Cep Telefonu Fotoğrafçılığı

Sponsorlu Bağlantılar

boran9999

boran9999

Üye
o dpi ın farklı bir anlamı var galiba bende de n73 de 300dpi ancak L920 72dpi düşük olması daha iyi sanki anlamadım bende ve çektiğin şeye göre değişe biliyor
DPI İnç başına düşen nokta sayısı bu değer yükseldikce daha kaliteli işler çıkar ortaya.

4MaGuS

4MaGuS

Üye
DPI İnç başına düşen nokta sayısı bu değer yükseldikce daha kaliteli işler çıkar ortaya.
peki o zaman n73 ile L920 çektiğim aynı yerde L920 niye daha kaliteli ve daha yüksek boyutlu resim çekiyor bence tam olarak söylediğiniz gibi degil hatta şöyle bir şey söyliyeyim pro camera vardı benim bir arkadaşta onla çekilen resimlere baktım şimdi onlarda 73dpi yani sorun yok bence o makinada 5 milyarlık makina yani onda da aynı ise sroun olacagını düşünmüyorum

boran9999

boran9999

Üye
peki o zaman n73 ile L920 çektiğim aynı yerde L920 niye daha kaliteli ve daha yüksek boyutlu resim çekiyor bence tam olarak söylediğiniz gibi degil hatta şöyle bir şey söyliyeyim pro camera vardı benim bir arkadaşta onla çekilen resimlere baktım şimdi onlarda 73dpi yani sorun yok bence o makinada 5 milyarlık makina yani onda da aynı ise sroun olacagını düşünmüyorum

O Dediğiniz makina Büyük bir ihtimalle Canon dur Nikon'da 300 DPI verir o yüzdende Biri birinden daha keskin fotoğraflar verir Gerçi Profesiyonel manada baskı almayacağınıza gör pek bişey fark etmez. Daha hassas Fotoraflarda +1000 üstü DPI lar photoshop vs gibi proğramlarla verile bilir.

Örnek verecek olursak 2000x1125 72 DPI lık bir fotoğraf 808 KB gelirken aynı fotoğrafa 1000 DPI uyguladığımızda 13.7 Mb gelecektir saygılar.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
4MaGuS

4MaGuS

Üye
O Dediğiniz makina Büyük bir ihtimalle Canon dur Nikon'da 300 DPI verir o yüzdende Biri birinden daha keskin fotoğraflar verir Gerçi Profesiyonel manada baskı almayacağınıza gör pek bişey fark etmez. Daha hassas Fotoraflarda +1000 üstü DPI lar photoshop vs gibi proğramlarla verile bilir.

Örnek verecek olursak 2000x1125 72 DPI lık bir fotoğraf 808 KB gelirken aynı fotoğrafa 1000 DPI uyguladığımızda 13.7 Mb gelecektir saygılar.
demin bunun üzerine biraz araştırmalar yaptımda dediğiniz doğru baskıda işe yarıyor bunlar ancak şimdi sonuç olarak n73 Lumia 920 den daha iyi baskımı veriyor oluyor ancak tabiki mp leride aynı olması lazım belki o zaman dediğiniz fark belli olabilir mesela n95 ile Lumia 620 kıyaslansa baskı olarak n95 öndemi olucak o zaman bu aynı zamanda bir fotograf çekildiğinde yaklaştırınca netliğin bozulmamı ile doğru orantılı olması gerekiyor o zaman ben bir denem yapayım aynı yerip çekip full yakınlaştırıgıdımda baklaım sonuçlar nasıl olacak

boran9999

boran9999

Üye
demin bunun üzerine biraz araştırmalar yaptımda dediğiniz doğru baskıda işe yarıyor bunlar ancak şimdi sonuç olarak n73 Lumia 920 den daha iyi baskımı veriyor oluyor ancak tabiki mp leride aynı olması lazım belki o zaman dediğiniz fark belli olabilir mesela n95 ile Lumia 620 kıyaslansa baskı olarak n95 öndemi olucak o zaman bu aynı zamanda bir fotograf çekildiğinde yaklaştırınca netliğin bozulmamı ile doğru orantılı olması gerekiyor o zaman ben bir denem yapayım aynı yerip çekip fu ll yakınlaştırıgıdımda baklaım sonuçlar nasıl olacak
Yüksek DPI yüksek kalite manasınada gelmemeli Bunda bir çok şeyin etkisi var Mesela Lens Kalitesi vs vs. Örnek vereyim: Nikon DSLR D5200 ile Canon EOS 5D MARK III aynı tutamazsınız Yada NIKON af-70-200 LENS'LE NIKON AF-S DX 55-200 lensi aynı tutamazsınız kendi aralarında bile %100 den fazla kalite farkları var.

• Beğen
4MaGuS

4MaGuS

Üye
Yüksek DPI yüksek kalite manasınada gelmemeli Bunda bir çok şeyin etkisi var Mesela Lens Kalitesi vs vs. Örnek vereyim: Nikon DSLR D5200 ile Canon EOS 5D MARK III aynı tutamazsınız Yada NIKON af-70-200 LENS'LE NIKON AF-S DX 55-200 lensi aynı tutamazsınız kendi aralarında bile %100 den fazla kalite farkları var.
o zaman sadece baskıda işe yarıyor diyebilir miyiz kağıt üzerine aktarılırken kırmızı bir noktanın kapladığı alan diyebiliriz heralde

boran9999

boran9999

Üye
o zaman sadece baskıda işe yarıyor diyebilir miyiz kağıt üzerine aktarılırken kırmızı bir noktanın kapladığı alan diyebiliriz heralde

72,300 ve 1000 DPI lık örnekler koyuyorum fark daha fazla görünecektir Saygılar.

72 DPI

300 DPI

1000 DPI

Aynı ölçüdeki fotoğraflardan yaklaşık 10X zoom vererek aldım ekran görüntülerini

Sorunuza cevabende 2.54 cm2 deki nokta sayısıdır ölçü yani biri 72 noktadan olusuyor biri 300 noktadan.

Son düzenleme:
  • Beğen
4MaGuS

4MaGuS

Üye
72,300 ve 1000 DPI lık örnekler koyuyorum fark daha fazla görünecektir Saygılar.
72 DPI
300 DPI
1000 DPI
Aynı ölçüdeki fotoğraflardan yaklaşık 10X zoom vererek aldım ekran görüntülerini
Sorunuza cevabende 2.54 cm2 deki nokta sayısıdır ölçü yani biri 72 noktadan olusuyor biri 300 noktadan.
bilgilendirmeler için teşekkürler çok soru sordum ancak sizin ilk dediğinize gelelim o zaman bunlar niye lumia 920 niye 72dpi çekiyor bu arada kıyaslama resimler vardı lumia 1020 ıphone 5s lg g2 ile çekilen bir kaç resim var forumda onlarada kontrol ettim onlarda aynı 72dpi bunlar niye böyle ? :)

boran9999

boran9999

Üye
bilgilendirmeler için teşekkürler çok soru sordum ancak sizin ilk dediğinize gelelim o zaman bunlar niye lumia 920 niye 72dpi çekiyor bu arada kıyaslama resimler vardı lumia 1020 ıphone 5s lg g2 ile çekilen bir kaç resim var forumda onlarada kontrol ettim onlarda aynı 72dpi bunlar niye böyle ? :)

2 Üst postumdada bahsettiğim gibi her 300 DPI fotoğraf çeken cihaz kaliteli sonuçlar vermez bunda birçok şey etkendir örneğin nokia C5-00 300 DPI fotoğraf çeker o fotoğrafla L 920 nin fotolarını karşılaştırırsanız aradaki farkı göreceksinizdir. Buna sebep olan nedenlerin başında lens ve sensör kalitelerinin etkisi büyüktür. sensör tek başına kalite sahibi değildir mutlaka en az kendi kadar kaliteli lense ihtiyaç duyar. Sonra çok kaliteli bir kare yakalamak sanıldığı kadar kolayda değildir uygun ışık uygun ortam bunlar sonradan devreye giren etkenler. Işığın önemi iyi bir flaş'ın sahip olduğu fiyattanda tahmin edilebilir örnek; LEICA SF-58 FLAŞ ~ 2200 TL. Demek istediğimi mutlaka anlamışsınızdır :) Aynı özellikler sahip bir cihazla farklı farklı sonuçlar alına biliyor. DPI faktörünü çok kafaya takmamak lazım ;) iyi lens iyi sensör ilerleyen zamanlarda oldukca tatminkar Kareler demek. Saygılar

• Beğen
Tepkiler: wwwhmz ve 4MaGuS
doqukans2

doqukans2

Üye
bunlarda xperia u dan geldi sıcak sıcak :) gece çekimi (5mp ile bu kadar oluyor )
program LE Cam (Long exposure ve makro çekim hastasıyımda kamera iyi değil işte inşallah beğenirsiniz )

• Beğen
Tepkiler: boran9999
Invoke

Invoke

Üye
bunlarda xperia u dan geldi sıcak sıcak :) gece çekimi (5mp ile bu kadar oluyor )
program LE Cam (Long exposure ve makro çekim hastasıyımda kamera iyi değil işte inşallah beğenirsiniz )

Dediğin gibi kamera iyi değil :D

yarmagul

yarmagul

Üye
Bunlarda benım yeni LG G2 imden gelsin

• Beğen
Tepkiler: boran9999
yarmagul

yarmagul

Üye
derinlik derken birazdaha açıklarmısın yeniyimde boyle akıllı telefonlara

serecans