Cem Garipoğlu İle Babası Adliyede

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
    Konu Sahibi
Cem Garipoğlu İle Babası Adliyede
Başı kesilerek öldürüldükten sonra cesedi Etiler'de bir çöp konteynerine atılan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu ve babası hakim karşısına çıktı.



Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Cem Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca şikayetçi olarak Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut ve babası Süreyya Karabulut katıldı.


CEM GARİPOĞLU İLE BABASI MEHMET NİDA GARİPOĞLU DURUŞMADA YAN YANA OTURDU
Cem Garipoğlu siyah kazak giydiği, sakal traşı olduğu ve gri kot pantolan giyidİği görüldü. Duruşma tutuklu sanıkların kimlik tespitiyle başladı. Mehmet Nida Garipoğlu 4 çocuğu olduğunu sabıkasız olduğunu ve sanayi işiyle uğraştığını söyledi. Duruşmada Cem Garipoğlu ve Mehmet Nida Garipoğlu yan yana oturdu. Emekçi hareket partili kadınlar adına durumaşmaya katılma talebinde bulunan İlke Acar'ın bu talebi mahkemece rededildi.
"MÜNEVVERİ NİÇİN ARKA KAPIDAN ALDIN?"
Tutuklu sanık Cem Garipoğlu, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaptığım savunmayı aynen tekrar ederim. Mahkeme başkanı Cem Garipoğlu'nun mahkemede verdiği ifadeyi duruşma salonunda okudu. Mahkeme Başkanı Cem Garipoğlu'na şu soruları sordu: "Cem Garipoğlu, mahkeme başkanının testereyi almaya nasıl gittin, saat kaçta gittin?
Tartışmanız buluştuktan kaç dakika sonra başladı?, MSN yazışmlarında bir süprizden bahsediyosun, bu süprizle neyi kastedediyorsun? Olay günü sadece testere mi aldın, testereye ne kadar ödedin?, Münevveri niçin arka kapıdan aldın?
Arka bahçenin kapısı dışarıdan açılıyor muydu?"

"TESTEREYE NE KADAR PARA ÖDEDİĞİMİ HATIRLAMIYORUM"
Cem Garipoğlu ise şu cevapları verdi: 'Nalbura yaya olarak gittim, yaya olarak geldim, saatini de hatırlamıyorum
Tartışmamız ne zaman başladı bilmiyorum. Normal arkadaş gibi değişik yemek yemekti süprizden kastım.
Testereye ne kadar para ödediğimi hatırlamıyorum. Fiş de alıp almadığımı hatırlamıyorum. Arka kapıdan içeri almamı Münevver istemişti. Daha önce de bize geldiğinde hep arka kapıdan içeri giriyordu. Kapı dışarıdan açılmıyordu. Ben ön kapıdan girip, bahçe kapısını açıyordum"

"CESEDİ EVİN FARKLI KATLARINDA TAŞIDIM MI HATIRLAMIYORUM"
Nagihan Karabulut'un avukatı Rezan Epözdemir, "Bütün katlarda kan izleri var, cesedi evin farklı katlarında taşıdın mı?
Nida Garipoğlunun kendisine yazılan mektuptan haberi var mı? şeklindeki sorulara, Cem Garipoğlu, 'cesedi evin farklı katlarında taşıdım mı hatırlamıyorum. Babamın bana yazdığı iddia edilen mektubundan haberim yok"
diye cevap verdi.


"TESTEREYİ NASIL KULLANDIĞIMI ANLATMAK İSTEMİYORUM"
Süreyya Karabulut'un avukatı Altan Altınyurt ise 'Münevveri nereden kesmeye başladın? sorusuna Cem Garipoğlu'na, olay sırasında testereyi nasıl kullandığımı anlatmak istemiyorum. Çok kötü oluyorum' dedi.

