Ama Ustadın Dediği Gibi Batıdan gelse Müslüman Olucaksınız Mübarek Birşey Demiyorum Tamam Konuyuda Takipten Çıkıyorum Yazmayın Bir Zahmetgüzel örnek burda rab geçiyor tabi çevirme hatasıda olabilir.
Allah islam dinin terimidir islamda Allahın sifatları var vucud beka kıdem tekvın..."Allah" sözcüğününde "h" harfi vardır ve içinde "h" harfi bulunan hiçbir sözcük Türkçe değildir. Bu sözcük Arapçadır. "Tanrı" sözcüğü ise "Tengri" sözcüğünden değişime uğrayarak oluşmuştur. Yani demek istediğim ; her insan bildiği , anladığı şekilde kendisini ifade etmelidir. Tanrı ve Allah her iki şey de insan algısında aynı şeyi canlandırıyor. Bu bağlamda her ikisi de aynı yeri tutuyor. İsteyen Tanrı isteyen Allah diyebilir , özgürsünüz...
Bu konu biraz muallakta bir konu. Kur'an'ı sadece okumak yeterli değil , önemli olan onun mealini okumak. Allah'ın da Türkçesi Tanrı oluyor. Şimdi bazı arkadaşlar saldırı moduna geçecek ancak bu gerçek de değişmeyecek. Herkes istediği şekilde ifade eder , buna kimse karışamaz.Allah islam dinin terimidir islamda Allahın sifatları var vucud beka kıdem tekvın...
boşuna tartışıyoruz bak ne buldumBu konu biraz muallakta bir konu. Kur'an'ı sadece okumak yeterli değil , önemli olan onun mealini okumak. Allah'ın da Türkçesi Tanrı oluyor. Şimdi bazı arkadaşlar saldırı moduna geçecek ancak bu gerçek de değişmeyecek. Herkes istediği şekilde ifade eder , buna kimse karışamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?