CeviZLi KaDayıFLı MuSKa TaTLıSı :)

  • 31 Mart 2013
  • 1352 Okunma
  • 12 Cevap

  1. Bi tarifte benden olsun :)

    Cevizli Kadayıflı Muska Tatlısı Tarifi

    < Resmi açmak için tıklayın >


    Malzeme Listesi


    125 Gram Tereyağı
    2 Su Bardağı Ceviz
    100 Gram Tel Kadayıf
    1 Paket Baklava Yufkası
    1 Çay Kaşığı Tarçın
    Şerbeti İçin:
    4 Su Bardağı Su
    3 Su Bardağı Toz Şeker
    2 Dilim Limon

    Hazırlanışı:


    Tatlımızın şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Tencereye suyu alıyoruz. Üzerine şekeri ilave ediyoruz. 2 dilim limonu da tencereye attıktan sonra, ocağa alıyoruz.

    Şerbeti kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. Cevizi doğrayıcıdan geçiriyoruz. Kadayıfı elimizle havalandırıyoruz. İnce ince doğruyoruz. Geniş bir tavaya tereyağından 1 yemek kaşığı kadar alıyoruz.

    Üzerine kadayıf koyup, karıştırarak kavuruyoruz. Kadayıfın rengi değişmeye başladıktan sonra üzerine dövülüş cevizleri ekliyoruz. Kavurmaya devam ediyoruz. 3-4 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Üzerine tarçını ilave edip, karıştırıyoruz.

    Kalan tereyağını küçük bir tavada eritiyoruz. Baklava yufkasının bir yaprağını tezgaha seriyoruz. Üzerine erittiğimiz tereyağından fırça ile sürüyoruz. Baklava yufkalarının aralarını yağlayarak, 3 kat hazırlıyoruz. Tezgahdaki yufkalardan uzunlamasına 3 parmak kalınlığında kesiyoruz.

    Böylece 4 parça yufka çıkacaktır. Yufkaların uç kısımlarına hazırladığımız tel kadayıfı iç harçtan paylaştırarak koyuyoruz. Üçgen üçgen çevirerek katlayarak, muska şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine hazırladığımız muska yufkaları diziyoruz.

    Tavada kalan tereyağını da muskaların üzerine gezdirerek döküyoruz. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Muska tatlısının üzeri kızardıktan sonra, fırından çıkartıyoruz.

    Tatlımız fırından çıkar çıkmaz, ılımış olan şerbetin yarısından fazlasını üzerine gezdirerek döküyoruz. Yarım saat kadar şerbetini çekmesi için beklettikten sonra, kalan şerbeti de üzerine döküyoruz. Ardından servise hazırlıyoruz.

    AFİYET OLSUN.
     


    Yazan: Hıqh_VoLTaqe27
  2. teşekkürler :)
     
  3. Teşekkürler, seni bu bölüm de görmek güzel. :)
     
  4. yavaş yavas forumun her tarafına el atıyorum :D
     
  5. :ehe
     
  6. ne güzel bende yalnız kalmam :)
     
  7. elbette birlikte paylaşırız :tebessüm:
     
  8. Hep beraber
     
  9. ablam Tarifi Aldı Bir Ara Yapar Artık Teşekkürler
     
  10. rica ederim
     
  11. :rica:
     
Yüklüyor...
22/09/2018 - 12:33