Cep Telefonu Fotoğrafçılığı

Sponsorlu Bağlantılar

boran9999

boran9999

Üye
Nasıl böyle odalıyoruz?

Bu tür fotoğraflar çekerken manuel odak kullanıyorum ve DSLR makinalardaki gibi arka plan derinliği vermek için konuyu oldukca fazla geriye alıyorum mesela o fotoğrafta arka plan oldukca açıktı manuel odak olduğu için arka plan oldukca fazla flu oldu herzaman olmuyor bu dediğim gibi arka mesafe çok önemli yakın olursa olmuyor. Çekmek istediğin objeyi incele nereden çekersen arka planı sade tutarım diye bak. Aynı konuyu DSLR ilede çektim onda nerden gördümse oradan çektim ama bunu çekmek için bayagı bir tırmaladım zorluk çektim :)

• Beğen
Tepkiler: .caner.
.caner.

.caner.

Üye
Bu tür fotoğraflar çekerken manuel odak kullanıyorum ve DSLR makinalardaki gibi arka plan derinliği vermek için konuyu oldukca fazla geriye alıyorum mesela o fotoğrafta arka plan oldukca açıktı manuel odak olduğu için arka plan oldukca fazla flu oldu herzaman olmuyor bu dediğim gibi arka mesafe çok önemli yakın olursa olmuyor. Çekmek istediğin objeyi incele nereden çekersen arka planı sade tutarım diye bak. Aynı konuyu DSLR ilede çektim onda nerden gördümse oradan çektim ama bunu çekmek için bayagı bir tırmaladım zorluk çektim :)
Çok güzel ama, ben yakından çekerdim hep, bulanıklık da mı böyle oluyor?

avast

avast

Üye

oyuncaklarım :D

oynamalar mobilden aviary ile yapıldı

• Beğen
Tepkiler: Mayk29 ve boran9999
boran9999

boran9999

Üye
Çok güzel ama, ben yakından çekerdim hep, bulanıklık da mı böyle oluyor?

Örnek bir fotoğraf koyuyorum Konu burda yaklaşık 10 cm'de arka planda yaklaşık 300 cm kadar uzakta manuel fokuslarsak aşağıdaki gibi bir örnek elde ediyoruz ;

• Beğen
Tepkiler: TeknoÖmer ve .caner.
.caner.

.caner.

Üye
  • Beğen
Tepkiler: boran9999
TeknoÖmer

TeknoÖmer

Üye
  • Beğen
Tepkiler: boran9999 ve .caner.
Türe

Türe

Üye
Misal çapraz çekiyorum ben o flulama için bazen. İşe yarıyor.

• Beğen
Kerim.

Kerim.

Üye

Discovery

• Beğen
4MaGuS

4MaGuS

Üye
L920 bir kaç kare

bu resimde ayı çekmeye çalıştım ancak yukardan aşağı doğru bir çizgi çıkıyor aya netliyorum çıkıyor yandaki yıldızlara netleyip çekmeye çalışıyorum yine çıkıyor ayarları oynadım yine çıkıyor burada tam olarak ne yapmam gerek sizce

@boran9999 boran bey sizin yorumunuzuda bekliyorum nasıl bir ayarda çekmem gerekiyor sizce

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve Mayk29

kskmehtap

Üye
Bir mum resmi de benden :) lg g2 manuel odaklama ile

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve boran9999
boran9999

boran9999

Üye
Sevgili Aydın sanıyorum odaklama sorunu oluduğundan ışık yansımaları oluşuyor fotoğraflarda 200-400 iso larda manuel odaklama yapıp bir deneyin ben deneyecem ama ay yok :)
Bir mum resmi de benden :) lg g2 manuel odaklama ile

Oldukca başarılı bir kare tebrik ederim Biraz gelişmişine Low-key çekim tekniği diyorlar ;)

• Beğen
Tepkiler: GökhanERMCLR, 4MaGuS ve .caner.
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Sevgili Aydın sanıyorum odaklama sorunu oluduğundan ışık yansımaları oluşuyor fotoğraflarda 200-400 iso larda manuel odaklama yapıp bir deneyin ben deneyecem ama ay yok :)

Oldukca başarılı bir kare tebrik ederim Biraz gelişmişine Low-key çekim tekniği diyorlar ;)
isoda oynamıştım demin yine çekiyordu ancak şuan dedim ayın pozisyonu değişmiş doğal olarak ondanmıdır bilmiyorum ancak şuan istediğim gibi çekebildim 100-200-400 denedim 100 bile yetti aslında teşekkürler bilgilendirme için

• Beğen
GökhanERMCLR

GökhanERMCLR

Üye

boran usta sanmı yorum bu lens ile ilgilidir tahminimce...

boran9999

boran9999

Üye
boran usta sanmı yorum bu lens ile ilgilidir tahminimce...

Lensle olduğunu sanmıyorum iso yüksek olunca bu tür ışık dağılımları olabiliyor doğruyu çeşitli iso aralıklarında deneyerek en doğrunun bulunabileceğini sanıyorum. Selamlar

• Beğen
Tepkiler: .caner.
GökhanERMCLR

GökhanERMCLR

Üye
Lensle olduğunu sanmıyorum iso yüksek olunca bu tür ışık dağılımları olabiliyor doğruyu çeşitli iso aralıklarında deneyerek en doğrunun bulunabileceğini sanıyorum. Selamlar

Umarım öyledir usta :D

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve boran9999
Mayk29

Mayk29

Üye
Apple İphone 4S

• Beğen
Tepkiler: boran9999, frk uzn, .caner. ve 1 kişi daha
4MaGuS

4MaGuS

Üye
iso 100

ıso 200

demin denemem gerekiyor çok güzeldi şimdi çok bozdu önünde de bulutlar var biraz pek net değil o yüzden 400 de çektiğimde baya aydınlık çıkıyor ancak sabitlemekte lazım elim titrektir biraz net çıkmıyor

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: boran9999 ve .caner.
Never Back Down

Never Back Down

Üye

Ben makrodan anlamıyorum
Buda umrede çektiklerimden

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve frk uzn

Üst Alt