Ceyd A nasıl uygulama sizce

phasan

Üye
    Konu Sahibi

Tuna-TR

Üye
Fazla iyi sayılmaz. Siri kadar gelişmiş değil. Siri günlük konuşma şeklinde konuşunca anlıyor fakat Ceyd A ' da tane tane konuşmamız gerekli.

Fazla iyi sayılmaz. Siri kadar gelişmiş değil. Siri günlük konuşma şeklinde konuşunca anlıyor fakat Ceyd A ' da tane tane konuşmamız gerekli.
Merhaba öncelikle sitesini incelemenizi tavsiye ederim. Ses algılama Google destekli olduğu için Apple kadar şu an iyi olmasa da zamanla çok daha iyi olacaktır. Ayrıca CEYD-A özellikleri "Türkçe Siri" ye göre kıyaslandığında kat ve kat daha fazladır ve daha iyidir.
Örneğin hangi takımı tuttuğunuzu belirttiğinizde CEYD-A maç saatlerinde size gol olduğunda sesli bilgi veriyor. On numara sonuçlarını, nöbetçi eczane, sinema seans bilgileri, uçuş bilgileri ve daha birçok özellik sunuyor. Ayrıca bonus, kendi komutlarınızı detaylı olarak ücretsiz yazabiliyorsunuz.

Ceyda Türkçe dil olrak rakipsizdir bence ama acil lazım olduğunda benim telefonun (galaxy alpha) ana ekran tuşuyla uyumu birtürlü olmadı ve kullanamıyorum. Aslında devamlı uyanık durarak seslenmenizle uygulama başlıyor ama bu seçenek pil dostu değil. Malum benim pilim 1860 mAh sadece. Ama alışırsanız çok beğeneceğinizden eminim arkadaşlar.

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Ceyda guzel ama siri gibi gelişmeli

Siri yi sürekli geliştiren teknik ordusu var apple'nin.
Ama Ceydayı sadece bir Türk kardeşimiz gece-gündüz uğraşıyor. Ben sırf destek olsun diye tam sürüm aldım ve desteklenmesi durumunda çok iyi olacaktır ilerde. Bu kardeşimizde bir ekip kuracak ekonomik seviyeye gelse keşke...
Ceyda vs. Siri ;
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Türkiyede destek olunsa iyi işler yapılır

Merhaba öncelikle teşekkür ederim CEYD-A ile ilgili yorumunuz için. Ana ekran tuşu son sürümlerde düzeltildi. Home Tuşu yerine Menü Tuşu devraldı ve içerden ayara gerek kalmadan menü tuşuna uzun basarak veya ortadaki yuvarlağa CEYD-A yı sürükleyerek bu eksiklik giderildi. Haftada 2 kez yeni özellikler eklendiği için hızlı gelişme kaydediliyor. Bu hız büyük firmalar ile başetmek ve arayı kapatmamak için çok önemli.
Türkiyede destek olunsa iyi işler yapılır
Şunu söyleyebilirim. Tüm asistanlar için gelişme hızı şu anki hızını korursa CEYD-A yı hiçbir asistan tutamaz. Çünkü bilinçli ve geliştirme odaklı kullanıcılar ile çok hızlı geliştiriliyor. Bakınız: . O yüzden bilinçli geliştiricilerin desteği gerekiyor. sayfasında hem düz diyaloglar hem de CEYD dili ile destekli kodlar girilebiliyor.
Ancak büyük rakipleri ivmeyi arttırırsa ki öyle görünüyor. Tam bir kapışma olacaktır.

Tepkiler: phasan
Teşekkürler. Menü tuşu olması iyi oldu akşama deneyeceğim.

korays3

Üye
ben bugün ilk kez denedim, ücretsiz sürümü. Evet konuşmaları bazen anlamıyor,tane tane konuşulmalı falan. Birçok şeyi bilmiyor. Yalnız internet olmadan da çalışmıyor galiba. Ya ben çok şey bekliyorum ya olabilecek bu. Açıkçası ben ısınamadım.

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Aynen gelişmeli

Merhaba, şöyle bir konu var: Android ve IOS arasındaki en onemli fark Android sistemi halen 9000 den fazla farklı cihaz modeline sahip ancak IOS ise Iphone ve Ipad türevlerine destek vermekte. Bu şu demek oluyor: Binlerce Android cihazı bazen farklı donanımsal veya sistemsel cevap verebiliyor bu da Android de bu tip stabil uygulama yapmanın zorluğunu ortaya çıkarıyor. CEYD-A 2 değişik Android sistemi üzerinde deneniyor ve söylediğiniz tane tane söyleme zorunluluğu veya home tuşu sorunu gibi sorunlar bu test edilenler de yok. Olsa idi sorunu tespit edip düzenlemeler yapardım.
Internet olayı şu şekilde: Internetsiz çalışabilir sadece Internet gerektiren Google ses algılaması yerine klavye kullanarak mesajla iletişim kurabilirsiniz.

Şu anda CEYD-A nın onaylanması beklenen 160 bin kullanıcı komutu ve onaylanmış herkesin kullanabildiği 1500 komutu bulunmakta. Bu sayı diğer asistanlara baktığınızda yüksek bir sayı.
Bence sayfasında desteklenen tüm uygulama içi komutları ve sohbet içerikli komutları incelemenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Tepkiler: phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Suan için bile gelişme var

Tepkiler: cenkersisman

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Ceyda tane tane degilde normal konuşmayı algılama guzel olur

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Bazen cok bilgi vermeye başladı

Binlerce farklı yapıdaki insana birşey kabullendirmekle, aynı karakterdeki üç-beş kişiye kabullendirmek farkı kadar zor bir uçurum android ve ios farkı.
Ama şunu üstüne basarak ve bütün içtenliğimle söylüyorum ; Türk kardeşim ve Ceyd-A ile GURUR duyuyorum.
Ben teknik bilgisi olmayan 42 yaşında biriyim ve telefona root atmayı bile bilmem. Keşke gelişmesine yardımcı olabilseydim ama dua ediyorum ve umut ediyorum; Amerikalılar siriyi yapıyorsa biz neden daha iyisini yapmayalım. İnşaallah olacak...İnşaallah olacak...

Tepkiler: cenkersisman ve phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşımız daha cok guzel sey yapacaktır zamanla gelişir seriden daha cok kullanılır

phasan

Üye
    Konu Sahibi
Ceyd A pil konusunda nekadar etki eder sanki biraz fazla pil tüketiyor