Carbide ui Tema yapımı Videolu Anlatımları seri 1- 2- 3

Sponsorlu Bağlantılar

sevecen07

Üye
tamamdır kardeşim, Allah razı olsun, emegin ve yardımların icin teşekkürler, yine takıldıgımız yer olursa yazarım, tekrar teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: Nextman

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
tamamdır kardeşim, Allah razı olsun, emegin ve yardımların icin teşekkürler, yine takıldıgımız yer olursa yazarım, tekrar teşekkürler...

Rica ederim yardımım dokunduysa ne mutlu bana

ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
gerçekten cok iyi bir iş cıkarmışsın, sayende bende merak sardım :tşk:

• Beğen
ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
Yeni tema artık yapabiliyorum, şimdi biri tamamlanmış bir sis uzantılı temayı nasıl düzenlerim onu anlatabilirmi

- - - Eklendi - - -

usta dedigini yapamadim alt bardaki ikonlarin arka resimlerini deyistiremedim yanliz bir site buldum png formatindaki ikonlari tekrar svg formatina ceviriyor o svg dosyalari carbide kabul ediyor simdi onla bazi ikonlari deyistiriyorum temamin renk olayini bitiridim bir kac tane daha icon deyistirdimmi bitmis olacak nasip olursa :)

şu programı bana pm atsana

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yeni tema artık yapabiliyorum, şimdi biri tamamlanmış bir sis uzantılı temayı nasıl düzenlerim onu anlatabilirmi

- - - Eklendi - - -

şu programı bana pm atsana

Siscontents programı sitede mevcut eğitim videolarındada az da olsa anlatımları var fakat sadece belli başlı değişiklikler yapabilirsiniz.

ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
ilk temayı yptıktan sonra 2.temayı kaydederken sürekli biryerlere erişim engellendi yazıyor, nerede yanlış yapıyorum.carbide/exlipse/plugin/jre/runtime/win32/compıler exe gibi bir dosya hatası çıkıyor

muckbaby

Üye
Temamı yaptım telefonda gayet güzel çalıştı ama telefonu kapattıktan sonra bir daha açılmadı

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ilk temayı yptıktan sonra 2.temayı kaydederken sürekli biryerlere erişim engellendi yazıyor, nerede yanlış yapıyorum.carbide/exlipse/plugin/jre/runtime/win32/compıler exe gibi bir dosya hatası çıkıyor
kullandığın pcde java update yaparsan sorunu aşabilirsin 2. seçenek ise temayı başka bir partion bölümüne kaydetmeyi denersen sevinirim.
Temamı yaptım telefonda gayet güzel çalıştı ama telefonu kapattıktan sonra bir daha açılmadı
Bu işlemin birden fazla sebebi olabilir genel olan sebebi ise kullandığınız bmp veya svg iconlarından olabilir.örneğim 1mb boyutundaki bir resim dosyası içeren bir tema hem telefonunuzun açılma süresi etkiler bazende açılmaz.

muckbaby

Üye
Bu işlemin birden fazla sebebi olabilir genel olan sebebi ise kullandığınız bmp veya svg iconlarından olabilir.örneğim 1mb boyutundaki bir resim dosyası içeren bir tema hem telefonunuzun açılma süresi etkiler bazende açılmaz.

Peki çözümü nedir ?

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Peki çözümü nedir ?

Resimdeki örnektede açıkladığım gibi kullandığınız image dosyaları düşük çözünürlüklü ve svg olmasına dikkat edin jpeg kullanmayın demiyorum fakat temalar telefonda ağırlaşmasına ve hiç açılmamasına neden olabilir.Bazen hard format atmanız dahi telefonda işe yaramaz.

ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
svg formatlı ıkonları gösteren program adobe photashop mu? Yoksa ıllustratör mü?

muckbaby

Üye
Resimdeki örnektede açıkladığım gibi kullandığınız image dosyaları düşük çözünürlüklü ve svg olmasına dikkat edin jpeg kullanmayın demiyorum fakat temalar telefonda ağırlaşmasına ve hiç açılmamasına neden olabilir.Bazen hard format atmanız dahi telefonda işe yaramaz.

Son çare verdim servise. Dikkat edicem bu jpeg dosyasına ama iconların png dosyası olması sorun eder mi

ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
sıkılmadan verdiğiniz cevaplar için tekrar tekrar :tşk: :alkis:

• Beğen
nopapeny

nopapeny

Üye
Arkadaşlar bahsettiğiniz programı kurdum hatta bi thema'da yaptım ancak;
1- Sertifika Hatası verdi,
2- Homescream backround yazılı ikinci menu'nun arka fonunu beyaz yapmama rağmen gri gözükmekte,
3- Bunları nasıl düzeltebilirim :-)

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bahsettiğiniz programı kurdum hatta bi thema'da yaptım ancak;
1- Sertifika Hatası verdi,
2- Homescream backround yazılı ikinci menu'nun arka fonunu beyaz yapmama rağmen gri gözükmekte,
3- Bunları nasıl düzeltebilirim :-)

1- sertifika için kendinize program içinden imza oluşturmanız gerekiyor zaten sis export ederken size sign yada no sign diye sorar.
2- ana ekran arka planını değiştirebilirsiniz fakat menuye girdiğinizde arka planınız şeffaflaşır.
3- ekran görüntüsü eklerseniz daha hızlı yardımcı olabilirim :)

ÇaRşI 2387

ÇaRşI 2387

Üye
ıllustratör sadece svg formatınımı destekliyor? Yani svgb, nvg dosyalarını açmıyormu

Nextman

Nextman

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
ıllustratör sadece svg formatınımı destekliyor? Yani svgb, nvg dosyalarını açmıyormu

malesef svg sadece zaten svgb dosyasını svg olarak convert edebilirsiniz google da arama yaparak bulabilirsiniz.nvg formatı nokia formatı olduğundan çeviri yada edit yapamazsınız.

Üst Alt