"ÇOK SEVDİĞİM OĞLUM, KARABULUT AİLESİNİN KIZINI KATLETMİŞTİR"
Mehmet Nida Garipoğlu, mahkemeye 8 sayfadan oluşan yazılı savunmayı sunarak, 'Ben 4 çocuk babası, hukukçu bir babanın da oğluyum. Çok sevdiğim oğlum, Karabulut ailesinin kızını katletmiştir. Bunu da kendisi itiraf etmiştir. Allahın verdiği canı Allah alır. Kimse kimseyi öldüremez. Oğlum çok büyük hata yaptı. Karabulut ailesi ne dese haklılar. Maalesef gideni geri getiremiyoruz. Keşke olmasaydı. Oğlum, Karabulut ailesine ve Garipoğlu ailesine en büyük cezayı verdi ve cezasını uzun süre hapis yatarak çekecek. 10 aydır hapisteyim. Suçsuzum. Söyleyecek tek şey Karabulut ailesine Allah sabır versin. Takdiri ilahi olarak kabul etmek gerekir. Elimizden başka bir şey gelmiyor. Basın ve kamu baskısı Garipoğlu ailesini linç etti. Tüm aile cinayet işlemiş gibi tavır alındı.
Gazetelerde yargılandık, mahküm edildik" şeklinde konuştu.

"NİDA GARİBOĞLU CİNAYETİ İŞLESEM DELİL BIRAKIRMIYIM ?"
Mehmet Nida Garipoğlu, cinayete iştirak etmediğini belirterek, “Ben böyle bir cinayet işleyecek olsam 4 çocuğumla, mutlu bir şekilde yaşadığım Bahçeşehir’deki evde yapmazdım. Bizim daha tenha yerlerde evlermiz var. Oralarda yapardım. Dağda, bayırda yapardım. Tamam yaptım diyelim. Yarım saate sıkıştırmazdım. Kanlı testereyi oğlumun dolabına bırakmazdım. Cesedi taşıyacak bir bavul bulamazmıydım. Cesedi de Etiler’e değil, ormanlık bir alana atardım. Eğer Bahçeşehir’de işleseydim, bütün öğleden sonramı bu cinayete ayırırdım. İçeride delil bırakmazdım. Her yeri silerdim. Ama Cem’e “Korsan taksi çağır da cesetten kurtul' demezdim. Hatta Etiler’de dedesinin oturduğu sokağa bıraktırtmazdım. Bahçeşehir çevresindeki boşluk alanlara atardım. Bu tutarsızlıktır. Bana yöneltilen haksız suçlamaların kanıtıdır" diye konuştu.

"İDDİANAME VARSAYIMDAN İBARETTİR"
Nida Garipoğlu, "Benim böyle bir olaya karışmam mümkün değil. Oğlum Cem, bu cinayeti tek başına işlemiştir. Karşı tarafın acısını tahmin ediyorum. Allah sabır versin. 50 yaşındayım. Bu yaşıma kadar karakol yüzü görmedim. Şiddete de karşı olan biriyim. Olay günü bavul diye bahsedilen çek çekli çantasını belimden rahatsız olduğum için devamlı yanımda taşıyordum. Şirkete ait belgeleri taşıyordum çantada. İddianamede cinayete hazırlık yaptığım yönünde bir iddia var. Ben bu çantayı yıllardır yanımda taşıyorum. Hergün yanımda taşıdığım bir çantadır. Cinayet işlemek için bir sebep olması lazım. Ölen kızla hiç karşılaşmadım. Oğlumla arkadaş olduğunu bile hiç bilmiyordum. Olay günü evden çıkış saatim, Avcılara'a gidişim ve Lüleburgaz'a gidişim, telefon kayıtları çok net bellidir. İddianame varsayımdan ibarettir. Olay günü yarım saat içinde olaya karıştığım, tekrar ofise geldiğim iddia ediliyor, yarım saat içinde böyle bir şey mümkün değil. Bunları kabul etmiyorum" diye konuştu.

