Bu Sistem Gta 4ü Çalıştırır mı ?...

Sponsorlu Bağlantılar

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
kardes kasanın kapagını aç powerın uzerınde bazı yazılar ve sayılar olacak..
Orada peak 400watt gıbı yazı gorursen gercek 400watt degıldır...
Powerın markası ne bu arada?..

Olmadı sen power uzerındekı o yazıların ve sayıların oldugu kısmın net ve okunur şekılde bır fotografını cekıp ekle buraya bakayım ben...

Hd5750 90watt kardeş...
Illa e7500 dıye fazladan para verme..
Mesela E7200 alıp overclockla E7500 le aynı performansı elde edebılırsın...
Yada 2. El olarak temız bulursan 2. El al derım.. Fıyatı yarı yarıya düşer

benim işlemcim E6750 gta4 u kasmadan acıyor. E7200 de acar merak etme...

----------Eklendi @ 14:54:28 ---------- Yazıldı @ 14:41:07 ----------

zaten oyunlarda işin buyuk bır kısmını ekran kartı yapar.. 5750 ısını rahatlıka gorur merak etme...
Ben hd4650 ve E6750 2gb ram ıle gta4 u low ayarda kasmadan oynadım..
Sen hd5750, 3 gb ram E7200 le bile rahat oynarsın takma kafana...
Yetmezse overclockla E7500 e yetişir.

Ama powerın yeterlı olması lazım..
Power sıkıntı :)
ben 3 HDD hd4650 ve E6750 ıcın 500watt almıstım.... Fazlasıyla yetıyor.. 400de yeterdı ama arada 15 lıra fark vardı almısken 500watt aldım..

uur5206

uur5206

Üye
    Konu Sahibi
Tamam kardeş sana resmini göndereceğim akşam.
Ekran kartını hd5750 de karar kıldık o zaman ben hep nvidia bakmıştım ama eliyorum onları :)
Dediğin gibiyse e7200 de fazlasıyla yetecek bana inşalllah(ama ikinci el bulursam uygun bişey e7500 alırım) :)
PSU zaten 90-100 lira birşey gerekirse alacaz napalım. O kadar masraf edip sonunda hayal kırıklığı yaşamamak için paradan kaçmamak lazım.

fullwar

fullwar

Üye
Tamam kardeş sana resmini göndereceğim akşam.
Ekran kartını hd5750 de karar kıldık o zaman ben hep nvidia bakmıştım ama eliyorum onları :)
Dediğin gibiyse e7200 de fazlasıyla yetecek bana inşalllah(ama ikinci el bulursam uygun bişey e7500 alırım) :)
PSU zaten 90-100 lira birşey gerekirse alacaz napalım. O kadar masraf edip sonunda hayal kırıklığı yaşamamak için paradan kaçmamak lazım.

Bilgisayarda 2. el asla tavsiye etmem. Aslında asla 2. el tavsiye etmem desem daha doğru olur. Sıfır alırsanız garantisi olur ve ücretsiz servis sağlarsınız.

uur5206

uur5206

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayarda 2. el asla tavsiye etmem. Aslında asla 2. el tavsiye etmem desem daha doğru olur. Sıfır alırsanız garantisi olur ve ücretsiz servis sağlarsınız.

Çok pahalı e7500ün sıfırı 300 tlye yakın o kadar para verilmez 2 çekirdekli işlemciye, ama haklısınız garanti çok önemli. Onun için e7200 alacağım yapacak bişey yok :) O da yeterli olacaktır napalım. Aslında bu bilgisayara takılıcak en kral işlemci Quad Q6600 ama onunda sıfırı yok olsa bile pahalıdır.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
fullwar kardeşim benim :)
2. Eli o kadarda kotuleme
tamam garantı ve servıs tabıkı onemlı ama bıraz arayıs ve zahmete gırersen sıfır ayarında parcalar bulunabılıyor...

Ben pc ye 4 tane 2.el ürün aldım..
İşlemci
akasa ıslemcı fanı
250gb tasınabılır HDD
2gb ddr2 ram

hepsıde taş gıbı sıfır ayarında ve sorunsuz calısıyorlar....

