C6 Yeni Yazılım v20.0.041 Çıktı! (22-10-10) Peki Neler Değişti?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
C6 Yeni Yazılım v20.0.041 Çıktı! (22-10-10) Peki Neler Değişti?
Nokia C6 için yeni yazılım güncellemesini 2 gün önce yaptı. Bende şans eseri farkettim yükledim hemen.
Sürüm bilgileri:

Yazılım Sürümü:
v 20.0.041
Yazılım Sürümü Tarihi:
22-10-10

Şimdi "neler değişti?" diye soralım. Gözüme çarpanları söyleyeyim

Gelen Yenilikler:
- İpucu göstermeye vaşladı telefon :) Her konuda durduk yere ekrana bilmeniz gereken şeyler hakkında ipuçları çıkıyor. Mantıklı birşey olabilir :)
- Uygulamalar altında "Burada ve Şimdi" diye birşey çıktı, internet bağlantısı üzerinden bulunduğunuz yer ile ilgili hava durumu, civardaki restorantlar gibi bilgileri gösteriyor. (NOT: Programı şimdi açtım teknik sorunlardan dolayı kullanılamıyor diyor ama dün bakmıştım :)
- Ana ekranda Tuşlar kısmı değişmiş. Daha da küçülmüş! Eskisi daha da iyiydi :)

Benim gözüme çarpanalr bunlar. Başka farkettiğiniz birşey varsa paylaşırsanız iyi olur arkadaşlar... Açıkçası ben hız olarak bi gelişme bekliyordum ama yok sanırım :) Bende Ovi Haritaları açınca telefon reset atıyordu yazılım güncellemeye umut bağlamıştım ama şimdide açınca programı kapatıyor sadece :) Yine kullanamıyorum. Yakında servise verecem sanırım...:oke:

---- ekleme ---

Artılarının yanında benim başıma gelen en olumsuz olay şu:
- Java desteği yeni v20 versiyonuyla resmen telefondan yok oldu :) Araştırmalarım sonunda şu programı yükleyerek sorunun çözümünü buldum.

Java sorunu çıkarsa burda bizimle paylaşırsanız sizler de iyi olur. Dün de Nokia'ya mail attım bugün aradılar söyledim kendilerine de ama görevli bir türlü kendilerinin suçu olduğunu kabul edemedi :D

Çözümü de var. Şu konuyu inceleyin:
C6 Java Oyunlar açılmıyor!

Ve güncelleme yaptıktan sonra yeni bi java oyun kurun, açmazsa şu programı indirip telefona kurun:

Saygılar...
:oke::oke::oke:

• Beğen
Tepkiler: dangerousyaso ve volkan1497

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
Benim gözüme batan bir problem, fotoğraf çektikten hemen sonra silmeye çalıştığımda bı kaç sn geçtikten sonra "kamera zaten kullanılıyor" hatası veriyor. Baska c6 da bu hatayı alan var mı?

sibka01

Üye
kardeş cities klasörünü komple sil sonra pc süitle türkiye haritasını yükle sorun kalmaz bendede vardı aynı sorun yazılımdan değil cities klasöründe sorun vardır.

SilentOne

SilentOne

Üye
hayırlı olsun :D

emr-erock

emr-erock

Üye
Benim gözüme batan bir problem, fotoğraf çektikten hemen sonra silmeye çalıştığımda bı kaç sn geçtikten sonra "kamera zaten kullanılıyor" hatası veriyor. Baska c6 da bu hatayı alan var mı?
5800 n97 fw de de bu hatayı veriyor!

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
kardeş cities klasörünü komple sil sonra pc süitle türkiye haritasını yükle sorun kalmaz bendede vardı aynı sorun yazılımdan değil cities klasöründe sorun vardır.
Teşekkürler kardeş bi deneyeyim bakalım. Silince çalıştı ama haritayı yüklersem belli olur :)

--------------- Ekleme ---------------

Gece haritayı da yükledim, 2 saati asan bir uğraşı sonunda :) cepnet ıle yükledim de. Şu an sorunsuz çalışıyor haritalar. Teşekkürler

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
5800 n97 fw de de bu hatayı veriyor!
Çok sinir birşey ya. Mesajlarda da veriyor bazen. Resmen berbat bir RAM hafızası var! Arka planda bi kaç açık program olunca iyice şaşırıyor.

musti1995

Üye
yeni tema falanda gelmiş.bide program falan yüklerkenki yükleme çubugu değişmiş.ya telefonu ilk aldıgımda ana ekranda facebook widget vardı.güncellemeyi yapınca gitti.forumdan baktım yeniden yükleyince komut dosyası uyarısı alıyorum.onun yerine bi batarya göstergesi kullanıyorum.hatayı düzeltmeyi bilen varsa yardım ederse sevinirim.

