C6-01 ve Symbian 3 Destek yardım.. :S

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
iboskeee2

iboskeee2

Üye
    Konu Sahibi
C6-01 ve Symbian 3 Destek yardım.. :S
arkadaşar ben Nokia c6-01 Aldım 1 ay dır kullanıyorum bi kaç sorunum var :S

1. Nokia c6-01 Telefonuma Anna Ve Belle nasıl yukleyebilirim ayrıntılı :S düz quwarety klavye felan oluyormuş ( ayrıntılı anlatacak arkadaşlar lazım cok önemli lütfen :S )

2. T9 Da mesaj yazarken mesaj ekranı kapanıyor Bimeks. mağazasıdnan aldım sorun tekrarlarsa garantiye yollarız dediler nedne olabilir bu mesaj kapanma yeri fabrika ayarlarına döndüm 150 MB lik sürümü tekrar yukledim sorun cözülmedi yardım.. :S

3. Telefon biraz ağırlaştı gibi 600 Tl verdim ama pişman oluyorum sanki :S kamera tuşu da biraz sert :S

arkadaşlar sizlere mesaj atıyorum bazı deneyimli arkadaşlara ama cevap gelmiyor lutfne yardımcı olun..

mail: unknownboy_@win.....

face:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Soruların biraz tuhaf ve anlamsız olmuş ama kısaca cevap vereyim.

1)Resmi "Türkçe Anna" ve Belle güncellemesi henüz çıkmadı. (Anna muhtemelen bu hafta içi çıkmış olacak. Belle için ise yıl sonunu beklemen gerek.)

2)Ben mesaj yazarken T9 kullanmıyorum ancak bildiğim kadarıyla mesaj ekranının kapanması gibi bir durum söz konusu değil. (Şimdi T9'la da denedim gayet normal)
Mesaj ekranının kapanmasından kastın; çizgili ekrandan normal beyaz "kutulu mesaj ekranına" geçmesiyse; zaten telefonun mesaj kullanımı o şekilde.
Çizgili ekrana dokunduğunda "mesaj kutusu ve klavye/tuşlar" açılır. Mesajını yazıp tamam deyince mesajın "çizgili ekranda" görünür. Ondan sonra alıcı ekleyip gönderirsin.
Ama bunun dışında, normalde çizgili ekrandan sonra görünmesi gereken o "klavye ve mesaj kutusu" da görünmüyorsa bir sorun var demektir. Onu mecbur garantiye göndereceksin.

3)Telefonun ağırlaşmasının pek çok nedeni olabilir.
(Tozlanma, aşırı kullanım, Telefonun kendi hafızasının ve bellek kartının çok dolu olması -özellikle telefonun-, arka planda çalışan uygulamaların fazlalığı ve yoğun bellek tüketimi)
Muhtemelen sende arka planda çalışan uygulamalar fazladır yada yoğun bellek harcayan bir program açık olabilir.
Ana ekranda soldaki "Seçenekler" menüsünden yada diğer menülerde sık sık "Açık uygulamaları göster" seçeneğini seçerek arka planda açık olan uygulamaları kontrol et ve açık olanları kapat.
Yada yukarıda da belirttiğim gibi hafızalar (özellikle telefonun kendi hafızası) dolu olabilir. Telefonun kendi hafızası, aynı zamanda RAM görevi görür ve telefonda takılı belleğe yardımcı olur.
(Telefon işlemcisinin bellek kullanım sıralaması: RAM-Telefon Belleği-Hafıza Kartı.)
O yüzden birşeyler yükleyeceğin zaman mutlaka ama mutlaka hafıza kartına yükle. Eğer yavaşlık açık uygulamalardan değilde hafıza doluluğundan kaynaklanıyorsa telefon belleğine yüklediğin şeyleri sil yada hafıza kartına aktar. (Hafıza kartının maksimum dolu olması da performansı etkiler. Aşırı dolu hafıza kartını telefonun dosya yöneticisiyle incelerken yada dosyalar arasında gezinirken, işlemciye yük biner.)

C6-01'i ben 2 aydır kullanıyorum.
Gayet güzel bir telefon.

Normal karşılanabilecek ve tüm C6-01'lerde karşılaşılan ortak sıkıntılar:
-------------
1) Ara ara menülerde duraksama olabiliyor. Bu normaldir. Anna ve Belle güncellemesiyle menülerdeki ve web sayfası gezintisindeki bu duraksamalar giderilecek.
2)İşlemci bazen çabuk ısınabiliyor. (Özellikle oyun ve uygulamaların yoğun kullanıldığı sıralarda. En azından telefonu tozdan ve kirden koruyarak ısınma sürecini ağırlaştırabiliriz.)
3)Ekran nemlendiği zaman dokunmatik olayı kafayı sıyırabiliyor. Yani bir yere basıyorsun algılamıyor yada yanlış yeri algılıyor. Bu da çok normal.
(Tuş kilidini aktif hale getirip ekranı sık sık silelim)

Pişman olacak bir durum yok.
Gayet iyi bir telefon.
Anna ve Belle güncellemelerinin de gerek performans, gerek görsellik, gerekse batarya üzerinde olumlu etkileri olacak.
O yüzden bu güncellemeler geldikten ve telefona yüklendikten sonra değerlendirmek daha mantıklı olur.

• Beğen
Tepkiler: gkyrn
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt