.caner.
Üye
Nasıl böyle odalıyoruz?LG G2 ;
Nasıl böyle odalıyoruz?LG G2 ;
Nasıl böyle odalıyoruz?

Çok güzel ama, ben yakından çekerdim hep, bulanıklık da mı böyle oluyor?Bu tür fotoğraflar çekerken manuel odak kullanıyorum ve DSLR makinalardaki gibi arka plan derinliği vermek için konuyu oldukca fazla geriye alıyorum mesela o fotoğrafta arka plan oldukca açıktı manuel odak olduğu için arka plan oldukca fazla flu oldu herzaman olmuyor bu dediğim gibi arka mesafe çok önemli yakın olursa olmuyor. Çekmek istediğin objeyi incele nereden çekersen arka planı sade tutarım diye bak. Aynı konuyu DSLR ilede çektim onda nerden gördümse oradan çektim ama bunu çekmek için bayagı bir tırmaladım zorluk çektim![]()
Çok güzel ama, ben yakından çekerdim hep, bulanıklık da mı böyle oluyor?
Teşekkür ederim.Örnek bir fotoğraf koyuyorum Konu burda yaklaşık 10 cm'de arka planda yaklaşık 300 cm kadar uzakta manuel fokuslarsak aşağıdaki gibi bir örnek elde ediyoruz ;
Güzel çekmişsin.Örnek bir fotoğraf koyuyorum Konu burda yaklaşık 10 cm'de arka planda yaklaşık 300 cm kadar uzakta manuel fokuslarsak aşağıdaki gibi bir örnek elde ediyoruz ;
Bir mum resmi de bendenlg g2 manuel odaklama ile
isoda oynamıştım demin yine çekiyordu ancak şuan dedim ayın pozisyonu değişmiş doğal olarak ondanmıdır bilmiyorum ancak şuan istediğim gibi çekebildim 100-200-400 denedim 100 bile yetti aslında teşekkürler bilgilendirme içinSevgili Aydın sanıyorum odaklama sorunu oluduğundan ışık yansımaları oluşuyor fotoğraflarda 200-400 iso larda manuel odaklama yapıp bir deneyin ben deneyecem ama ay yok
Oldukca başarılı bir kare tebrik ederim Biraz gelişmişine Low-key çekim tekniği diyorlar![]()
Sevgili Aydın sanıyorum odaklama sorunu oluduğundan ışık yansımaları oluşuyor fotoğraflarda 200-400 iso larda manuel odaklama yapıp bir deneyin ben deneyecem ama ay yok
Oldukca başarılı bir kare tebrik ederim Biraz gelişmişine Low-key çekim tekniği diyorlar![]()
boran usta sanmı yorum bu lens ile ilgilidir tahminimce...
Lensle olduğunu sanmıyorum iso yüksek olunca bu tür ışık dağılımları olabiliyor doğruyu çeşitli iso aralıklarında deneyerek en doğrunun bulunabileceğini sanıyorum. Selamlar

Allah kabul etsin, bizede nasip etsin
Ben makrodan anlamıyorum
Buda umrede çektiklerimden