Burun Estetiği Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Sezgin Ulu

Sezgin Ulu

Üye
    Konu Sahibi
Burun Estetiği Nedir?
Burun estetiği, tıbbi adıyla rinoplasty burun şeklini ve fonksiyonunu iyileştirmek amacıyla yapılan cerrahi bir müdahaledir. Bu işlem, doğuştan gelen burun şekil bozuklukları, travma sonucu oluşan deformasyonlar veya solunum problemlerini gidermek için uygulanabilir. Rinoplasti, burun büyüklüğünün küçültülmesi, burun ucunun şekillendirilmesi, burun kemerinin düzeltilmesi veya burun deliklerinin daraltılması gibi çeşitli amaçlarla yapılabilir.

Burun estetiğinin birçok yararı vardır. Öncelikle, estetik açıdan daha hoş bir burun görünümü sağlar. Bu, kişinin özgüvenini artırır ve sosyal yaşamında daha rahat hissetmesine katkıda bulunur. Estetik kaygılarla yapılan rinoplasti, kişinin yüz hatlarıyla uyumlu ve doğal bir burun görünümü elde etmesine yardımcı olur.

Bir diğer önemli yararı ise fonksiyonel iyileşmedir. Burun yapısındaki deformasyonlar veya doğuştan gelen problemler, solunum zorluklarına neden olabilir. Rhinoplasty Türkiye'de de oldukça yaygın bir operasyondur. Özellikle septum deviasyonu gibi burun içinde yer alan kıkırdak ve kemik yapıların eğrilikleri, solunum problemlerine yol açabilir. Rinoplasti ile bu yapılar düzeltilerek solunum yolu açılır ve kişinin yaşam kalitesi artar.

Burun estetiği ayrıca travma veya kazalar sonucu oluşan burun deformasyonlarının düzeltilmesinde de etkilidir Kazalar sonrası burunda oluşan şekil bozuklukları, estetik ve fonksiyonel sorunlara neden olabilir. Rinoplasti ile bu deformasyonlar düzeltilerek burun eski görünümüne ve fonksiyonuna kavuşturulabilir.

Sonuç olarak, burun estetiği hem estetik hem de fonksiyonel açıdan önemli faydalar sunar. Kişinin yüz ifadesini ve genel görünümünü iyileştirirken, aynı zamanda solunum fonksiyonlarını da düzenler. Rinoplasti, uzman cerrahlar tarafından dikkatlice planlanmalı ve uygulanmalıdır, bu sayede en iyi sonuçlar elde edilebilir ve kişinin yaşam kalitesi artırılabilir.

Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Kapalı Hesap
sağlık açısındansa günah değil keyfi olarak estetik göünmesi için yapılırsa
haşa Allah'ın yarattığını beğenmemiş olur günaha girersin
yazar: gonyalı hoca
Mesaj birleştirildi:

@DarkredBlue61

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
Sezgin Ulu

Sezgin Ulu

Üye
    Konu Sahibi
Mesaj birleştirildi:

@DarkredBlue61

Tabi ki öyle bir durum söz konusu haklısınız ama bazen insanlar gerçekten kendi görünüşünden memnun olmayabilir veya gerçekten çok rahatsız olabilir. Bu durum günah da olsa insanlar kendini mutlu hissetmek için bunu tercih edebiliyor. Bu duruma Allah'ın yarattığını beğenmemek değil, sadece kendini daha iyi hissetmek için tercih edilen bir yol olarak bakmak daha açıklayıcı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2625978
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Mesaj birleştirildi:

@DarkredBlue61
kanka bende ameliyat oldum 2013 muydu neydi lise 2 mı 3 muydu sanırım. küçükken burnu 2 kez kırmışım ben haberim bile yok halbuki. banada o zamanlar 2.5 bine estetik yapalım dediler ama gerek yok. zaten estetik dediklerinde çok bir fark olmaz, neden olmaz zaten burunun yapısı bellidir. o yüzden durduk yere haram yapamazsın. Allah herşeyini eksiksiz yaratmıştır belki onu imtihan için öyle yapmıştır bilemezsin. o yüzden wowowo haram diyoruz.
Mesaj birleştirildi:

Tabi ki öyle bir durum söz konusu haklısınız ama bazen insanlar gerçekten kendi görünüşünden memnun olmayabilir veya gerçekten çok rahatsız olabilir. Bu durum günah da olsa insanlar kendini mutlu hissetmek için bunu tercih edebiliyor. Bu duruma Allah'ın yarattığını beğenmemek değil, sadece kendini daha iyi hissetmek için tercih edilen bir yol olarak bakmak daha açıklayıcı olabilir.
dostum bunun adına ne söylersen söyle haramdan çıkmayacaktır. Allah nasıl yarattıysa öyle kalmak zorundasın. hastalık şu bu burnunı kırarsın deri parçalanır şu bu amenna fakat harici olanlar haramdır.

genelde nefisi mutlu eden şeylerde sıkıntı vardır nice insanlar var iş kazası şu bu onlar bile beğenirken bizim ne haddımıze beğenmemek?

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2625978
Sezgin Ulu

Sezgin Ulu

Üye
    Konu Sahibi
kanka bende ameliyat oldum 2013 muydu neydi lise 2 mı 3 muydu sanırım. küçükken burnu 2 kez kırmışım ben haberim bile yok halbuki. banada o zamanlar 2.5 bine estetik yapalım dediler ama gerek yok. zaten estetik dediklerinde çok bir fark olmaz, neden olmaz zaten burunun yapısı bellidir. o yüzden durduk yere haram yapamazsın. Allah herşeyini eksiksiz yaratmıştır belki onu imtihan için öyle yapmıştır bilemezsin. o yüzden wowowo haram diyoruz.
Mesaj birleştirildi:

dostum bunun adına ne söylersen söyle haramdan çıkmayacaktır. Allah nasıl yarattıysa öyle kalmak zorundasın. hastalık şu bu burnunı kırarsın deri parçalanır şu bu amenna fakat harici olanlar haramdır.

genelde nefisi mutlu eden şeylerde sıkıntı vardır nice insanlar var iş kazası şu bu onlar bile beğenirken bizim ne haddımıze beğenmemek?
Yani haklısın bişey diyemiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: DarkredBlue61
Takipçi Satın Al

Üst Alt