Toplamda 250 liraya yakın kârım oldu :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
2. El q6600

ilgilenirsin belki gördüm söyleyeyim dedim :)

----------Eklendi @ 02:11:45 ---------- Yazıldı @ 02:08:52 ----------

Reklam olarak gorulmesin link mecburen yardım amaçlı

----------Eklendi @ 02:47:46 ---------- Yazıldı @ 02:11:45 ----------

bu arada yukardakı lınkte ıslemcıyı satan kısı guvenılır bır kısıdır.
Forumda bırcok alım satım yapmıstır.
Ve para bulursam bende 2x2gb khx alıcam aynı kişiden..

uur5206

uur5206

Üye
    Konu Sahibi
2. El q6600

ilgilenirsin belki gördüm söyleyeyim dedim :)

----------Eklendi @ 02:11:45 ---------- Yazıldı @ 02:08:52 ----------

Reklam olarak gorulmesin link mecburen yardım amaçlı

----------Eklendi @ 02:47:46 ---------- Yazıldı @ 02:11:45 ----------

bu arada yukardakı lınkte ıslemcıyı satan kısı guvenılır bır kısıdır.
Forumda bırcok alım satım yapmıstır.
Ve para bulursam bende 2x2gb khx alıcam aynı kişiden..

Kardeş sağol baya cazip geldi 180 liraya e7200 fiyatına hemde iki kat daha güçlü garantisi yok ama arkadaş güvenilirse alırım fakat maaşımın yatması lazım birkaç gün bekler mi acaba ?
PSU nun fotoğrafını çekemedim. Bugün göndereceğim mutlaka. Galiba PSU da almam gerekicek bi 500wattlık :)
Zaten şuanda pcde anlamadığım birşey var durup dururken kasmaya başlıyo donuyo hiçbir işlem yapmadığım halde cpu kullanımı %80-95 arasında gidip geliyo neden oluyor bilmiyorum anakartla alakası varmıdır yoksa psu ile ilgili birşey mi ?
HD5750 fiyatları da 250 lira civarında ama onun sıfırını alacağım her ihtimale karşı. Dün biyerde okudum 128bit 1gb alacağına 512mb 256 bit falan diyorlar ama ne derece doğrudur bilemiyorum.

----------Eklendi @ 10:48:11 ---------- Yazıldı @ 10:39:19 ----------

Ben ekran kartı olarak bunu seçtim bilmiyorum siz ne dersiniz.

PSU olarakta bu fena değil benim pcye uyarmı acaba fiyatta uygun.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Power olarak bılındık kalıtelı bırsey onerıyorum...

High Power Element 500W
Aktif PFC 12cm Fanlı Power
Supply (HPC-500-H12S)

ekran kartı da güzel.

uur5206

uur5206

Üye
    Konu Sahibi
Sizin verdiğiniz psu, takacağım parçalar için yeterliyse fiyatı aynı zaten fazla fark yok.
Arkadaş bekletebilir mi acaba Q6600 ü maaşım yatar yatmaz alacağım.
Ekran kartını sizin tavsiyenize uyarak seçtim fakat bu 256 bit muhabbeti kafamı karıştırdı.(Çok soru soruyorum ama idare edin lütfen, güzel bir sistem çıkacak ortaya inşallah :) )
Bu aşırı donma olayının anakartla bi ilgisi yoktur dimi bide anakartta sorun çıkarsa hiç bunları almam sıfır alırım daha iyi :)

fullwar

fullwar

Üye
256 bit olmasında sorun yok. 512'ler çok pahalı yada 128 bit ler çok güçlü bir kart değilse zayıf kalır. Kullandığın uygulama eğer yüksek bir veri yolu değeri isterse ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Yani 256 bit şu an orta ayardaki sistemler için idealdir. Ankart bozuk değilse yoktur. :d: Yok yok anakartla ilgisi yok.

uur5206

uur5206

Üye
    Konu Sahibi
:) yoksa sorun da yok:)
Yani şimdi 1gb 128bit ddr5 bir ekran kartımı daha iyidir yoksa 1gb 256bit ddr3 ekran kartı mı daha iyidir. Ben bunun cevabını arıyorum çünkü hd5750 de şuan sıfırı 250 lira bu kadar para verince düşünüyo insan ister istemez hakkını verir mi diye. Zaten işlemci ve psu da çok kafa karıştırıcı seçenek olmadığı için sorun yok ama bu ekran kartı kafamı kurcalıyo tamam benim ekran kartım bu diyemiyorum herkes birşey söylüyor. Benim ihtiyacıma karşılık verecek en iyi ve fiyat/performans açısından en uygun ekran kartı nedir bunun cevabını bilsem olay tamamdır.