O GÖMLEK O GÜN ÜZERİMDE BİLE DEĞİLDİ
Nida Garipoğlu’nun cinayete iştirek etmesinin en büyük delillerinden bir de gömleğine sıçrayan kandı. Bilirkişiler kanın Münevver Karabulut hayattayten gömleğe sıçrama şeklinde bulaştığına kanaat getirirken, baba Garipoğlu’da bu nedenle cinayete iştirakten suçlanmıştı. Baba Garipoğlu bu iddia ile ilgili olarak, “Ben o gün o gömleği giymedim. Eve de uğramadığım için üzerimi hiç değiştirmedim. Sabah üzerimde ne varsa akşam 22.30’da eve döndüğümde de aynı kıyafet vardı. Ayrıca iki gömleğe ve bir de panlatonun altına giyilen içliğe kan sıçradığı ileri sürülüyor. Pantalona bulaşmadan içliğe kan bulaşması tuhaf değil miö dedi.

POLİS LOJMANI BULUR DİYE CEM’İ GÖNDERDİM
Saat 22.30’da eve döndüğünde Cem’in garip davranışlar sergilediğini ve dışarı çıkmak istediğini belirtmesi üzerine bir aksilik olduğunu anladığını belirten Nida Garipoğlu, “Aldım onu şirketin lojmanına götürdüm. Oranın anahtarı olmadığı için Mehmet Karakayalı’nın kaldığı daireye bıraktım. Eve döndüm. Tekrar Cem’in yanına gelip onu aldım. O sıra bana cinayeti anlattı. Orada kalamazdı. Bilinen bir yerdi orasıö dedi. Bunun üzerine hakim baba Nida Garipoğlu’na “Cem nerede saklandıö sorusunu yöneltti. Baba Garipoğlu o konuda konuşmak istemediğini belirterek soruyu cevapsız bıraktı.

KARABULUT AİLESİNİN POLİSİ SUÇLAMASINI ELEŞTİRDİ
Cesedin bulunmasından üç saat sonra polislerin evlerine geldiğini belirten Nida Garipoğlu polislerin bu olayda düzenli çalıştığını belirtti. Polislerin eve gelir gelmez kendisine Münevver’i sorduklarını ifade eden baba, “Tanımadığımı söyledim. Elime ayağıma ve vücudumun değişik yerlerine baktılar. Ama bir iz bulamadılar. Polis detaylı bir çalışma yaptı. Bir sürü delil buldular. Evde 13 adet parmak izi vardı. Bu kadar delilde bana ait bir şey bulamadılar. Bana oğlumu teslim etmemi söylediler. En ufak bir imada da bulunmadılar" diye konuştu.

CEM GARİPOĞLU ADLİ TIP'A SEVK EDİLDİ...
Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek 3 haftayı geçmeyecek şekilde müşahadeye tabi tutulup, akıl sağlığının yerinde oluıp olmadığına konusunda karar alınmasına karar verildi.

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Cem Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca şikayetçi olarak Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut ve babası Süreyya Karabulut katıldı. Tutuklu 5 sanık suçlamaları reddetti.


CEM GARİPOĞLU'NUN AKIL SAĞLIĞININ YERİNDE OLUP OLMADIĞINA KONUSUNDA KARAR ALINMASINA KARAR VERİLDİ
Mahkeme heyeti, kararında Cem Garipoğlu, Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek 3 haftayı geçmeyecek şekilde müşahadeye tabi tutulup, akıl sağlığının yerinde olup olmadığına konusunda karar alınmasına karar verildi.

HAYYAM GARİPOĞLU VE TÜLAY GARİPOĞLU MAHKEMEYE ZORLA GETİRİLECEK...
Ayrıca Mehmet Nİda Garipoğlu, Cem Garipoğlu, Ahmet Batur, Habip Kurt ve Mehmet Karakayalı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahmeke heyeti, Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu ve annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun ifadesinin alınması için zorla getirilmesine hükmetti. 17 tanığın duruşmada dinlenmesine karar veren mahkeme duruşmayı 30 Nisan 2010 erteledi.


