C6-01 x10 Makro Resimler + Makro HD Video

Sponsorlu Bağlantılar

doctorrr

doctorrr

Üye
bu yaşta bu kafa, yuvarlak kafada sivri zeka derdi dedem :ehe

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

KxTR79

KxTR79

Üye
teşekkürler yanımda mercek taşıyorum artık :yuru

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR

sinanbaltali

Üye
İki farklı mercek alıp bunları birbirlerine farklı uzaklıklarda yerleştirerek profesyonel makinalardaki optik zoom olayını telefona taşıyabiliriz ama çok uğraş ister. Fırsatım olursa denemeye çalışırım. :)
Kullandığınız mercekle hangi uzaklıktan daha net çekim yapılacağı muhtemelen odak uzaklığıyla alakalıdır. Odak uzaklığını da şöyle ölçebiliriz: En basitinden güneşli bir günde mercekten geçen güneş ışığının; kağıdın, duvarın vs. üstünde tek bir noktada toplandığı yer ile mercek arasındaki uzaklığı ölçerek odak uzaklığını bulabiliriz. Odak uzaklığı bize yaklaşık ne kadar uzaklıktan etkili çekim yapabileceğimizi gösterir. İki farklı mercek varsa bu merceklerin arasındaki mesafeyi değiştirerek odak uzaklığını değiştirebileceğimiz kanaatindeyim. Denemedim ama böylesi mantıklı geliyor.

Ayrıca Nokia'yı bilmem ama IPhone için böyle bir donanım geliştirildiğini duymuştum.

bhdr-kr

bhdr-kr

Üye
Beyler bunlarda benden Nokia 701 + dvd okuyucu lazer merceği.Arka plan uçtu gitti :)) Telefonu sabitlemeden ve ışık kaynağı olmadan iç ortamda çekildi...

aliosman166

aliosman166

Üye

bu da benden..
Cihaz: Nokia 5800 :D

tempestshine

tempestshine

Üye
    Konu Sahibi
5800'ın içine n8 girmiş :D

aliosman166

aliosman166

Üye
Auto focus'UN nimetleri işte keşke 701'e de koysalardı şu meleti :(((
aynen yaa 701 aldm artık makro fotolar çekemiyorum ama normal fotolarda bi harika o ayrı :) şu nokia bi auto fokus u esirgemiş şu güzel telden..

cemoko19

Üye
ben aldım mercek istedim büyüteç dedi karı dedim küçük olsun aldık istediğim görüntü net değil heryer bulanık :D nasıl çzücem

tempestshine

tempestshine

Üye
    Konu Sahibi
ben aldım mercek istedim büyüteç dedi karı dedim küçük olsun aldık istediğim görüntü net değil heryer bulanık :D nasıl çzücem

büyüteç mi aldın? mercek aldığın halde bulanık çıkıyorsa kazıklanmışsın dostum.sahte mercektir o.

pamukk27

pamukk27

Üye
arkadslar bıraz dıkkatlı olsanız bu resımlerı cekren arkads nasıl cektıgını fark edrsınz..en alt resımde nokıa c6 telfon resmını goruyorsanız telefonun kamerasına baglı olan makro mercegıde gormus olmanız gerekıyor..dıger kameralard da bunu kullnarak net we makro resımler cekebılırsınız bu da benden sıze hadı bakemm...ANTEP:aha::bye2:

esokmen

esokmen

Üye
eline sağlık kardeşim süper fotoğraflar o kamera ile bunlar mükemmel.

muttal58

muttal58

Üye
ben 701 kullanıyorum ve bunu denedim gayet güzel oldu mercek almadım ben eski fotoğraf makinamin üzerinde makro lens yazıyor du söküp denedim ve gayet başarılı oldu pc ye geçince fotoları atarım konuyu yeni gördüm ve Bence çok gerekli heves ışte :)

GELDİMMM

tusam

tusam

Üye
x20 mercek buldum lastik bulamıyorum lütfen yardımmmm :D :D :D

caglar b

caglar b

Üye
ankarada bulamayan varsa tunalı hilmideki office 1 de 5 tl ye ledli falan çık güzel x10 mercek satıyorlar sonuç başarılı ama bende lastik bulamıyorum :)

- - - Eklendi - - -

ankarada bulamayan varsa tunalı hilmideki office 1 de 5 tl ye ledli falan çok güzel x10 mercek satıyorlar sonuç başarılı ama bende lastik bulamıyorum :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
lastik takıpmı dolaşcaksınız cidden :hmmm:D

tempestshine

tempestshine

Üye
    Konu Sahibi
Cebe bile sığmaz o :D