hayalet2741 kardeş sağolsun işlemciyi de bulduk ama inşallah satmaz arkadaş :)
Çünkü Q6600 cidden almak istediğim bir işlemci e7500 e bin basar en azından :)

fullwar

fullwar

Üye
Bak burada 5750'nin özellikleri ve diğer ATI kartlarla karşılaştırması var. Sen çok takılma bit değerine. Kartın en büyük avantajı düşük güç tüketimi ve DX11 zaten. Altta incelemesi var. Eğer düşük güç tüketimi ve DX 11 önemli değil diyorsan yada yeni oyunlarla işim yok dersen 9800 GT yada Radeon 4870 falanda iş görür.

uur5206

uur5206

Üye
    Konu Sahibi
Bu açıklamadan sonra hd5750 den başkasına bakacağımı zannetmiyorum :)
PSU da tamam.
Geriye sadece işlemcim kaldı onuda ayarladık mı sistem hazır :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ozaman hersey tamam.
Istersen ben ıslemcıyı satan arkadasa mesaj yazayım ıslemcının durumunu fıyatını sorayım.
Yada sen kendın mesaj gonder..

Eray işlemcı hakkında senın görüşün nedir. ??

uur5206

uur5206

Üye
    Konu Sahibi
ozaman hersey tamam.
Istersen ben ıslemcıyı satan arkadasa mesaj yazayım ıslemcının durumunu fıyatını sorayım.

Ben mesaj gönderdim arkadaşa fakat sende gönderebilir misin bekletsin bikaç gün başkasına gitmesin :)
Kardeş senin önerdiğin PSUyu da listeye ekliyoruz değil mi alacağım parçalar için uygun yani ? :)

fullwar

fullwar

Üye
ozaman hersey tamam.

4 çekirdek desteklemeyen oyunlarda E7500'den çokta farklı değil açıkçası. Tabi bu yeni oyunlar için geçerli değil artık her oyun 4 çekirdek desteğiyle geliyor. Yani eski oyunlarda (2 yıllık falan) çok çok bir farkları yok. Fakat uygulamalarda 4 çekirdeğin avantajı var. Q6600 daha çok güç tüketiyor fakat overclock performansı süper. E7500 yerine E8400 olsa kesinlikle Q6600'ün yerine E8400 derdim. Yinede Q6600 iyi bir seçim gibi.

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Ben mesaj gönderdim arkadaşa fakat sende gönderebilir misin bekletsin bikaç gün başkasına gitmesin :)
Kardeş senin önerdiğin PSUyu da listeye ekliyoruz değil mi alacağım parçalar için uygun yani ? :)
uygundur ancak hala şuan kullandıgınız power hakkında bilgimiz yok...
Q6600 için bende bir mesaj gönderdim ama daha tanışamadım..
benimde ramler için gönderdiğim PM için cevap bekliyorum
eğerki power 400 watt gerçek güç veriyorsa HD5750 alıyorsunuz 500watt a gerek kalmayabilir....

4 çekirdek desteklemeyen oyunlarda E7500'den çokta farklı değil açıkçası. Tabi bu yeni oyunlar için geçerli değil artık her oyun 4 çekirdek desteğiyle geliyor. Yani eski oyunlarda (2 yıllık falan) çok çok bir farkları yok. Fakat uygulamalarda 4 çekirdeğin avantajı var. Q6600 daha çok güç tüketiyor fakat overclock performansı süper. E7500 yerine E8400 olsa kesinlikle Q6600'ün yerine E8400 derdim. Yinede Q6600 iyi bir seçim gibi.

peki 2. el olması yönünden ?
bence temiz oldugu süreceki, OC olmamıştır yazılmış. kaçırılmicak nimet düşüncesindeyim.. :)

• Beğen
Tepkiler: fullwar
fullwar

fullwar

Üye
uygundur ancak hala şuan kullandıgınız power hakkında bilgimiz yok...
Q6600 için bende bir mesaj gönderdim ama daha tanışamadım..
benimde ramler için gönderdiğim pc için cevap bekliyorum
eğerki power 400 watt gerçek güç veriyorsa HD5750 alıyorsunuz 500watt a gerek kalmayabilir....

peki 2. el olması yönünden ?
bence temiz oldugu süreceki, OC olmamıştır yazılmış. kaçırılmicak nimet düşüncesindeyim.. :)

Öyleyse durmak hata. :oke:

uur5206

uur5206

Üye
    Konu Sahibi
E8400 iki çekirdekli değil mi Q6600 dan nasıl iyi oluyor ?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
E8400 iki çekirdekli değil mi Q6600 dan nasıl iyi oluyor ?
e8400 2 çekirdekli olmasına rağmen iyi performans veriyor bu nedenle q6600 den iyi denilebilir..
aslında genel anlamda şöyle açıklayayım

2 işlecinin de 2 çekirdek performansına göre E8400 daha iyi..

Üst Alt