BABA KARABULUT: EZBER DEVAM EDİYOR
Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu ile babası Nida Garipoğlu'nun da adalarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı davaya verilen arada baba Süreyya Karabulut, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Baba Karabulut, "Süreç devam ediyor. Ben de izleyici olarak duruşmaya katıldım. Ezber devam ediyor" şeklinde konuştu.
Karabulut ailesinin avukatı Altan Altınyurt ise "Nida Garipoğlu'nun 'ben sakladım' demesi gerçek saklayanlara yönelik beyan. 10 aydır içeride olan bir kişi oğlunun saklanmasını içeriden mi idare etti" dedi.

TAHLİYE YOK
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Cem Garipoğlu, Mehmet Nida Garipoğlu, Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca şikayetçi olarak Münevver Karabulut'un annesi Nagihan Karabulut ve babası Süreyya Karabulut katıldı. Baba oğul, yaklaşık bir yıl sonra ilk kez yanyana geldi. Mahkeme heyeti tutuklu 5 Sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken. Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu ve Annesi Nagihan Karabulut'un bir sonraki duruşmada hazır edilmesine karar verdi. Duruşma 30 Nisan tarihine ertelendi. Karabulut ailesinin avukatı, Nida Garipoğlu'nun verdiği ifadenin kendisine ezberletildiğini öne sürüp," ben sakladım diyerik, cezadan sıyrılmak istiyor.
TCK açık, baba saklarsa, ceza almıyor" hatırlatmasında bulundu. Mahkeme heyetinin Cem Garipoğlu'nun akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespiti için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesi talebinin kabul edilmesini eleşterin Karabulut ailesinin avukatı, Adli Tıp'ın Güvenilirlik sorunu var. Biz sperm skandalından dolayı davalığız zaten" diye konuştu. Baba Süreyya Karabulut, Nida Garipoğlu'nun mahkemede verdiği ifadeyi eleştirirek, " Üzüldüm diyor. Bunu sözde mi söyledi. Özde mi söyledi. Bu tartışılır tabi. Benim kızımın katledlmesi yüreğini mi sızlatıyor. O kadar ızdırap çektiyse, 180 günü açıklasınlar. Cinayetin arka bahçesini açıklasınlar" şeklinde konuştu.
Tutuklu sanık Ahmet Batur'un avukatı Mehmet Faruk Küçük de, ;" müvekkilim gereksiz yere içerde yatmaktadır. Avukatlar gönderilerek müvekkilim tehdit ediliyor. Müvekkilimi rahat bıraksınlmar. Kendisi gerçekleri mahkemede söylemiştir. Tutuklu sanıkların en mağdurudur" şeklinde konuştu. Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya da bir soru üzerine Cem Garipoğlu ve Nida Garipoğlu'nun yaklaşyık bir yıl sonra bir araya geldiği bilgisini doğrulayak, " Allah kimsenin başına böyle birşey vermesin. Baba oğlun aynı sanık sandalyesinde olması çok acı" dedi. Hayyam Garipoğlu'nun avukatı Orhan Kaya müvekkilinin bir sonraki duruşmaya katılacağını söyledi.


Özgür ALTUNCU - Özgür ARSLAN-Serpil KIRKESER - İSTANBUL DHA


 


Aѕѕαѕѕiη™

Aѕѕαѕѕiη™

Üye
İnş. Hem Baba Hem Oğul Müebbet Hapis Alır
 
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Yine çıktımı şunlar ortaya:sinir
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Alma mazlumun ahini çıkar aheste aheste ...
 
haltie

haltie

Üye
bide bu çoçuğu savunanlar yok mu:off:
 
-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
tüylerim ürperdi
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

spy ghost
Cevap
0
Görüntüleme
356
spy ghost
yavuzkaraca
Cevap
0
Görüntüleme
338
yavuzkaraca
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
299
doctorrr
bydexer
Cevap
0
Görüntüleme
723
bydexer
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
318
Astrosman


Üst Alt