Aѕѕαѕѕiη™
Üye
baq şimdi 15 Tl veriyolar 5 tl geri alıyolar 3 arkadaş 1 tl alsa 3 tl 2 de garsona toplam 15 tl 1 lira fln eksik çıkmıyoki (BENCE)
bide 4 tl vermedikleri zaman düşün daha ii anlıyacaksın o sorunun şaşırtması gibi bişey
Aѕѕαѕѕiη™;2072691' Alıntı:Mrb Arkadaşlar...matematik öğretmenimiz bi soru sordu...bilenin sözlü notu 100...ben çok uğraştım çözemedim...çözebilecek biri varsa çözsün yazsın bende kurtulım lütfen
Soru su:
Üç arkadaş yemek yemek için lokantaya giderler...yemeklerini yerler ve 15 lira hesap gelir...5 'er lira verip hesabı aralarında hallederler...sonra garson hesabı yanlış yaptığını söyler ve 5 liralarını geri verir 3 arkadaşa parasını verir...Üç arkadaş bu 5 liradan 1'er lira alırlar ve kalan 2 lirayı garsona bahşiş olarak verirler..Şimdi Bu 3 arkadaşta başta 5 lira verip 1 lira aldılar yhani adam başı 4 lira ödediler ...2 lirada garsona verdiler...toplam 14 lira çıktı bu 1 lira nereye kayboldu ?
Beynim durduama çözemedim bi yardım edin lütfen!!
Herşeyen önce hocanın internetten bulduğu ve yıllanmış sorularla öğrencilerine not vermesini kınıyorum
Cevaba gelirsek: Hocan kabul etsin yada etmesin bu soru çok bariz bir sorudur ve kişiyi şaşırtmaya yöneliktir. Soru baştan sona doğru açıklama yaparken sonda başa döner ve kişinin aklını karıştırır. Gel biz seninle sondan başlayalım bu soruya(Çok pis bi huydur bende dergi-kitap-gazeteye falan da sondan başlarım )
Elimizdekiler:
3 Arkadaş
15 Lira
1 Garson
3 adet 1 lira para üstü
2 lira bahşiş
Hazırlanışı: Garsonla bahşişi bir kapta 5-10 dakika karıştırıyoruz...P
Şaka bir yana şimdi bak
3 Arkadaş 15 TL verir, asıl hesap 10 TL'dir, geriye 5 TL verilir, garson 2 TL alır geriye 3 TL kalır her biri bir arkadaşa 1 TL olarak verilir hesap açık kalmazFakat bu cevabı ben vermiş olsam da bu cevap da geçersizdir çünkü 10 TL'yi eşit olarak 3 arkadaşa asla bölemeyiz zaten işin karışan kısmı burası 10 sayısı 3'e tam bölünemez. Geri gelen paradan 3 TL 1'er olarak verildiğinde
1. adam 4 TL
2. adam 4 TL
3. Adam 2 TL
Hesap ödemiş olur + 2 TL bahşiş verir bu durumda 1 TL Açıkta kalır 3. adam bu parayı cebe indirir
Sonuç: 3. adam çakalHatta öyle bi çakal ki arkadaşlarına ben 3 TL hesap verdim diyip birde Hesabı 11 TL'ye çıkararak bizim başımıza yeni bir problem çıkarabilir
Aѕѕαѕѕiη™;2073391' Alıntı:Gittim Hocanın evine gösterdim yorumları...hepsine yanlış dedi ama dostum seninki doğruymuş 100 kaptım çooook saol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?