SilentOne

SilentOne

Üye
ucmuş tel be

-alikan-

-alikan-

Üye
Bu C6 bence hiç tutmadı. Biraz dikkat ediyorum bu telefonu kullanan kimse yok nerdeyse. Muhammed sende bu telefonla ilgili konu açmasan unutucaz C6 yı heralde bi sende var bi bende. Ya fiyatı pahalı geliyo yada telefon sevilmedi. Aslında 450 Tl civarındaki 5800 la 750 Tl civarındaki C6 arasında pek bi fark yok herhalde ondan. Birde nokia da dahil kimsenin beklemediği bir durum 5800'a olan ilgi oldu kimse bu kadarını beklemiyordu sanırım. Bu durumda nokiayı çok umutlandırdı ve her yeni cihazında aynı şeyi bekler oldu. Bence 5800 nokianın iphone'u oldu.

SilentOne

SilentOne

Üye
c6 tutlmadı diondan 5800 da c6 çok moda be

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
Alikan kardesıme katılıyorum her konuda ;) C6 da nokıa nın bı husranı bence! Klavye dısında hıcbı fark yok neredeyse 5800 arasında. En azından daha da hızlı olabılırdı! Moda deyınce de, mesela bızım 40kısılık sınıfta 4-5 tane 5800 var, 1tane c6 var :) genel olarak da boyle. Ve bundan sonra da pek degısecegını sanmıyorum :)

canerer

Üye
bende dün aldım c6 nın fiyatı düşsün alıcı bulacaktır kesinlikle zaten yavaş yavaş düşmeye başlıyor

shadow_hack

Üye
e dün güncelledim bugünde 20.0.042 çıktı 450 kb lık bişey

Mertolozzi

Mertolozzi

Üye
Hayırlı olsun :)

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
e dün güncelledim bugünde 20.0.042 çıktı 450 kb lık bişey
Evet 41 yerine 42 olmuş :) Bende güncelliyorum bakalım neler değişmiş!

Bu arada bugün Nokia Destek Hattı ile konuştum, dedim yeni sürümde java özelliği yok diye anlatamadım gitti. Sorun bizde değil java programlardadır diyor. Onlar bizim yeni versiyona uyumlu değildir diyor. Sonunda siz gerekli yerlere bildirirseniz sevinirim dedim kapattım!

gms_10ur

gms_10ur

Üye
Bu C6 bence hiç tutmadı. Biraz dikkat ediyorum bu telefonu kullanan kimse yok nerdeyse. Muhammed sende bu telefonla ilgili konu açmasan unutucaz C6 yı heralde bi sende var bi bende. Ya fiyatı pahalı geliyo yada telefon sevilmedi. Aslında 450 Tl civarındaki 5800 la 750 Tl civarındaki C6 arasında pek bi fark yok herhalde ondan. Birde nokia da dahil kimsenin beklemediği bir durum 5800'a olan ilgi oldu kimse bu kadarını beklemiyordu sanırım. Bu durumda nokiayı çok umutlandırdı ve her yeni cihazında aynı şeyi bekler oldu. Bence 5800 nokianın iphone'u oldu.

Katılıyorum:oke:

aykut-194

Üye
İyiki okumuşum güncelliyodum çok fazla java dosyası yüklüyorum telefona sotun çözülünene kadar yüklemiyecez anlaşılan

Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
+ Battery problem has been overcome significant NOKIA! - NOKIA Batarya probleminin üstesinn geldi.
+ CPU speed is good ! - İşlemci hızı iyi
+ Fast, highly sensitive sensors as followed each movement. - Hızlı, her hareketi algılayan hassas sensörler.
+ New interface called - same sym ^ 3 with no lanscap when call - arama sırasında yatay geçiş olmayan yeni arayüz geldi. (Telefonun arayüzü değişmiş biraz sanırım)
+ Add two themes: Fuchsia Pink, Blue petrol pretty nice variety of sym ^ 3 - İki adet yeni tema eklendi.
+ New Web browser, Ovi new map! - Yeni Web Tarayıcı, Yeni OVI Haritası.

MUHAMMED

MUHAMMED

Üye
    Konu Sahibi
İyiki okumuşum güncelliyodum çok fazla java dosyası yüklüyorum telefona sotun çözülünene kadar yüklemiyecez anlaşılan
Kardeş sen yine tüm güncellemeleri yap yükle :)

Java sorunu çıkarsa burda bizimle paylaşırsan iyi olur. Çözümü de var. Şu konuyu inceleyin:
http://www.maxicep.com/symbian-s60v5-destek/c6-java-oyunlar-acilmiyor-427435.html

Ve güncelleme yaptıktan sonra yeni bi java oyun kurun, açmazsa şu programı indirip telefona kurun:

Saygılar...
:oke::oke::oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt