muhammettvurucu
Üye
-
Konu Sahibi
-
Hmm elektrik elektronik muhendisligi?bilgisayar mühendisliği
??bilgisayar mühendisliği
Bende elektronik mühendisliği düşünüyorum yalniz bunlarin iyi bi üniversiteden sonra mesela İstanbul bilgi üniversite sitesinden sonra iş bulma olasiligi nedir veye nerelerde calisabilir?bilgisayar mühendisliği ve elektronik mühendisliği
Teşekkür ederim.Bilgisayar ya da Elektrik Mühendisliği okuyup derece ile bitirmen gerekiyor. Yoksa bu tarz şirketler çok zor.
Musaitseniz biraz soru sorabilir miyim?Bilgisayar mühendisiyim ama dediğin o firmalar kolay yerler değil. Benden söylemesi ama hedeflerini yüksek tutmana sevindim. İnşallah hayallerini gerçekleştirebilirsin. İyi günler.
Tabi. Sorabilirsin.Musaitseniz biraz soru sorabilir miyim?
Hangi üniversite mezunusunuz?Tabi. Sorabilirsin.
Hangi üniversite mezunusunuz?
İş bulma olanaklari nedir?
Calisma kosullari nasildir?
Tavsiye eder misiniz yoksa tipa mi yonelmeliyim?
Ve en son tabiki maaş durumu?
Teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim. Allah sadece tercih sirasinda üniversiteler arasinda tercih yapmamizi nasip etsin.Soru cevap olarak cevaplayayım.
Selçuk Üniversitesi mezunuyum.
İş bulma olanakları birazda sizinle alakalı bir durum bu sebeple kendini geliştirmeniz şart zira diploma bazen herşeyi ifade etmiyor.
Çalışma koşulları da gayet iyi bir sorun çıkmaz.Bu konuda rahat olabilirsin çünkü sen işin daha çok teknik kısmıyla ilgileneceksin.
Sizin ne olmak istediğiniz buradaki temel nokta.gelecekte severek yapacağınız bir işte çalışmanız sizin hem kendinizi geliştirme konusunda hem de yaptığınız işin daha verimli olma konusunda çok önemli. Bu yüzden istediğin mesleğe yönelmeli ve adımlarını ona göre atmalısın.Ben küçüklükten beri istediğim mesleğe yöneldim hatta lise öğrenimim de bilgisayardı. Bu yüzden bir seçim yapmaya da gerek duymadım. Ancak çok yakınen tanıdığım insanlar da tıp mezunu. Mühendislikle kıyaslanamaz birşey. Bunu kabul etmek gerekir.
Maaş konusu yeni mezun olduğunda biraz seni tatmin etmez tabi ancak deneyim kazandıkça bu rakamlar artacaktır. Şuan ortalama elime geçen miktar 3.500 lira civarı mesela. Eniştem düz doktor ancak aylık eline geçen ücret 8-9 bin lira civarı zaten bu yüzden kıyaslanamaz dedimBiraz aceleye geldi yazdıklarım kusura bakma aklına takılan başka noktalar varsa sorabilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?