Caminin Karşısına İnşaa Edilen Genelev

Sponsorlu Bağlantılar

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Caminin Karşısına İnşaa Edilen Genelev
Küçük kasabanın birinde, bir caminin tam karşısında arazisi olan adam, arazisi üzerine bir genelev inşa etmeye başlamış.

İmam ve cemaat buna şiddetle itiraz etmişler, ancak mal sahibinin kendi arazisi üzerine nasıl bir iş yeri açacağına da yasal olarak karşı çıkamamışlar. Tüm cemaatin tek yapabildiği şey, imamın öncülüğünde bu genelev için hergün beddua etmekten öteye geçememiş.

İnşaat ilerlemiş ve açılışına birkaç gün kala her nasılsa şiddetli bir yıldırım düşmesi sonucu genelev yerle bir olmuş.

Caminin cemaati bu olaydan duydukları büyük memnuniyeti saklamaya gerek görmemişler, ancak genelev sahibi adam, cami imamının ve cemaatin direk veya indirek olarak bu hasardan sorumlu oldukları iddası ile camiye karşı tazminat davası açmış.

Cami imamı ve cemaat, savcılığa verdikleri savunmalarında bu konuda herhangi bir şekilde sorumlu tutulmalarına şiddetle itiraz etmişler. Bu olayın kendi dualarından dolayı meydana gelmiş olabileceği iddiasını da kabul etmemişler.

Gerekli tüm belgeler tamamlanıp mahkeme günü geldiğinde hakim dosyayı dikkatle incelemiş ve taraflara dönüp:
"Bu konuda nasıl bir hüküm verebileceğimi bilmiyorum," demiş.
....Ancak dosyadaki tutanaklara bakarsak ortada tuhaf bir durum var.
Taraflardan birisi duanın gücüne inanan bir genelev sahibi, diğeri ise duanın gücüne kesinlikle inanmayan bir imam ve cemaati!.."

Aynen günümüzde olduğu gibi;
Kimi dinsizlerin menfaat ve çıkarları uğruna nasıl dindar gözüktükleri ile,
kimi dindarların çıkarları uğruna nasıl dini inkar ettiklerinin hikayesi..

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, minoo, Burak ve 8 diğerleri

Sehzade

Üye
ellerine saglık ata abi saol :)

Godfather

Godfather

Üye
çok güzel hikaye imiş teşekkürler Ata abi :)

passiv€ aggressiv€

Üye
süper bi hikaye gerçektende saol ata abi :)

aLone

aLone

Üye
süpermiş ata abi

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Hükümeti eleştirmeyelim :nono::ehe

AKATLI

AKATLI

Üye
basligi okudugumda kotu bisi sandim ama cok guzel bir hikaye cok anlamli paylastigin icin saol

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
anlamlı hikaye tabii bunu her yöne herkese benzetmek doğal..

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Teşekkürlerinize yürekten teşekkür ederim arkadaşlar. Ben de çok beğenmiş ve anlamlı bulmuştum hikâyeyi.

Enes farkında mısın acaba benim bu hikaye ile hükümeti eleştirdiğimi söyleyerek hükümeti;
ya çıkarları uğruna dindar görünen bir dinsiz
ya da
çıkarları uğruna dinini inkar eden bir oluşum
yerine koyarak asıl eleştriyi sen yapıyorsun :)
Hükümeti eleştirmeyelim :nono::ehe
Dam üstündeki saksağanın beline kazma vurmayalım :nono::ehe

Ben Türkiye tarihi boyunca yaşanan bir sorundan hatta insanlık tarihi boyunca yaşanan bir sorundan bahsediyorum burada. Aynı olay Hristosunda da var Yahudisinde de...

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Yani yanlış anladım seni :ehe Tamam öyle olsun seni mi kıracağım :ehe

X-LifeHard

X-LifeHard

Üye
Güzel bir yazı:)

Revengeful

Emekli Yönetici
Harika bır yazı

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Anaaa benim konummuş :d:
Unutmuşum yahu, bir kere daha okudum da güzel yazıymış, ellerime sağlık :D

kol@j

kol@j

Üye
Teşekkürlerinize yürekten teşekkür ederim arkadaşlar. Ben de çok beğenmiş ve anlamlı bulmuştum hikâyeyi.

Enes farkında mısın acaba benim bu hikaye ile hükümeti eleştirdiğimi söyleyerek hükümeti;
ya çıkarları uğruna dindar görünen bir dinsiz
ya da
çıkarları uğruna dinini inkar eden bir oluşum
yerine koyarak asıl eleştriyi sen yapıyorsun :)
Dam üstündeki saksağanın beline kazma vurmayalım :nono::ehe

Ben Türkiye tarihi boyunca yaşanan bir sorundan hatta insanlık tarihi boyunca yaşanan bir sorundan bahsediyorum burada. Aynı olay Hristosunda da var Yahudisinde de...

ah gençlik iştre çok uçuk düşünüyorlar.

paylaşım için sağol

hayırlı maxicepler.

minoo

minoo

Üye
vaay mükemmel!

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Aynen günümüzde olduğu gibi;
Kimi dinsizlerin menfaat ve çıkarları uğruna nasıl dindar gözüktükleri ile, "genel ev sahibi oluyor"
kimi dindarların "çıkarları" uğruna nasıl dini inkar ettiklerinin hikayesi.. "imam ve cemaat oluyor"

konuyu anlayamadım mı desem acaba:hmmm şimdi burda ki cami çıkarı için yapılan bi inkar. aslında dille söylenen ama kalben doğru olmayan bir yalan .kendi menfaatine bir fayda olmaz cami menfaati var ortada.

genel ev sahibinin burda çok payı var hem camiden tazminatını almak hem genel evini tekrar açmak hemde dine karşı inançlı olduğunu göstermek.
bizim cemaat te sadece camiye zarar gelmesin etrafımız kirlenmesin diye bi yalan söylemek zorunda kalmış lar doğrumu anlamışım acaba.?

furkan5800

furkan5800

Üye
geçekten güzel ve anlamlı

Üst Alt