Cep Telefonunuz Suya Mı Düştü ? "Eyvah!" Demeden Önce Bu Yazıyı Okuyun !..

Sponsorlu Bağlantılar

yasinkaskun

Üye
ben demin yanlışıkla telefonumun üstune birazcik su doktum on kameranin oraya bi20 dk telefonu kapattim simdi telden yaziyom bise olurmu ?arkadaslar ben demin telefonumun on kamera tarafina biraz su doktum yanlisikla sildim ve bi20dk kapattim simdi actim telden yaziyom bi sorun olurmu telefon icin

UtkuGARIP

UtkuGARIP

Üye
Ben 1 sene diye duymuştum :S

HakanLJ

HakanLJ

Üye
Cep Telefonunuz Suya Mı Düştü ? "Eyvah!" Demeden Önce Bu Yazıyı Okuyun !..

Tuvalete ya da suya düşen elektronik cihazı yeniden çalıştırma alternatiflerine bir yenisi daha eklendi.

Cep telefonunuz suya ya da daha kötüsü tuvalete düşse ne yapardınız? Birçoğumuz ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra, telefonun değerine ve düştüğü suyun temizliğine göre değişen düşünme süresinde elimizi telefonun bulunduğu yere uzatırız.

Telefonu sulu ortamdan çekip aldıktan sonra sıra ilk müdahaleyi yapmaya gelir. Kot pantolonumuzla silmek, bataryasını çıkarıp içindeki suyu boşaltmak ya da evdeysek saç kurutma makinası ile kurulamak ilk akla gelen çözümlerdir. Bu durumlarda, bir nevi çok kan kaybetmiş hastaya benzeyen cep telefonu, ilk müdahale yapıldıktan sonra yeniden aktif hale getirilmeye çalışıldığında çoğu zaman bizi hayal kırıklığına uğratır.

WASHINGTON POST YAZARINDAN MACGYVER ÇÖZÜMÜ

Böyle bir olayla karşılaşanWashington Post yazarlarından Ernesto Londoño olayın çözümü için evlerimizde sıkça başvurduğumuz bir yöntemi kullanmış. Özellikle nemli ortamlarda tuz gibi gıdaların nemini almak için kullandığımız pirinç, bu olayda kurtarıcı rolü oynamış.

Tuvalete düşen BlackBerry cihazını çıkarıp yaklaşık yarım saat saç kurutma makinası ile kurutan yazar, daha sonra cihazı içi pirinç dolu kavanoza koyarak sabaha kadar burada tutmuş. Sabaha kadar bu şekilde tutulan telefon, sabah olduğunda yeniden çalışmaya başlamış.

Pirincin nemi çekme özelliğinden faydalanan Londono, bu tür pratik buluşları ile bildiğimiz MacGyver hatırlatıyor. Bu yöntemin, nem oranı az olan bir ortamda yapılması daha sağlıklı sonuç veriyor.
Ben bu yöntemi 4 yıl önce 6600 cihazimda yapmistim ise yariyor ama arkadaslarin dikkatine cihaz suya dustu hemen cikardik ama hala calisiyorsa bu bisey olmadi anlamina gelmiyor hemen ilk olarak batarya sokulur ardindan havlu vb. seyle kurulanir sonraki adim fön makinasi ile iyice kurutulur hala batarya sokulu durumda dikkatinizi cekerim sonra pirinc icine gomulur ben 2 gun tutmustum sonra cikardim hic sorunsuz calisti. NOT : Tuzlu suda degil princ hic bir nimet kurtaramaz bilginize.

furkankaya559758

Üye
Ben suya düşerse alır kullanırım Allah'a şükür böyle bir sorunum yok.

Alo_Azrail

Alo_Azrail

Üye
Ben telefonu düşürünce başka birşey diyorum o zaman okumama gerek yok :ehe
Konu için teşekkürler

mrzstyl

mrzstyl

Üye
galaxy ace alın suya karşı dayanıklı :nargile:

berkveberk

Üye
Teşekkürler

03-ŞAHİN

03-ŞAHİN

Üye
bilgi için teşekkürler

Misafir

iphone 5c kullanıyorum 2,3 dakika tuvalette kaldı şoka girdigim için ve iğrendiğim için çabuk çıkaramadım yaklaşık 1 buçuk saat sonra saç kurutma makinesi ile kurutmadan pirinçin içine koydum sizce kurutmalı mıyım ve kaç gün bekletmelıyım

byAndroid

byAndroid

Üye
Bence çıkardıktan sonra guzelcene sabunlasaydin. Sonra 15 gün princin içinde bekletseydin. Şimdi kurtulsa bile o koku katiyyen çıkmaz :D

Jus7ice

Jus7ice

Üye
iphone 5c kullanıyorum 2,3 dakika tuvalette kaldı şoka girdigim için ve iğrendiğim için çabuk çıkaramadım yaklaşık 1 buçuk saat sonra saç kurutma makinesi ile kurutmadan pirinçin içine koydum sizce kurutmalı mıyım ve kaç gün bekletmelıyım
Çıkardıktan sonra her parçasını ayırıyorsun sonra saç kurutma makinasıyla baya bir kurutuyorsun sonra büyük bir kap içine pirinç koyup tüm parçaları birbirinden ayrı şekilde içine koyuyorsun

Benim samsung kapaklı telefonum vardı havuza düşürdüm mayonun içinde kalmış bir saat sonra farkettik hemen çıktık bunları yaptık pirincin içinde iki üç gün kaldı sonra düzeldi

vengeance22

vengeance22

Üye
Çok ilginç bir bilgi teşekkürler.

03-ŞAHİN

03-ŞAHİN

Üye
Düşmemesini tercih ederim

Üst Alt