"Bu kadar enayi varken suçlu ben miyim?"

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maxirabit

maxirabit

Üye
    Konu Sahibi
"Bu kadar enayi varken suçlu ben miyim?"
ADANA’da gazetelere verdiği ilanlarla 200’e yakın işsizle görüşüp, kapıcılık, temizlik elemanı ve şoförlük işi ayarlama sözü vererek dolandırdığı öne sürülen 29 yaşındaki Mehmet Can yakalandı. İş arayan vatandaşlardan evrak hazırlama bahanesiyle 25 ile 1000 lira arasında para alıp, dolandırdığı iddia edilen Can, "Memlekette bu kadar enayi varsa suç benim mi?" dedi.


Ziyapaşa Bulvarı’ndaki bir apartman dairesini kiralayan Mehmet Can, gazetelere verdiği ’Temizlik şirketinde çalışacak, kapıcılık ve şoförlük yapacak elemanlar aranıyor’ ilanı verdi. Can, ilanı okuyan yüzlerce işsize umut kapısı oldu. İlanı görüp başvuruya gelen işsizlerden yapılacak işe göre dosya bedeli olarak 25-1000 lira arasında para alan Can, iddiaya göre, bir ay içinde 5 bin kişiden bu yöntemle para aldı. Can, bir süre sonra topladığı paralar ve başvuru sırasında aldığı nüfus cüzdan fotokopileri, sabıka belgeleri ve ikamet ilmuhaberleriyle ortadan kayboldu. Can’ın söz verdiği tarihte işe başlatılmayan işsizler dolandırıldıklarını anlayınca, şikayette bulundular.
İş umuduyla dolandırılan vatandaşların şikayeti üzerine aranan Mehmet Can, Yankesicilik Bürosu ekiplerince yakalandı. ’Nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtecilik’ suçlarından çok sayıda polis kaydı ve sabıkası olduğu, 6 ayrı suç dosyasıyla ilgili olarak da arandığı belirlenen Mehmet Can’ın, 3 ay önce Bolu’daki cezaevinden kaçtığı da ortaya çıktı. Gözaltına alınan Can, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda, iş vaadiyle dolandırıcılık yöntemini cezaevindeki hükümlü arkadaşlarından öğrendiğini söylediği öğrenildi.
"SADECE 70 LİRA KAYBIM OLMADI, İŞİMDEN DE OLDUM"
İş umuduyla kapısını çalıp, tuzağına düştükleri Mehmet Can’ın yakalandığını haber alan onlarca kişi, Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek ifade verdi, zanlıyı teşhis etti. Bir çocuk annesi 28 yaşındaki Cemile Şimşek de, Mehmet Can’ın yüzlerce kurbanından biri olduğunu söyledi. Kapıcı kadrosundan işe başlamak için Mehmet Can ile görüşüp, 70 lira veren Şimşek, zanlının yakalandığını öğrenince gözyaşlarına boğuldu. Uzun zamandan beri işsiz kocası Uğur Şimşek’e destek olmak için özel bir şirkette aşçılık yaparken, kapıcı olma hayaliyle istifa ettiğini belirten Cemile Şimşek, "Ben ona verdiğim 70 lirada değilim. İş görüşmesine gittiğimde, kendisini tanınmış bir unlu mamulleri firması sahiplerinin kardeşi olarak tanıtıp güven verdi. Kendilerine ait apartmanda kapıcılık yapacağımı, kira ödemeden kapıcı dairesinde kalacağımızı ve asgari ücretle çalışıp sigortamın yapılacağını söyledi. Ben de sırf kira vermekten kurtulmak için çalıştığım işimden istifa ettim. Kirada oturduğum evin sahibine çıkacağımı söyledim. Eşyalarımı topladım taşınmayı bekliyordum. Şimdi ortada kaldım. Hem işimden oldum, hem hazır oturduğum evden çıkmak zorunda kalıyoruz. Sadece 70 lira kaybım olmadı" diyerek ağladı.
5 BİN KİŞİYİ DOLANDIRDI
Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinde 5 bin kişiyi dolandırdığını itiraf ettiği ileri sürülen Can, kazandığı bütün paraları harcadığını söyledi. Can, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken gazetecilere, "Bu ülkede bu kadar enayi varken suçlu ben miyim?" dedi.
[video]http://video.milliyet.com.tr/Bu-kadar-enayi-varken-suclu-ben-miyim_1_49952.htm?auto=1[/video]

Alıntı:milliyet.
 


Kral 63

Kral 63

Üye
Adamın yorumuna baksen:ehe
 
serecans

serecans

Üye
issizlerden ne istedin be
 
MetQ7

MetQ7

Üye
Adam haklı mı acaba:allalla::)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
2
Görüntüleme
696
Tuba.Erva
JaNbErG
Cevap
1
Görüntüleme
494
Masha
Tuba.Erva
Cevap
1
Görüntüleme
628
greenmile
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez


Üst Alt